Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 37/2021. (VI. 21.) önkormányzati rendeletének indokolása

a közterületek használatáról szóló 23/2021. (IV.12.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2021. 07. 01 00:01

a közterületek használatáról szóló 23/2021. (IV.12.) önkormányzati rendelete módosításáról

Általános indokolás

A közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztása, megszegése jogkövetkezményeiről szóló 11/2013. (IV.17.) önkormányzati rendelet bevezető részét több rendeletünk is módosította, amelyik közül az egyik a veszélyhelyzet megszűnéséhez kötötte a módosítás hatálybalépését tekintettel arra, hogy az avarégetés lehetősége akkor fog megszűnni. A veszélyhelyzet elhúzódására tekintettel azonban elképzelhető, hogy az említett bevezető részt szintén módosító Ör. hatályba lépése előtt nem fog hatályba lépni a korábbi módosító rendelet. Az ebből fakadó anomáliák megelőzése érdekében is szükségessé vált a hatálybalépés rendeleti úton történő rendezése.

Részletes indokolás

Az 1–4. §-hoz

Az egyértelmű jogalkalmazást elősegítő pontosító rendelkezéseket tartalmaz.

Az 5. §-hoz

Az elektromobilitási szolgáltatást folytató cégekkel lezajlott egyeztetésekre is tekintettel, a kialakult gyakorlatnak megfelelően beállóhely alapján kerül megállapításra a közterület-használat díja az elektromos töltőállomások esetében. A formanyomtatvány a jogi személyeknek is teljes körű tájékoztatást ad.

A 6. §-hoz és a 7. §-hoz

Hatályba léptető és deregulációs rendelkezést tartalmaz.

Az 1. melléklethez és a 2. melléklethez

Az 5. §-nál írtaknak megfelelően módosítja a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a közterületek használatáról szóló 23/2021. (IV.12.) önkormányzati rendelete 1. és 2. mellékletének tartalmát.