Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2024. (III. 21.) önkormányzati rendelete

a „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 03. 22- 2024. 03. 23

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2024. (III. 21.) önkormányzati rendelete

a „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelet módosításáról

2024.03.22.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 27/2011. (XII.2.) önkormányzati rendelet 3.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A 2. §-ban meghatározott esetben a felsőoktatási ösztöndíj féléves összege az önkormányzat költségvetési rendeletében e célra meghatározott pénzbeli juttatások éves keretösszege felének és az adott félévben benyújtott érvényes pályázatok számának a hányadosa azzal, hogy az ösztöndíj egy hallgatóra jutó összege félévente legfeljebb 100.000,- Ft lehet.”

2. § A „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 27/2011. (XII.2.) önkormányzati rendelet 4. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A 2. §-ban meghatározott hallgatók legalább egy érvényesen befejezett tanulmányi félévet követően nyújthatnak be kérelmet a tanulmányi eredményhez kötött felsőoktatási ösztöndíjra a rendelet mellékletét képező formanyomtatványon. A kérelemhez csatolni kell az aktuális félévre vonatkozó hallgatói jogviszony igazolást és az előző félévről a lezárt leckekönyv másolatát, vagy az azzal egyenértékű és azonos információkat tartalmazó elektronikus dokumentumnak az illetékes tanulmányi osztály által aláírt és lepecsételt eredeti példányát, valamint - ha szükséges - a maximálisan megszerezhető kreditpontok tanulmányi osztály általi hivatalos igazolását is, ennek hiányában a hallgató nyilatkozatát az adott félévben maximálisan megszerezhető kreditpontokról és a szakhoz tartozó adott félévre vonatkozó mintatantervet. Leckekönyv hiányában a helyette csatolt dokumentumnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy abból az érdemjegyek számtani átlaga kiszámítható legyen.”

3. § A „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 27/2011. (XII.2.) önkormányzati rendelet 2. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

5. § E rendelet rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

1. melléklet a 8/2024. (III. 21.) önkormányzati rendelethez

KÉRELEM a „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíj igényléséhez Beadási határidő: minden év október 15.; minden év március 31.

1. SZEMÉLYES ADATOK:

1.1. Kérelmező neve:___________________________________________________________

1.2. Születési hely, idő ( év,,nap) :__________________________________________________

1.3. Anyja neve: __________________________________________________________________

1.4. Lakóhelye: Zalaegerszeg,_______________________________________________________

1.5. Bankszámlaszáma:____________________________________________________________

1.6. Adóazonosító jele: ____________________________________________________________

1.7. Társadalombiztosítási azonosító jele (TAJ szám):___________________________________

1.8. Elérhetőségek:

1.8.1. Telefon:____________________________________________________________________

1.8.2. E-mail cím:_________________________________________________________________

2. TANULMÁNYOKRA VONATKOZÓ ADATOK:

2.1. Felsőoktatási intézmény és település megnevezése, ahol a tanulmányait folytatja:_______________________________________________________________

2.2. Képzés típusa, hossza (teljesítendő félévek száma):________________________________

2.3. A hallgatói jogviszony kezdete (év,hónap):________________________________________

2.4. Évfolyam, kar, szak:___________________________________________________________

2.5. Az első kérelméhez csatolt eredeti hallgatói jogviszony igazoláson feltüntetett időpont szerinti végzés dátuma (év, hónap):

2.6. Az előző félévben teljesített kreditpontok száma:__________

2.7. Az előző félévi érdemjegyek számtani átlaga:_______________

3. A kérelemhez mellékelni kell:

3.1. az aktuális tanulmányi félévre vonatkozó hallgatói jogviszony igazolást,

3.2. az előző félévről a lezárt leckekönyv másolata, vagy az azzal egyenértékű és azonos információkat tartalmazó elektronikus dokumentumnak az illetékes tanulmányi osztály által aláírt és lepecsételt eredeti példányát (leckekönyv hiányában a helyette csatolt dokumentumnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy abból az érdemjegyek számtani átlaga kiszámítható legyen),

3.3. a maximálisan megszerezhető kreditpontok tanulmányi osztály általi hivatalos igazolását abban az esetben, ha az előírt 30 kreditnél kevesebbet tudott teljesíteni, ennek hiányában a hallgató nyilatkozatát az adott félévben maximálisan megszerezhető kreditpontokról és a szakhoz tartozó adott félévre vonatkozó mintatantervet.

4. Nyilatkozat:

4.1. Hozzájárulok, hogy a kérelmemben foglalt adataimat Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése illetékes szakbizottsága és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a kérelem és az esetleges fellebbezés elbírálása, az ösztöndíj folyósítása és annak megszüntetése, a jogosulatlanul felvett ösztöndíj visszafizettetése, a méltányosság elbírálása érdekében kezelje, ellenőrizze és nyilvántartsa.

4.2. Hozzájárulok ahhoz, hogy a kezelt adataim közül a nevem, lakcímem, továbbá a felsőoktatási intézmény megnevezése, a kar, szak megjelölésével az állást ajánló munkáltatók részére továbbításra kerüljön.

Zalaegerszeg, _________________________kérelmező aláírása:_____________________________

5. (Felsőoktatási ösztöndíjban részesülhet kérelme alapján az a zalaegerszegi lakóhellyel rendelkező, legalább egy félévet már sikeresen elvégzett nappali tagozatos hallgató, aki bármely államilag elismert felsőoktatási intézményben az első diploma megszerzése érdekében BSc/BA, vagy MSc/MA képzésben végzi tanulmányait és a kérelem benyújtását megelőző tanulmányi félévben a hivatalosan bejegyzett és az 1–5-ös számtani skálán érdemjeggyel minősített tantárgyi osztályzatainak számtani átlaga műszaki és egészségügyi képzés esetén legalább 4.00, egyéb képzéseknél legalább 4.50, valamint legalább a 30, vagy a felsőoktatási intézmény hivatalos igazolása alapján az adott félévben maximálisan teljesíthető kreditpontot megszerezte.)”