Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (III. 31.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás szabályairól szóló 33/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 04. 01- 2023. 04. 02

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (III. 31.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás szabályairól szóló 33/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.04.01.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) i) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 18. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás szabályairól szóló 33/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja.

1. § Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás szabályairól szóló 33/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelet IV. Fejezete a következő alcímmel egészül ki:

„Önkormányzati feladatellátás közszolgáltatási szerződés útján

29/A. § (1) Az önkormányzat közszolgáltatási szerződés útján látja el a városfejlesztéssel összefüggő feladatait. A közszolgáltató az önkormányzati feladatellátást kizárólagos joggal, a közszolgáltatási szerződés rendelkezései szerint gyakorolja.

(2) A városfejlesztéssel összefüggő feladatok ellátására az önkormányzat a kizárólagos tulajdonában álló Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal köt közszolgáltatási szerződést.

(3) A közszolgáltató a rendelkezésére bocsátott vagyont és a közszolgáltatási szerződés alapján járó díjat a feladatellátás során a saját szabályzatainak megfelelően használja fel. A közszolgáltatónak az önkormányzati feladatok ellátására vonatkozó szabályzatait a Képviselő-testület, mint a tulajdonosi jogok gyakorlója hagyja jóvá.

(4) A közszolgáltatási szerződés határozatlan idejű keretszerződés és legfeljebb egy évre szóló határozott idejű szerződés (továbbiakban: éves szerződés) útján is megköthető. A keretszerződést a Képviselő-testület jóváhagyása alapján a polgármester írja alá.

(5) Az önkormányzat a költségvetésről szóló rendeletében biztosítja a közszolgáltatás díját a közszolgáltatási keretszerződés rendelkezéseinek megfelelően. A költségvetési rendeletben meghatározott közszolgáltatási díjat tartalmazó éves szerződést a polgármester a költségvetési rendelet elfogadását követően köti meg a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a kihirdetését követő második napon hatályát veszti.