Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 17/2022. (VI. 20.) önkormányzati rendeletének indokolása

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2007. (II.9.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2022. 06. 21
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2007. (II.9.) önkormányzati rendelete módosításáról
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A rendelet kiegészítését követően Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közlönye címlapja is tartalmazza a felelős szerkesztő (az önkormányzati osztályvezető vagy a helyettesítésére jogosult személy) elektronikus aláírását és a hozzá kapcsolódó időbélyegzőt.
A 2. §-hoz
A módosítás megalapozza az ún. házon belüli (in-house) szerződéses konstrukció fennállását szolgáltatás megrendelések esetében, feltéve, hogy a közbeszerzésekről szóló törvényben rögzített kivételi esetkörben említett további feltételek is maradéktalanul megvalósulnak. A közgyűlés által átruházott hatáskörben a jövőben a polgármester jogosult ezen szerződések megkötésére, ezzel a döntési mechanizmus egyszerűsödik és gyorsabbá válik a közbeszerzési törvényben meghatározott szükséges feltételek folyamatos vizsgálata mellett.
A 3. §-hoz
A rendelet módosítás hatályba lépéséről rendelkezik.
A Magyar Közlöny kiadásáról, valamint a jogszabály kihirdetése során történő és a közjogi szervezetszabályozó eszköz közzététele során történő megjelöléséről szóló 5/2019. (III. 13.) IM rendelet 20. § (3)-(4) bekezdése alapján az indokolást a rendelet kihirdetését követően a Nemzeti Jogszabálytárban közzé kell tenni.