Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 18/2018. (VI.15.) önkormányzati rendelete

a Pécsi Tudományegyetem zalaegerszegi kollégiumi férőhelyei elnyerésének pályázati rendjéről szóló többször módosított 9/2004. (III.05.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 07. 01- 2018. 07. 01

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § A Pécsi Tudományegyetem zalaegerszegi kollégiumi férőhelyei elnyerésének pályázati rendjéről szóló többször módosított 9/2004. (III.05.) számú önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 2. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

 „(3) A pályázat elnyerésének feltétele, hogy a hallgató körülményei, így különösen a jövedelmi viszonyok, testvérek száma, szülők foglalkoztatása, kiemelkedő tanulmányi és sport eredmény, kulturális tevékenység, közösségi munka a kollégiumi ellátást indokolttá tegyék.”



2. § Az R. 3. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(1) A kollégiumi férőhely elnyerésére a pályázati kiírást a közgyűlés által átruházott hatáskörben az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság (a továbbiakban: illetékes szakbizottság) minden év július 10-ig legalább egy helyi lapban és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város portálján közzéteszi. A pályázatot minden év augusztus 25-ig kell beküldeni az illetékes szakbizottsághoz. A pályázatot az 1. mellékletben szereplő adatlapon kell benyújtani az abban meghatározott igazolások csatolásával.”



3. § (1) Az R. 3. § (3) bekezdésében az „Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság” szövegrész helyébe az „illetékes szakbizottság” szövegrész lép.

(2) Az R. 3. § (4)-(5) bekezdésében a „Bizottság” szövegrész helyébe az „illetékes szakbizottság” szövegrész lép.



4. § Az R. 1. sz. melléklete helyébe a rendelet melléklete lép.



5. § (1) E rendelet 2018. július 1. napján lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

(2) Hatályát veszti az R. 3. § (6) bekezdése, valamint az R. címében a „többször módosított” és a „számú” szövegrész. 




Dr. Kovács Gábor sk.

címzetes főjegyző

Balaicz Zoltán sk.

polgármester


Mellékletek