Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 18/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete

Zalaegerszeg Város Művészeti Ösztöndíjáról szóló 10/2007. (III.09.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 05. 25- 2019. 05. 25

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10.§ (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


Zalaegerszeg Város Művészeti Ösztöndíjáról szóló 10/2007 (III.09.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 4.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:



„(1) Az ösztöndíj évente egyszer, legfeljebb három egymást követő évben nyerhető el. Az ösztöndíj tanévenként maximum 10 hónapra állapítható meg, évente összesen legfeljebb 100.000,- Ft összegben, valamint adható egyszeri egyösszegű támogatásként évente legfeljebb 100.000,- Ft összegben.”


2.§


Az R. 5. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A művészeti ösztöndíj elnyerésére a pályázati kiírást a közgyűlés által átruházott hatáskörben az ágazatilag illetékes szakbizottság minden év szeptember 30-ig legalább egy helyi lapban és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város portálján közzéteszi.

(2) A pályázatot minden év október 31-ig a mellékletben meghatározott pályázati adatlapon kell benyújtani az ágazatilag illetékes szakbizottsághoz. A pályázathoz csatolni kell:

a)    rövid szakmai önéletrajzot,

b)   a támogatás igénylésének rövid indoklását, munkatámogatás esetén a megvalósítás részletes költségvetését és a befejezés várható időpontját, a kért támogatás összegét,

c)   három szakmai ajánlást, referenciát, amelyből megítélhető a pályázó szakmai munkája,

d) a tanulói, illetve az aktív hallgatói jogviszony fennállását tanúsító iskolalátogatási igazolást.”


3.§


Az R. 5.§ (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) Az egyösszegű ösztöndíj folyósítása a (3) bekezdésben meghatározott döntést követő hónap 15. napjáig történik. A tanévre megállapított fél évenként folyósítandó ösztöndíj első félévre vonatkozó 5 havi összegét a Polgármesteri Hivatal a (3) bekezdésben meghatározott döntést követő hónap 15. napjáig, a második félévre vonatkozó 5 havi összegét a pályázó tanulói vagy aktív hallgatói második félévre vonatkozó jogviszony igazolásának február 28-ig történő benyújtását követő 30 napon belül utalja az ösztöndíjat elnyert pályázó részére. Amennyiben a pályázó a második félévre vonatkozó igazolást a megjelölt határidőre nem nyújtja be, jogosulatlanná válik az ösztöndíjra. Az ösztöndíj kifizetése a mindenkor hatályos személyi jövedelemadóról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően történik.”


4.§


Az R. Melléklete helyébe jelen rendelet melléklete lép.


5.§

(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.


(2) Az R. 6. § (1) és (3) bekezdésében az „Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság” szövegrész helyébe az „ágazatilag illetékes szakbizottság” szövegrész lép.




dr. Kovács Gábor sk.

címzetes főjegyző

Balaicz Zoltán  sk.

polgármester



Mellékletek