Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 46/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelete

az átmeneti gazdálkodásról

Hatályos: 2014. 01. 01- 2014. 01. 31

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. §-a értelmében 2014. január 1-jétől, az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének hatályba lépéséig az alábbi átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet alkotja.


1. §


(1) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatal és az önkormányzati költségvetési szervek vezetőit a rendszeres és rendkívüli bevételek beszedésére, a működéshez legszükségesebb kiadások teljesítésére.


A munkavállalók részére a 2014. január 1-től hatályos minimálbért biztosítani kell.


(2) Az előző évről (évekről) pénzügyi fedezettel rendelkező, vagy áthúzódó feladatok finanszírozása kivételével kötelezettség nem vállalható.


(3) A gazdálkodást érintő – 2013. december 31-ig kötött – megállapodásokat, szerződéseket a belőlük származó jogokat és kötelezettségeket érvényesíteni, illetve teljesíteni kell, különös tekintettel az Európai Uniós támogatással megvalósuló pályázatok kiadásaira.


(4) Az önkormányzati költségvetési szervek költségvetési támogatásának lehívása legfeljebb a költségvetési szerv 2013. évi eredeti költségvetésének 1/12-e hányadában történhet.


Az így juttatott finanszírozás részét képezi a 2014. évi költségvetési támogatásnak.


(5) A szociális ellátások finanszírozása az 1993. évi III. törvény, valamint a hozzá kapcsolódó kormányrendeletekben meghatározottak szerint történik.


(6) A közalkalmazottak részére – kivéve a GESZ konyha munkavállalóit – étkezési hozzájárulás 2014. január 1-től nem fizethető. A köztisztviselők és a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozók részére béren kívüli juttatás kifizetése 2014. január 1. napjától legfeljebb a 2013. évi eredeti költségvetés 1/12-e hányadában történhet.


2. §


(1) A Polgármester felhatalmazást kap az önkormányzat működéséhez szükséges hitelek – folyószámlahitel és fejlesztési célhitel – felvételére.


(2) A képviselő-testület e rendelettel garanciát vállal a korábbi években felvett hitelek és azok kamatai visszafizetésére, továbbá a 2014. évben felveendő hitelek és kamatai törlesztésére, visszafizetésére. A hitelek és járulékai visszafizetésének biztosítékául az önkormányzat költségvetési bevételeit ajánlja fel.


(3) A képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy a 2014. évi költségvetésben a beszámolási rendnek megfelelően szerepelteti e rendelet felhatalmazása alapján az állammal, illetve a pénzintézetekkel fennálló kötelezettségeit, tartozásait.


(4) A képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert arra, hogy szerződésben rögzített garanciák mellett az átmenetileg szabad önkormányzati pénzeszközöket rövid lejáratú banki eszközökbe fektesse kamat-nyereség céljából.


3. §


Keszthely Város Önkormányzata 2014. évi költségvetési rendelete elfogadásáig e rendelet értelmében teljesített gazdálkodási események beillesztett részét képezik a 2014. évi költségvetésnek.


4. §


Ez a rendelet 2014. január 1-jén lép hatályba és a 2014. évi költségvetési rendelet hatályba lépésének napján hatályát veszti.





Dr. Horváth Teréz

Ruzsics Ferenc

jegyző

polgármester