Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 14/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város kötelező önkormányzati közművelődési feladatairól szóló 18/1999. (VI.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 05. 26- 2018. 05. 26

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 83/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 7. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A Zalaegerszeg Megyei Jogú Város kötelező önkormányzati közművelődési feladatairól szóló 18/1999. (VI. 18.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 5. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: 

„ (2) Az Egerszeg Fesztivál és az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték elnevezésű városi rendezvények lebonyolítására kizárólagosan a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. (Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3-5.) jogosult.”


2. §


A Rendelet 6. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„ (1) A közművelődési szolgáltatás működéssel és fenntartással kapcsolatos feltételeinek biztosítása kötelező önkormányzati feladat, amelynek ellátására Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata költségvetési intézményként fenntartja a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központot, a Hevesi Sándor Színházat, a Griff Bábszínházat, továbbá a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárat és a Göcseji Múzeumot, mint megyei hatókörű intézményeket.”

3. §


A Rendelet 9. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) A közművelődési szervezők és alkotók feladatainak és törekvéseinek finanszírozását szolgálja a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvány.”


4. §


A Rendelet 11. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(2) Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, közművelődési és közgyűjteményi intézményei, valamint a rendelet hatálya alá tartozó önkormányzati szervei közművelődési munkájuk során kapcsolatot tartanak a szakterületet irányító minisztériummal, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft-vel, a Zalaegerszegi Tankerületi Központtal, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal, a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központtal, a kulturális és közösségi civil szervezetekkel.”



5. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.





Dr. Kovács Gábor sk.

címzetes főjegyző

Balaicz Zoltán sk.

polgármester