Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 46/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendeletének indokolása

a 2022. évi költségvetésről szóló 3/2022. (II.10.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 12. 16

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 46/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendeletének indokolása

2022.12.16.
a 2022. évi költségvetésről szóló 3/2022. (II.10.) önkormányzati rendelet módosításáról
Részletes indokolás
Az 1–3. §-hoz és az 1–10. melléklethez
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 34. §-ában és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 42-43/A. §-ában foglaltak figyelembevételével szabályozza a költségvetési rendelet 9. §-a az előirányzat-módosítások rendjét.
A költségvetési rendelet IV. negyedéves módosítását az eredeti költségvetésben nem tervezett állami hozzájárulások és egyéb bevételek tették indokolttá. Az átruházott hatáskörben történt előirányzat módosítások, illetve átcsoportosítások és a költségvetési szervek saját hatáskörű módosításai, illetve átcsoportosításai is átvezetésre kerültek.
A jelen előirányzat-módosítás keretében 1.384.629 E Ft-tal javasoljuk növelni a költségvetés főösszegét, mely így az eredeti költségvetésben szereplő 63.646.001 E Ft-ról az eddigi módosításokkal 71.241.160 E Ft-ra módosul.
A bevételi előirányzatok főbb változásai:

1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

- önkormányzatok működési támogatásai

- 11.660 E Ft

- egyéb működési célú támogatások

235.239 E Ft

2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

- egyéb felhalmozási célú támogatások

5.020 E Ft

3. Közhatalmi bevételek

500.700 E Ft

4. Működési bevételek

232.362 E Ft

5. Felhalmozási bevételek

- 86.640 E Ft

6. Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

14.459 E Ft

7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

11.584 E Ft

Költségvetési szervek

483.565 E Ft

1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről rovaton az előirányzatot összességében 223.579 E Ft-tal javasoljuk emelni.
A fenti összegből az önkormányzat működési célú állami hozzájárulásainak csökkenése 11.660 E Ft. A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatásai között a szociális ágazati összevont pótlék és egészségügyi kiegészítő pótlék jogcímen 47.516 E Ft került kiutalásra a 2022. augusztus-október havi kifizetésekhez kapcsolódóan. Az állami hozzájárulások októberi lemondása és pótigénylése során lemondással kellet élnie az önkormányzatnak, mivel a tervezett étkezési adagszámokhoz viszonyítva az év eddig eltelt időszakában csökkent a tényleges adagszám, a szünidei étkeztetést is a tervezettnél kevesebben vették igénybe, valamint az óvodákban az őszi statisztika szerint kevesebb a létszám a tervezettnél. A szociális étkezést és az időskorúak nappali ellátását igénybe vevők létszáma is kismértékben elmarad a becsült adattól. A lemondás érintette a szociális szakosított ellátásokhoz és az intézményi gyermekétkeztetéshez kapcsolódó üzemeltetési támogatásokat is, előbbihez 9.380 E Ft többlettámogatás megítéléséről, utóbbinál 62.587 E Ft támogatás visszavonásáról kaptunk értesítést a Magyar Államkincstártól. Az októberi lemondással együttesen 59.176 E Ft-tal csökken az állami hozzájárulás éves előirányzata. Az állami támogatásokból származó pótelőirányzatok az érintett költségvetési szerveknél növelik, lemondás esetén csökkentik a kapcsolódó kiadások előirányzatait.
Az egyéb működési célú támogatások előirányzatát 235.239 E Ft-tal szükséges növelni, mely több tételből tevődik össze.
A „TOP Ipari területeket feltáró utak kialakítása Zalaegerszegen” projekthez 14.509 E Ft többlet támogatás került megítélésre, melyből 3.489 E Ft-ot működési célú támogatásként szükséges szerepeltetni a tervezett kiadásokkal összhangban. A Zalaegerszegi Sport és Tanuszoda működtetéséhez a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága 31.750 E Ft-ot biztosít a megnövekedett közüzemi díjak kifizetéséhez, az összeg az év utolsó negyedévében használható fel. A Mindszentyneum működtetéséhez a kormány 1515/2022. (X.26.) számú határozata szerint 200 millió Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít a Belügyminisztérium, mely összeg a Göcseji Múzeum részére kerül átadásra, és a 2022. október 26. és 2023. december 31. közötti időszakban használható fel.
2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről rovaton az előirányzatot 5.020 E Ft-tal növelni szükséges. A Kulturális és Innovációs Minisztérium tájékoztatása alapján a Szelestey néprajzi gyűjtemény megvásárlásának céljából megítélt 6 millió Ft összegű támogatást - tekintettel a költségvetési fejezeteket érintő államháztartási stabilizációs intézkedésekről szóló 1325/2022. (VII.11.) Korm. határozatra - a minisztérium nem tudja biztosítani, így ez évben ez a feladat elmarad. A „TOP Ipari területeket feltáró utak kialakítása Zalaegerszegen” projekthez nyújtott 14.509 E Ft többlet támogatásból 11.020 E Ft-ot felhalmozási célú támogatásként szükséges szerepeltetni a tervezett kiadásokkal összhangban.
3. A közhatalmi bevételek előirányzatát 500.700 E Ft-tal szükséges emelni. Az iparűzési adóbevétel többletéből 290 millió Ft-ot terveztünk bevonni átmenetileg a „TOP Gébárti-tó és környékének rekreációs, szabadidős használatát elősegítő infrastruktúra kialakítása II. ütem " projekthez. A megvalósítás során nettó finanszírozású lesz a projekt, így az átmenetileg biztosítandó összeg kevesebb lesz, 124 millió Ft-tal csökkenthető a szükséges forrás. Új feladatként az energia válság csökkentő beruházásokra 195 millió Ft kerül meghatározásra a 2022. évi költségvetésben az előkészítő munkálatokra az iparűzési adótöbblet terhére. Az önkormányzat gazdasági társaságainál - elsősorban a megnövekedett energia árak miatt - jelentkező többletköltségek támogatására a befolyt iparűzési adó többletből 89 millió Ft kerül bevonásra. A helyi közösségi közlekedés 2021. évi veszteségének kifizetéséhez a rendelkezésre álló előirányzatot 257.779 E Ft-tal szükséges kiegészíteni, ennek forrása is az adóbevétel többlete. A Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. működési támogatását szükséges volt 80 millió Ft-tal emelni, hogy a 2023. évi költségvetés elfogadásáig biztosított legyen a gazdasági társaság működése. A közterülethasználati díj bevételnél is várható 2.921 E Ft többlet teljesítés.
4. A működési bevételek előirányzatát 232.362 E Ft-tal javasoljuk növelni. A növekmény legnagyobb tétele a „TOP Gébárti-tó és környékének rekreációs, szabadidős használatát elősegítő infrastruktúra kialakítása II. ütem " projekthez figyelembe vehető levonható általános forgalmi adó. Kisebb összegek tervezhetők közműfejlesztési hozzájárulásból, belterületbe vonással kapcsolatos bevételből, egyéb ingatlan hasznosításból és közüzemi díjak tovább számlázásából. A parkolási közszolgáltatási tevékenység ellátásából is várhatóan a tervezettnél több bevétellel számolhatunk. A Modern Városok Program keretében megvalósuló projekteknél az átmenetileg szabad pénzeszközeik értékpapírban történő hasznosításából realizálódott kamatbevétel 47.873 E Ft emeli a bevételi és kiadási előirányzatot is. A reptér Drónmotive projekthez tervezett bérleti díj és ingatlan eladás ez évben várhatóan nem valósul meg, így a tervezett bruttó 42.073 E Ft bérleti díj előirányzat csökkentésre kerül.
5. A felhalmozási bevételek előirányzatát 86.640 E Ft-tal javasoljuk csökkenteni. A reptér Drónmotive projekthez ingatlanértékesítést is terveztünk, ami várhatóan ebben az évben nem valósul meg, így 90.615 E Ft-tal csökkenteni szükséges az előirányzatot. A cserével vegyes ingatlan szerződésekből azonban 3.975 E Ft bevétellel számolhatunk.
6. A működési célú átvett pénzeszközök előirányzatát 14.459 E Ft-tal javasoljuk növelni. Az Egerszegi advent megvalósítását városunkban működő gazdasági társaságok támogatták együttesen 8.964 E Ft-tal. Nyugdíjas Otthonházi adományként 13.100 E Ft, az Idősek Otthonában emelt szintű ellátás biztosításához 1.679 E Ft került befizetésre. Az Aquaparki jótékonysági nap bevételét 9.284 E Ft-ot nem működési célú, hanem felhalmozási célú átvett pénzeszközként kell szerepeltetni a kiadással összhangban, ez a rovaton csökkentő tétel jelent.
7. A felhalmozási célú átvett pénzeszközök előirányzatát 11.584 E Ft-tal javasoljuk emelni. Egyik tétel, hogy az Aquaparki jótékonysági nap bevétele 9.284 E Ft felhalmozási célú átvett pénzeszközként kerül szerepeltetésre, másik tétele a dolgozói lakásépítés és -vásárlás támogatására nyújtott kölcsönök törlesztő részleteiből befolyt 2.300 E Ft.
Kiadások előirányzatainak változása:
Az önkormányzat kiadási előirányzatainak változását a kapcsolódó bevételi előirányzatok növekedése, illetve költségvetési szervekhez történő leszervezések eredményezték, emellett átvezetésre kerültek a költségvetés elfogadását követően, polgármesteri hatáskörben hozott előirányzat módosítások és az előirányzatok közötti átcsoportosítások is. A céltartalék „intézmények egyéb feladatainak évközi finanszírozása” sorból került kiemelésre a 161/2022. (XI.17.) közgyűlési határozat alapján a Hevesi Sándor Színház részére 44.733 E Ft pótfinanszírozás. A reptér Drónmotive projekthez kapcsolódó elmaradt bevétel a céltartalék „elmaradt bevételek pótlása” és az „év közben jelentkező feladatok” sorokon lévő előirányzatok felhasználásával került ellentételezésre. Az ágazati keretekből zárolt összegekből új céltartalék került nevesítésre, a „2023. évi költségvetéshez zárolható forrás” elnevezéssel 50.137 E Ft összeggel. Az Északi Ipari park infrastruktúra fejlesztésével összefüggő közműfejlesztések és közműcsatlakozások közel 8,7 milliárd Ft támogatásból valósul meg, a projekt négy jól elkülönülő részre bontható, külön támogatási szerződésekkel, így célszerű a költségvetési rendeletben is külön soron és tervezési alapegységgel szerepeltetni ezeket:
ivóvíz és ipari víz, szennyvízellátás,
termálhő szolgáltatás megvalósítása
ingatlanszerzés
csapadékvíz biztonságos kezelése.
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata által irányított költségvetési szervek előirányzatát a 2022. évi IV. negyedévi módosítás során 561.365 E Ft-tal javasoljuk felemelni.
Az önkormányzati költségvetési támogatás keretösszege összesen 77.800 E Ft-tal nő, amely az alábbi tételeket tartalmazza:

- 2022. 8-10. hónapok után járó szociális ágazati pótlék.

21.184 E Ft

- Rászoruló gyermekek nyári szünidei étkeztetésének támogatása.

657 E Ft

- 2022. októberi mutatószám felmérés alapján a gyermekétkeztetési támogatás csökkenése.

-2.715 E Ft

- Energiafelhasználás csökkentésére irányuló beruházások támogatása.

6.046 E Ft

- Rendezvények támogatása a kulturális intézményeken keresztül.

5.702 E Ft

- Hevesi Sándor Színház likviditási problémájának kezelése a ZMJVÖK 161/2022.(XI.17.) határozata alapján.

44.733 E Ft

- Lezáruló projekt személyi költségeinek elszámolása a hivatallal

2.193 E Ft

A költségvetési szervek saját hatáskörben összesen 483.565 E Ft-tal kérik megemelni a bevételi előirányzataikat az alábbiak szerint:
Az államháztartáson belülről származó működési célú támogatások előirányzata 304.680 E Ft-tal, a felhalmozási célú támogatások előirányzata pedig 126.629 E Ft-tal emelkedik, az előirányzat-változás főbb tételei:

- A Göcseji Múzeum megállapodás alapján 200.000 E Ft támogatást vesz át, melynek célja a Mindszentyneum működtetése.
- A Göcseji Múzeum 196.150 E Ft összegben nyert pályázati támogatásokat a Nemzeti Kulturális Alaptól:190.000 E Ft-ot a Fehéregyházi Petőfi Sándor Emlékmúzeum infrastrukturális fejlesztésére, felújítására, kiállításának megújítására.1.100 E Ft-ot a Rippl-Rónai József kiállítás támogatására.1.000 E Ft-ot a fenékpusztai ásatás támogatására.Összesen 1.800 E Ft-ot a Mindszentyneumban rendezendő múzeumi esték, teraszkoncert és Mindszenty esték támogatására.700 E Ft-ot a Történeti Muzeológiai Szemle támogatására.900 E Ft-ot a Zalai Múzeum 26. évkönyvének támogatására.650 E Ft-ot a Pölöske vár történetének kutatására.

- A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ nyertes pályázatai többek között:A Csoóri Sándor Alapból 5.500 E Ft a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől 1.500 E Ft a 80 éves Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész jubileumi kiállításának megrendezésére, katalógus megjelenítésére.A Nemzeti Kulturális Alaptól 4.370 E Ft a „Hangfoglaló” elnevezésű programra.Összesen 4.358 E Ft támogatás az önkormányzattól és bizottságaitól különböző programokra: GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep, csácsi idősek-napi rendezvény, Szent István-nap, nyitott műhelygalériák napja, kaszaházi fesztivál, aradi vértanúk emléknapja, páterdombi búcsú, andráshidai disznóvágás, andráshidai adventi rendezvények.

- A Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény3.907 E Ft plusz működési támogatást kapott a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől2.230 E Ft-ot felhalmozási célú támogatásként vesz át az önkormányzattól, amely a Vadpörkölt és Borfesztivál jótékonysági bevételének egy része, amit az intézmény eszközbeszerzéseire fordítanak.

A működési bevételek előirányzatát 44.899 E Ft-tal szükséges növelni a 2022-es év eltelt időszaka tényadatainak ismeretében. Legnagyobb tétele a Zegesz-ben jelentkezik: a 2022. 08.06-tól érvényes új közétkeztetési szerződés magasabb árai miatt a térítési díjak befizetéséből magasabb bevétel prognosztizálható.
A felhalmozási bevételek előirányzatát 1.594 E Ft-tal javasoljuk felemelni használt tárgyi eszközök értékesítése miatt.
Az államháztartáson kívülről átvett működési célú támogatások előirányzata 3.750 E Ft-tal nő. A támogatásokat a kulturális intézmények kapják a Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítványtól, a Könyvtárpártoló Alapítványtól, a Falumúzeumért Alapítványtól, a Színházért Alapítványtól.
Az államháztartáson kívülről átvett felhalmozási célú támogatások előirányzatát 2.013 E Ft-tal szükséges emelni, a támogatást a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény veszi át a Kvártélyház Kft-től. Az összeg a Vadpörkölt és Borfesztivál jótékonysági bevételének másik része, amit az intézmény eszközbeszerzéseire fordítanak.
A kiadási előirányzatok változása a bevételek felhasználásával összhangban történik.
2. §, 1-10. melléklet
A költségvetési rendelet mellékleteiben a rendelet módosítás tételeinek átvezetése történik meg, a módosított mellékletek lépnek az eredetiek helyébe.
3. §
A rendelet hatályba lépéséről rendelkezik.