Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 23/2023. (VI. 22.) önkormányzati rendelete

a közgyűlés hivatalának köztisztviselőit megillető szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokról és az illetményrendszer egyes elemeiről

Hatályos: 2023. 07. 01

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 23/2023. (VI. 22.) önkormányzati rendelete

a közgyűlés hivatalának köztisztviselőit megillető szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokról és az illetményrendszer egyes elemeiről

2023.07.01.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) és (4) bekezdésében és 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 7. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában (továbbiakban: Polgármesteri Hivatal) közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselőkre közszolgálati ügykezelőkre (továbbiakban: köztisztviselő) terjed ki.

(2) E rendelet 5. §-ában foglalt rendelkezéseket a polgármesterre, és az alpolgármesterekre is alkalmazni kell.

2. A köztisztviselők munkaköri megnevezése

2. § (1) A hivatal belső szervezeti egységeinek vezetésével megbízott köztisztviselő megnevezése: osztályvezető, kabinetfőnök.

(2) A hivatal belső szervezeti egységein belüli feladatcsoportosítás során létrejött csoportok vezetőinek megnevezése: csoportvezető.

(3) Az osztályvezető és a kabinetfőnök helyettese az osztályvezető-helyettes.

(4) A hivatal köztisztviselőinek munkaköri megnevezése – a (5) bekezdés kivételével - a tevékenység jellegének és az iskolai végzettségnek figyelembe vételével történik oly módon, hogy

a) felsőfokú iskolai végzettség esetén: tevékenység jellege és szakreferens megjelölés,

b) középfokú iskolai végzettség esetén: tevékenység jellege és referens megjelölés.

(5) A közterület-felügyeleti feladatokat ellátó köztisztviselő munkaköri megnevezése közterület-felügyelő, az anyakönyvvezetői feladatokat ellátó köztisztviselő munkaköri megnevezése anyakönyvvezető, a főépítészi feladatokat ellátó köztisztviselő munkaköri megnevezése főépítész, az önkormányzat gazdaságirányítási tevékenységét segítő köztisztviselő munkaköri megnevezése gazdasági tanácsadó, a polgármester tevékenységét segítő köztisztviselő munkaköri megnevezése személyi titkár.

(6) A rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott vezetői munkakör a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (továbbiakban Kttv.) 139. § b) pontjában rögzített főosztályvezető-helyettesi, a rendelet 2. § (2) és (3) bekezdésében meghatározott vezetői munkakör a Kttv. 139. § c) pontjában meghatározott osztályvezetői szintnek felel meg.

3. A köztisztviselőket megillető egyes illetményelemek

3. § A köztisztviselők illetménykiegészítésre jogosultak, melynek mértékét évente a költségvetésről szóló rendelet állapítja meg.

4. § A jegyző jogszabályban meghatározott keretek között képzettségi és veszélyességi pótlékot állapíthat meg.

4. A köztisztviselők számára adható juttatások, támogatások

5. § (1) A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára az alábbi juttatásokat, támogatásokat biztosíthatja:

a) lakásépítés és vásárlás, lakáskorszerűsítés céljára adható kamatmentes kölcsön,

b) képzési, továbbképzési támogatás,

c) illetményelőleg,

d) családalapítási támogatás,

e) kegyeleti támogatás,

f) egészségügyi juttatás keretében képernyő előtti munkavégzéshez használt szemüveg készítéséhez hozzájárulás.

(2) A jegyző a Kttv. rendelkezéseinek megfelelően - az adott évi költségvetési rendelet keretei között - a közszolgálati szabályzatban megállapítja a juttatások, támogatások mértékét, feltételeit, az elbírálás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait.

5. Záró rendelkezések

6. § Hatályát veszti a közgyűlés hivatalának köztisztviselőit megillető szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokról és az illetményrendszer egyes elemeiről szóló 14/2012. (III.14.) önkormányzati rendelet.

7. § Ez a rendelet 2023. július 1-jén lép hatályba.