Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2012(X.10..) rendelete

az önkormányzat vagyonáról

Hatályos: 2019. 07. 11- 2019. 11. 26

Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testületének
15/2012 (X.10.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról


Zsámbok község Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § 6. pontjában, 6. § (5) bekezdésében, 6. § (6) bekezdésében, 11. § (16) bekezdésében, 13. § (1) bekezdésében, 18. § (1) bekezdésében; a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §-ában, 109. § (4) bekezdésében, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 97. § (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 8. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


Általános rendelkezések

1. §A rendelet hatálya Zsámbok község Önkormányzata (a továbbiakban önkormányzat) vagyonára terjed ki.

2. §Az önkormányzat tulajdonában álló lakás és a nem lakás célú helyiségek bérletére e rendeletet a képviselő-testület egyedi döntésével együtt kell alkalmazni.

3. §(1)  A rendelet hatálya alá tartozó vagyon tulajdonosi joggyakorlója Zsámbok község

      Képviselő-testülete.

  1. A rendelet hatálya alá tartozó vagyon működtetésének feladatát – ha jogszabály vagy a képviselő-testület döntése alapján kötött szerződés másként nem rendelkezik – a Polgármesteri Hivatal látja el.
  2. A (2) bekezdés szerinti feladatellátás során a hasznok szedéséből származó bevételek az önkormányzatot illetik meg.
  3. A rendelet szempontjából a vagyon forgalmi értékének meghatározása, értékbecsléssel történik, melyet felkért ingatlanforgalmi szakértő végezhet.

4. §(1) A rendelet hatálya alá tartozó vagyonra vonatkozó ügyekben a képviselő-testületet

     Zsámbok község polgármestere képviseli.

  1. A képviselő-testület kizárólagosan jogosult az ötszázezer forint összeghatárt meghaladó, polgári jogi jogviszonyból származó követelés elengedésére, az egy évet meghaladó időtartamú részletfizetés vagy fizetési halasztás engedélyezésére és ehhez kapcsolódóan a kamat illetve költség címén fennálló követelések elengedésére.
  2. A képviselő-testület az alább felsorolt tulajdonosi, jogok és kötelezettségek tulajdonosi joggyakorlására a polgármestert hatalmazza fel:
  1. a képviselő-testület által szövegszerűen elfogadott szerződések aláírása;
  1.  a képviselő-testület szerződéskötésről szóló döntése alapján, amennyiben a testület a szerződést nem szövegszerűen fogadta el, az önkormányzati határozat keretei között a szerződés szövegének megállapítása, elfogadása, a szerződés aláírása;
  1. az önkormányzat vagyonának, továbbá jogos érdekeinek védelme céljából szerződés felbontására, vagy megszüntetésére irányuló jognyilatkozatok megtétele, az önkormányzat igényeinek érvényesítését célzó jognyilatkozatok kiadása;
  1. az önkormányzati igények érvényesítése, az önkormányzat jogvédelme érdekében közigazgatási, peres, vagy nem peres eljárás megindítása;
  1. telekalakítási eljáráshoz, valamint közút, közterület területének településrendezési terv végrehajtása során történő rendezése miatt szükségessé váló adásvételi és csereszerződések megkötése nettó 2.000.000 Ft-ot meg nem haladó értékre;
  2. [1]„Per-, teher és igénymentes ingatlan tulajdonjogának vagy tulajdonhányadának ellenérték nélküli megszerzését tartalmazó szerződések megkötése;
  3.  közművezetékek elhelyezése céljára vezetékjogot, szolgalmi jogot, vagy közérdekű használati jogot biztosító szerződések megkötése, feltéve, hogy e jogok biztosítása nem eredményez változást, vagy korlátozást az érintett ingatlanok településrendezési terv szerinti felhasználhatóságában;
  4. az önkormányzat, mint jogosult javára vezeték-, szolgalmi- és használati jogot biztosító szerződések megkötése nettó 2.000.000 Ft értékhatárig;
  5. szerződéskötés a nem beépíthető, önállóan gazdaságos módon nem használható földrészletek hasznosítására,
  6. az ötszázezer forint összeghatárt nem meghaladó, polgári jogi jogviszonyból származó követelés elengedésére, az egy év időtartamon belüli részletfizetés vagy fizetési halasztás engedélyezésére és ehhez kapcsolódóan a kamat illetve költség címén fennálló követelések elengedésére.

5. §A polgármester a költségvetés féléves és éves beszámolójának tárgyalásakor beszámol a képviselő-testületnek a rendelet 4. § (3) bekezdése szerinti felhatalmazáson alapuló tevékenységéről.

6. §A rendelet hatálya alá tartozó vagyonra vonatkozó döntési javaslatot a Pénzügyi-és Ellenőrző Bizottság véleményének előzetes kikérése mellett a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé.


I. fejezet

A törzsvagyonra vonatkozó rendelkezések

7. §Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyona körébe tartoznak  a rendelet 1. sz. mellékletében felsorolt vagyonelemek.

8. §(1) A forgalomképtelennek, továbbá nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű

      nemzeti vagyonnak nem minősülő, a rendelet szerint korlátozottan forgalomképes és

      forgalomképes vagyonelemek a rendelet 2. sz. mellékletében vannak felsorolva.

  1. A korlátozottan forgalomképes vagyonelemek hasznosítása rendeltetésük sérelmét nem eredményezheti, elidegenítésükre e rendelet keretei között akkor van lehetőség, ha a vagyonelem a közfeladat ellátásához feleslegessé válik vagy megszűnik a közfeladat ellátásának kötelezettsége, amelyre tekintettel jogszabály vagy a tulajdonosi joggyakorló a vagyonelem korlátozott forgalomképességét megállapította.
  2. A (2) bekezdésben foglalt tényállás megállapítása a Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik.

9. §A törzsvagyon körébe tartozó vagyonelemek használói kötelesek a tőlük elvárható gondossággal eljárni a használat, illetve üzemeltetés során, e kötelezettség teljesítéséért a használó intézmények, illetve gazdasági társaságok vezetői felelnek.

II. fejezet


A vagyonkezelés szabályai


10. §A rendelet 3. sz. melléklete tartalmazza azokat a vagyonelemeket, amelyekre önkormányzati közfeladat ellátásához kapcsolódóan vagyonkezelői jog létesíthető és kijelöli a vagyonkezelőket.

11. § (1) A vagyonkezelői jog létesítéséért a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv.

3. § (1) bekezdés 19. b) pontjának ba), bc), bd) és be) alpontjaiban nevesített vagyonkezelők kötelesek a vagyonkezelői szerződés időtartama alatt évente ellenértéket fizetni, melynek mértéke a tárgyévi költségvetés vagy üzleti terv szerinti, a közfeladat ellátásával kapcsolatos, önkormányzati támogatás nélkül számított saját bevételének 0,6%-a.

  1. A vagyonkezelői jog ingyenes átengedésére a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3. § (1) bekezdés 19. b) pontjának bb) alpontjaiban nevesített vagyonkezelők esetében kerülhet sor.

12. § (1) A vagyonkezelők kötelesek az önkormányzat törzsvagyona körébe tartozó

ingatlanok állagmegőrzéséről, felújításáról, korszerűsítéséről folyamatosan gondoskodni, e feladata kapcsán a képviselő-testület éves költségvetésében dönt a tárgyévi feladatokról és azok megvalósításának forrásairól.

  1. Az (1) bekezdésben foglalt rendelkezés alkalmazása során a feladatok tervezéséhez meg kell kérni a vagyonkezelő szervezetek vezetőinek véleményét, melyek figyelembevételével a vagyon állagmegóvását, felújítását, illetve korszerűsítését célzó éves feladattervet kell meghatározni.

13. § A vagyonkezelők kötelesek a tőlük elvárható gondossággal eljárni a kezelt vagyon működtetése során, e kötelezettség teljesítéséért a vagyonkezelő szervezetek vezetői felelnek.

14. § (1) A vagyonkezelés ellenőrzésének keretében a vagyonkezelő köteles évközi

beszámolásra, adatszolgáltatásra, adatszolgáltatási kötelezettsége az önkormányzat jogszabályokban előírt beszámolási, adatszolgáltatási kötelezettségéhez kapcsolódik.

  1. A vagyonkezelő tulajdonosi ellenőrzése a képviselő-testület által elfogadott éves ellenőrzési terv szerint vagy esetileg elrendelt ellenőrzéssel valósul meg.



III. fejezet


A hasznosítás szabályai


15. § (1) A nettó 10 millió forint értékhatárt meghaladó vagyonelemet – ha törvény kivételt

nem tesz - csak versenyeztetés (a továbbiakban pályázat) útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet hasznosítani.


  1. A rendelet hatálya alá tartozó vagyonelemeket a képviselő-testület határozattal jelöli ki hasznosításra az alábbi tartalommal:

- a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

- forgalmi értékének megjelölése,

- a hasznosítás módja,

- a pályázati feltételek meghatározása.

  1. Az (1) bekezdésben foglalt értékhatárt nem meghaladó vagyonelem hasznosítását, ha törvény vagy a képviselő-testületnek a hasznosításról rendelkező határozata másként nem rendelkezik, versenyeztetni nem kell, azonban a hasznosítási lehetőséget nyilvánosan közzé kell tenni az önkormányzat weblapján, valamint a helyben szokásos módon kifüggesztéssel.

16. §A 15. § (1) bekezdése alapján a versenyeztetést a rendelet 4. melléklete szerinti Versenyeztetési Szabályzat előírásai szerint kell lebonyolítani.

17. §A képviselő-testület által üzleti bérbeadásra kijelölt nem lakás célú helyiség bérbeadására a Versenyeztetési Szabályzatot alkalmazza. az önkormányzat tulajdonában álló lakás  bérleti díjára külön határozatot hoz a képviselő-testület..


IV. fejezet


A vagyon átruházásának szabályai

18. §A rendelet hatálya alá tartozó vagyonelemeket a képviselő-testület határozattal jelöli ki értékesítésre vagy cserére az alábbi tartalommal:

- a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

- forgalmi értékének megjelölése,

- az átruházás módja,

- pályázat esetén a pályázati feltételek meghatározása,

- árverés esetén az árverésre bocsátás szándékának kinyilvánítása,

- csere esetén a csere célja, csereügylet keretében átruházandó és megszerzendő vagyontárgyak megjelölése, forgalmi értéke.

19. §(1) A nettó 25 millió forint értékhatárt meghaladó vagyonelemeket – ha törvény kivételt

nem tesz – csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet értékesíteni.

  1. Az (1) bekezdésben foglalt értékhatárt nem meghaladó értékű vagyonelem, ha jogszabály másként nem rendelkezik, a képviselő-testületnek az értékesítésről szóló határozata alapján nyilvános meghirdetéssel a Versenyeztetési Szabályzat ( 4.sz. számú melléklet) előírásai szerint lebonyolítandó versenyeztetés útján értékesíthető.

20. §Településrendezési terv végrehajtását célzó, nem önálló ingatlanként nyilvántartott földrészlet értékesítése, vagy cseréje esetén árverés vagy nyilvános meghirdetés nélkül kell a szerződést megkötni, a forgalmi érték vagy a számviteli nyilvántartás szerinti érték megjelölésével.

21. §A tulajdonközösség megszüntetése érdekében kötendő önkormányzati tulajdonú ingatlan tulajdoni hányadrészének tulajdonostárs általi megváltása esetén a forgalmi érték megjelölésével kell a szerződést megkötni.



V. fejezet

A vagyonszerzés szabályai

22. §(1) Az önkormányzati vagyon gyarapításáról a polgármesternek a Pénzügyi-és

Ellenőrző Bizottság állásfoglalásával ellátott javaslata alapján a képviselő-testület dönt.

  1. A vagyongyarapításról a képviselő-testület határozattal dönt, az alábbi tartalommal:

- a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

- forgalmi értékének megjelölése,

- a szerzés módja,

- az önkormányzat által vállalt fizetési feltételek,

- az önkormányzat ajánlati kötöttségének időtartama.

  1. Ingatlantulajdon megszerzése esetén a döntés előkészítése során vizsgálni kell, hogy az ingatlan megszerzése milyen önkormányzati célok megvalósításához és milyen feltételek mellett alkalmas, fel kell tárni a továbbhasznosítási lehetőségeit, illetve a várható üzemeltetési költségek körét és nagyságát is.
  2. Önkormányzati tulajdonszerzést megelőzően a vagyontárgyról forgalmi értékbecslést kell készíttetni.

23. §Az önkormányzat törvény által előírt, vagy önként vállalt feladata ellátásához ingatlant bérelhet, albérletbe vehet, vagy használatba, egyéb módon hasznosításra átvehet, erről a Képviselő-testület a polgármester javaslata és a Pénzügyi-és Ellenőrző Bizottság állásfoglalása alapján hoz döntést.


VI.

Záró rendelkezések


24. §A Képviselő-testület részére az önkormányzat vagyonának alakulásáról, a vagyonállapotról a rendelet 5. sz. melléklete szerinti vagyon kimutatást kell elkészíteni és az önkormányzat elemi költségvetési beszámolójához csatolni.

25. §E rendelet mellékletei:

- 1. melléklet: A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű,

forgalomképtelen törzsvagyonba sorolt vagyonelemek

- 2. melléklet: A rendelet szerint korlátozottan forgalomképes vagyonelemek

- 3. melléklet: A vagyonkezelésbe adható vagyonelemek

- 4. melléklet: Versenyeztetési Szabályzat

- 5. melléklet: Vagyonkimutatás formanyomtatvány.

26. §Ez a rendelet a kihirdetése napját követő napon lép hatályba.


27. §E rendelet hatályba lépésének napján hatályát veszti az önkormányzati tulajdonosi jogok gyakorlásáról, a vagyongazdálkodásról és vagyongyarapításról szóló 3/2007 (III.29) sz. rendelet, valamint az önkormányzat vagyonának értékesítése, hasznosítása során alkalmazandó szabályokról szóló 7/2010.(IV.21.) sz. rendelet.



Zsámbok, 2012. október 02.





Holló Ilona

polgármester

Nagyné dr. Szabó Judit

címzetes főjegyző


Záradék:

A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. § (2) bek. alapján a rendelet 2012. október 10. napján kihirdetésre került.






Nagyné dr. Szabó Judit

címzetes főjegyző



1. melléklet a 15/2012. (X.10.) számú önkormányzati rendelethez[2][3]

Zsámbok Község Önkormányzatának törzsvagyona:


Kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló forgalomképtelen vagyon a 2011. CXCVI. Tv. alapján

                                                                  

Helyrajzi szám            Megnevezés                           Utca + hsz                                          Tel.ter (m2)            Önk.tul. (m2)  

14                               Ady Endre utca                     Ady Endre                                         2313                2313   

45                               Tavasz utca                            Tavasz utca                                        4376                4376   

51                               Fenyőfa utca                          Fenyőfa utca                                      835                  835     

85                               Hunyadi utca                         Hunyadi utca                                     3647                3647   

120                             Komárom utca                       Komárom utca                                   3341                3341   

152                             Akácfa utca                            Akácfa utca                                       1845                1845   

179                             Fenyőfa u. folytatás               Fenyőfa u. folytatás                           2550                2550   

180                              Kerekpart felé vezető út        Kerekpart felé vezető út                    321                  321     

184                             Ipolyság utca folytatás           Ipolyság utca folytatás                      145                  145     

186                             Ipolyság utca                          Ipolyság utca                                     2226                2226   

198                             Halomi dűlő                           Halomi dűlő                                       289                  289     

212/2                          Arany J.41.melletti út            Arany János utca                               404                  404     

233                             Arany J. utca                          Arany János utca                               7493                7493   

249                             Zrínyi utca                              Zrínyi utca                                         2962                2962   

275                             Petőfi utca                              Petőfi utca                                         3829                3829   

307                             Széchenyi utca                       Széchenyi utca                                   4316                4316   

338                             Rákóczi utca                          Rákóczi utca                                      3918                3918   

355                             Iskolakert                               temető mellett                                    2642                2642

359                             Temető mögötti út                 Temető mögötti út                             669                  669     

414                             Halász utca                             Halász utca                                        4788                4788   

415                             Halász utcai agyagos              Halász utca agyagos m. út                 575                  575     

438                             beépítetlen terület                  Vásár tér                                            7593                7593

439                             Szent László utca                   Szent László utca                               9510                9510   

440                             Szent István utca                   Szent István utca                               10826              10826 

511                             Kisdiófa utca                         Kisdiófa utca                                     2455                2455   

512/2                          Virág üzlet melletti                Virág üzlet mellett József A.             1850                1850   

519                             Erzsébet tér óvoda előtt         Szent Erzsébet tér                              661                  661     

620                             Nyárfa utca                            Nyárfa utca                                        4441                4441   

624                             Nyárfa u. 13-15 között          Nyárfa u.13-15 közötti árok              150                  150     

636                             Vásár tér                                 Vásár tér                                            1461                1461   

648                             Vásár tér 9-10 mögötti ter.     Vásár tér                                            2801                2801

649                             Vízelvezető árok                    Árok a Deák F. u. 96-98 között         171                  171     

670                             Deák Ferenc utca                   Deák Ferenc utca                               20351              20351 

676                             Nagydiófa-Deák F.u.             Ördögköz                                           547                  547     

720                             Nagydiófa utca                      Nagydiófa utca                                  5173                5173   

729                             Bajza Lenke tér                      Bajza Lenke tér                                  3636                3636   

753                             Kisköz                                    Deákból Kossuthba átjáró                 689                  689     

782                             Jókai utca                               Jókai utca                                           1742                1742   

809                             Május 1. utca                          Május 1.utca                                      2049                2049   

829                             Szőlő utca                              Szőlő utca                                          3499                3499   

879                             Kossuth L.u. bal oldal            Kossuth L.u.bal oldal                        9674                9674   

881                             Kossuth L.u. jobb oldal         Kossuth L.u. jobb oldal                     6101                6101   

893/2                          Tóalmási út melletti                Tóalmási út                                        1352                1352   

897                             Tóalmási út                             Tóalmási út                                        2182                2182   

920                             Zöld utca                                Zöld utca                                           2481                2481   

950                             Rózsa utca                              Rózsa utca                                         4139                4139   

981                             Tulipán utca                           Tulipán utca                                       2961                2961   

991                             Galambos utca                       Galambos utca                                   1188                1188   

1002                           Nefelejcs utca vége                Nefelejcs utca vége                            383                  383     

1003                           Nefelejcs utca                        Nefelejcs utca                                    5473                5473   

1068                           Bajza Lenke tér                      Bajza Lenke tér                                  753                  753     

1092                           Malom utca                            Malom utca                                        1058                1058   

1093                           Szent Erzsébet tér                  Szent Erzsébet tér                              2062                2062   

1095                           Erzsébet tér                            Szent Erzsébet tér                              4393                4393   

1104/5                        saját használatú út                                                                             481                  481

1104/7                        kivett út                                                                                            419                  419

1109                           Műv.Ház melletti út               Műv.Ház melletti út József A.u.        1751                1751   

1137/1                        Turai út melletti föld              Turai út melletti földterület               631                  631     

1137/3                        Kivett árok                             -                                                            300                  300   

1139/6                        út                                            Kossuth L.utcára földút                    2464                2464   

1139/16                      Kossuth-Deák összekötő út   Kossuth útról Deák F.utcára              2436                3436   

1139/19                      kiépítetlen út                          Deák Ferenc utca                               4855                4855   

1140                           Kossuth L.utca folytatás        Kossuth Lajos utca                            2094                2094   

06                               közút                                      külterület                                            4402                4402   

08/1                            árok                                        árok                                                    1654                1654   

08/2                            árok                                        árok                                                    403                  403     

09                               öreghegyi árok                       Öreghegyi árok                                  3266                3266   

014                             árok szőlők alatti dűlőbe        Árok szőlők alatti dűlőbe                  841                  841     

015/2                          csatorna                                  Hajta patak                                        42637              42637 

019/2                          közút                                      külterület                                            1767                1767   

022                             Nagyrét árok                          Nagyrét árok                                      5103                5103   

033/1                          közút                                      külterület                                            22848              22848 

044/1                          árok                                        árok                                                    3223                3223   

044/2                          árok                                        árok                                                    295                  295     

046/34                        rét                                           külterület övcsatornához                    2961                2961

046/35                        övcsatorna                              kivett árok                                          2206                2206   

046/36                        rét                                           külterület övcsatornához                    3605                3605

047                             csatorna                                  csatorna                                              964                  964     

050                             árok                                        árok                                                    1619                1619   

058/2                          saját használatú út                  út                                                        4280                4280   

063                             közút                                      külterület                                            957                  957     

064                             saját haszn. út                         külterület                                            8602                8602   

065                             közút                                      külterület                                            1399                1399   

073                             közút                                      külterület                                            11207              11207 

075/1                          csatorna                                  külterület                                            53930              53930 

087/14                        övcsatorna                              külterület                                            353                  353

093/4                          közút                                      külterület                                            4032                4032   

093/6                          út                                            külterület                                           1146                1146   

094/22                        út                                            külterület                                            4413                4413   

094/50                        út                                            külterület                                            3884                3884   

097/2                          közút                                      külterület                                            1111                1111   

097/11                        övcsatorna                              Vásár tér                                            6228                6228

0120/13                      kivett út                                  külterület                                            3968                3968   

0120/20                      út                                            külterület                                            3824                3824   

0120/29                      út                                            külterület                                            6701                6701   

0128                           árok                                        árok                                                    3511                3511   

0141/30                      út                                            külterület                                            5120                5120   

0142                           árok                                        árok                                                    7437                7437   

0145                           árok                                        árok                                                    831                  831     

0154/1                        földter. út                               külterület                                            1197                1197   

066/7                          kivett út                                                                                            100                  100

0151/7                        kivett helyi közút                                                                              503                  503



Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősül a 2011 évi  CXCVI. tv. 5.§ (4) bekezdése alapján:


689                             lakóház, udvar                                   Nagydiófa u. 33. műemlék épület     673                  673


2. melléklet a 4/2018 (II.02.) számú önkormányzati rendelethez[4][5]


Zsámbok Község Önkormányzatának korlátozottan forgalomképes vagyona:


Korlátozottan forgalomképes vagyon helyi döntés alapján


Helyrajzi szám            Megnevezés                           Utca + hsz                                          Tel.ter (m2)            Önk.tul. (m2)  

354/1                          Temető                                   Szent István utca                               30886              30886 

354/2                          Temető                                   Szent István utca                               1442                1442   

356                             Víztorony védőövezet           Víztorony védőövezet Szt.Imre u.    3220                3220   

357                             Víztorony                               Szent István utca                               896                  896     

430                             lakóház                                   Vásár tér 7.                                        1267                1267

435                             lakóház                                   Vásár tér 2.                                        940                  940

502                             Vízmű Szt.István u.               Szent István u.                                   1081                1081   

516                             Óvoda                                    Szent Erzsébet tér 4.                          1097                1097

523/5                          Butiksor                                 Szent Imre u.2.                                  306                  306

668                             lakóház                                   Deák F.u.134.                                    1492                1492

726/1                          Egészségügyi és szoc.épület  Bajza Lenke tér 15.                            1392                1392

726/2                           közterület                               Bajza Lenke tér 15.                            775                  775

727                             Általános iskola                      Bajza Lenke tér 17.                            3433                3433

730                             Polgármesteri Hivatal             Bajza Lenke tér 10.                            252                  252

731                             Tűzoltó szertár                       Bajza Lenke tér 10.                            96                    96

732                             Irattár                                     Bajza Lenke tér 10.                            72                    72

1076/1                        Múzeum                                 Bajza Lenke tér 1.                              3997                3997

1076/2                        Múzeum kert                          Bajza Lenke tér 1.                              2000                2000   

1104/6                        Játszótér                                 József A.u.                                         700                  700

1105                           Szabadidőpark                       József A.u.                                         6516                6516

1107                           Víztározó                               József A.u.                                         531                  531

1108                           Művelődési Ház                     József Attila u.4.                                2202                2202   

1110                           Ino udvarán lévő köz             József A.u.6.                                      312                  312     

1142                           Sporttelepnél gyep                 Vásár tér                                            68580              68580

tóalmási 994               lakóház                                   Tóalmás, Szőlő u.36                           600                  600

jászfényszarui 204/1   lakóház                                   Jászfényszaru, Bajza u.2.                   600                  600

518                             kivett lakóház, udvar             Szent Erzsébet tér 6.                          561                  420,75

717                             kivett beépítetlen terület        Bajza Lenke tér 12.                            4886                4886

725/3                          kivett beépített terület                       régi százforintos bolt                         40                    40                                                      


Részesedések:

Regionális hulladéklerakó:                                        485.000 Ft

Vízmű Kft Zsámbok                                                 3.385.000 Ft



Forgalomképes vagyon (üzleti vagyon)


Helyrajzi szám            Megnevezés                           Utca + hsz                                          Tel.ter (m2)            Önk.tul. (m2)  

520                             orvosi lakás és rendelő           Szent Erzsébet tér 7.                          1369                1369

635                             lakóház és udvar                    Vidák Ernő és cs. földhasználati jog 648                  648

747                             Gyógyszertár, szolg.lak          Kossuth L.u.18.                                 950                  950

1087                           műhely                                   Szt.Erzsébet tér 12.                            3718                3718

1104/4                        varroda gazd.épület, udvar    József A.u.                                         1255                1255

1111                           INO                                        József A.u.6.                                      2640                2640

1137/2                        beépítetlen terület                  Turai út 37                                         2010                2010

1137/14                      telek                                       Turai út 59.                                        800                  800

1137/16                      telek                                       Turai út 63.                                        640                  640

1139/2                        telek                                       Deák F.u.109.                                    782                  782

1139/3                        telek                                       Deák F.u.                                           4635                4635

1139/4                        telek                                       Kossuth L.u.116                                758                  758

1139/5                        telek                                       Kossuth L.u.118.                               768                  768

1139/7                        telek                                       Deák F.u.111.                                    758                  758

1139/8                        telek                                       Deák F.u.113.                                    757                  757

1139/9                        telek                                       Deák F.u.115                                     755                  755

1139/10                      telek                                       Deák F.u.117.                                    753                  753

1139/11                      beépítetlen terület                  Deák F.u.                                           9070                9070

1139/12                      telek                                       Kossuth L.u.120                                759                  759

1139/13                      telek                                       Kossuth L.u.122.                               756                  756

1139/14                      telek                                       Kossuth L.u.124                                755                  755

1139/15                      telek                                       Kossuth L.u.126                                753                  753

1139/17                      telek                                       Deák F.u.119                                     826                  826

1139/18                      telek                                        Deák F.u.121.                                    823                  823

1139/20                      telek                                       Kossuth L.u.128.                               795                  795

1139/21                      telek                                       Kossuth L.u.130                                793                  793

1141/8                        telek                                       Kossuth L.u.113                                712                  712

1141/9                        telek                                       Kossuth L.u.115.                               719                  719

1141/10                      telek                                       Kossuth L.u.117                                725                  725

1141/11                      telek                                       Kossuth L:u.119                                732                  732

1141/14                      telek                                       Kossuth L.u.121.                               776                  776

1141/15                      telek                                       Kossuth L.u.123.                               783                  783

046/1                          rét                                           külterület                                            3398                3398

057/42                        szántó                                     külterület                                            3822/43965            3156/43965

087/15                        szántó                                                                                                14914              14914

097/12                        szántó                                     külterület                                            49330              49330

097/15                        termőföld                               külterület                                            219371            219371

0144                           erdő, gyep                              külterület                                            11829              11829

0146                           erdő, gyep                              külterület                                            39322              39322

0154/2                        szántó                                     külterület                                            167577            167577

                                   Vadászház                              Dányi tó

413                             beépítetlen terület                  Halász u. 18.                                       19694              9847

517                             kivett lakóház, udvar             Szent Erzsébet tér 5.                          1067                1067

076/56                        kivett beruházási terület                                                                    11766              4479,3162

076/57                        kivett beruházási terület                                                                    3581                1363,2867

076/58                        kivett beruházási terület                                                                    2559                974,2113

076/59                        kivett beruházási terület                                                                    5628                2142,5796

076/60                        kivett beruházási terület                                                                    11745              4471,3215

076/61                        kivett beruházási terület                                                                    11737              4468,2759

066/2                          kivett saját használatú út                                                                  2408                2408

045/5                          kivett magánút                                                                                  1822                1822

021/43                        kivett magánút                                                                                  1004                1004

087/1                          szántó, rét                                                                                         72193              12098

069/7                          szántó                                                                                                66805              2720,83

724                             kivett épület                                                                                      22                    22

vácszentlászlói 037     kivett udvar és kezelőépület                                                             55439              24885,5677155

turai 0272/7                kivett telephely                      regionális hulladéklerakó telep          60000              9600

           

                       

Értékpapír megnevezése:                                           összeg:

ÉMÁSZ                                                                     5.490.000

TIGÁZ                                                                      7.489.000

Invitel:                                                                              3.200

Összesen:                                                                   12.982.200



3. melléklet a 15/2012. (X.10.) számú önkormányzati rendelethez


A vagyonkezelésbe adható vagyonelemek


  1. Egészségügyi ellátás céljára szolgáló ingatlanok/ingatlanrészek,

Kijelölt vagyonkezelő: Polgármesteri Hivatal

  • Orvosi Rendelő és lakás, Zsámbok Szent Erzsébet tér 7. hrsz: 520
  • Védőnői szolgálat, fogászati ellátás, Zsámbok Bajza Lenke tér 15. hrsz: 726/1



  1. A Polgármesteri Hivatal elhelyezésére szolgáló ingatlan,

Kijelölt vagyonkezelő: Polgármesteri Hivatal


Polgármesteri Hivatal, Zsámbok Bajza L. tér 10. hrsz: 730


  1. Nevelési, oktatási intézmények elhelyezésére szolgáló ingatlan,

Kijelölt vagyonkezelő: Polgármesteri Hivatal

  • Bajza Lenke Általános Iskola, Zsámbok Bajza Lenke tér 17. hrsz: 727
  • Kacó Napköziotthonos Óvoda, Zsámbok Szent Erzsébet tér 4. hrsz: 516


4. melléklet a 15/2012. (X.10.) számú önkormányzati rendelethez



Versenyeztetési Szabályzat


I.

Általános rendelkezések


  1. Az önkormányzati vagyon elidegenítése, hasznosítása (eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában) az itt leírt versenyeztetési szabályok szerint
  1. nyilvános pályázattal
  2. tárgyalásos eljárással
  3. meghívásos eljárással (zártkörű pályáztatás)

történhet.

I

  1. A versenyeztetés kiírója a vagyonrendelet szerinti tulajdonosi jogok gyakorlója (továbbiakban: tulajdonos)
  2. A tulajdonos a versenyeztetés kiírásával dönt a versenyeztetés feltételeiről.
  3. A versenyeztetés lebonyolítója a Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: lebonyolító).
  4. A tulajdonos köteles valamennyi ajánlattevő és pályázó számára egyenlő esélyt biztosítani az ajánlattételhez szükséges információk megszerzéséhez.
  5. A pályázatot úgy kell kiírni, hogy a pályázat megjelentetésétől számítva legalább 15 nap álljon rendelkezésre a benyújtásra.
  6. Az (1) bekezdés szerinti eljárásokban
  1. az a természetes személy vehet részt aki igazolja személyazonosságát, megadja adóazonosító jelét.
  2. Az a nem természetes személy aki igazolja, hogy a nemzeti vagyonról szóló 201. évi CXCVI. tv.. 3.§ (1) bekezdésében foglaltak alapján átlátható szervezet.


II.

Az összeférhetetlenség szabályai

  1. A pályázat elbírálásában, illetve az árverés lebonyolításában nem vehet részt az a természetes, vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki a pályázónak
  1. közeli hozzátartozója,
  2. munkaviszony alapján felettese vagy alkalmazottja,
  3. más szerződéses jogviszony keretében foglalkoztatója, vagy foglalkoztatottja,
  4. tulajdonosa vagy tagja, amennyiben a pályázó vagy jelentkező jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság.
  5. akitől bármely oknál fogva nem várható el az ügy tárgyilagos megítélése
  1. Összeférhetetlenségi, vagy elfogultsági kérdésben a Képviselő-testület dönt.

III.

Nyilvános pályázat

A lyázati eljárás meghirdetése

  1. A pályázati eljárást az önkormányzat részéről a Polgármesteri Hivatal hirdeti meg - a helyben szokásos módon - az Önkormányzat hirdetőtábláin, az Önkormányzat internetes honlapján és az Önkormányzat hivatalos lapjában. Az önkormányzat Képviselő-testülete a pályázati eljárás során ettől eltérő, szigorúbb feltételeket is meghatározhat.
  2. A hivatalos lapban történő megjelenés hiánya csak a pályázati határidő és az önkormányzati lap lapzártájának . eltérő időpont ja, vagy. más technikai okkal összefüggésében fordulhat elő.


IV.

A pályázati felhívás

  1. A pályázati felhívásnak tartalmaznia kell
    1. a kiíró szerv megnevezését, székhelyét,
    2. a pályázati eljárás célját, jellegét,
    3. a pályázati eljárás tárgyaként az értékesítésre, hasznosításra szánt vagyon megjelölését, a kiíró által meghatározott értéket,
    4. az értékesítés, hasznosítás feltételeit,
    5. az ajánlatok benyújtásának helyét, módját és határidejét,
    6. az ajánlati kötöttség minimális időtartamát,
    7. a pályázati eljárással kapcsolatos információt szolgáltató nevét, címét, telefonszámát,
    8. a pályázó adatainak megjelölésére történő felhívást,
    9. a pályázati felhívás szükség szerint egyéb információkat is tartalmazhat, illetve a pályázótói többletinformációt kérhet.
  2. 50 MFt forgalmi értéket meghaladó vagyontárgy értékesítésénél a pályázat benyújtását pályázati biztosíték adásához kell kötni.


V.

Pályázati biztosíték

  1. A Pályázati biztosíték összege a vagyontárgy forgalmi értékének egy ezreléke.
  2. A biztosítékot a pályázati felhívás visszavonása, az ajánlatok érvénytelenségének megállapítása esetén, valamint az ajánlatok elbírálása után - a (3) bekezdésben foglalt kivételektől eltekintve - vissza kell adni.
  3. Nem jár vissza a biztosíték ha:
    1. a pályázó az ajánlati kötöttség időtartama alatt az ajánlatát visszavonta,
    2. a pályázó az ajánlat benyújtását követően, de az eredményhirdetést megelőzően vonta vissza az ajánlatát,
    3. a szerződés megkötésének meghiúsulása a pályázónak felróható, vagy az érdekkörében felmerült más okból hiúsult meg.



VI.

Az ajánlat

  1. A pályázó ajánlatát zárt, felirat nélküli borítékban 1 pld-ban, hivatalos cégszerű aláírással, az ajánlatok benyújtására megjelölt időpontban és helyen az adott pályázatra utaló jelzéssel személyesen, postán, vagy meghatalmazott ja útján nyújthatja be. Az ajánlat minden oldalát kézjeggyel kell ellátni.
  2. Az ajánlatnak tartalmazni kell a pályázó nyilatkozatát:
  1. a pályázati felhívásban foglalt feltételek elfogadására,
  2. az általa vállalt szolgáltatásokra és kötelezettségekre,
  3. a vételár vagy ellenszolgáltatás összegének elfogadására, a fizetés módjának, határidejének teljesítésére,
  4. az ajánlati kötöttségre,
  5. a kiíró által meghatározott egyéb kötelezettségvállalásra.
  1. Amennyiben a pályázati felhívás biztosítékadási kötelezettséget ír elő, az ajánlat csak akkor érvényes, ha az elbírálás időpontjában a biztosíték a kiíró számláján rendelkezésre áll.


VII.

A pályázati felhívás visszavonása, a pályázat érvénytelensége

  1. A tulajdonos és a pályázó a pályázati felhívást az ajánlatok benyújtására megjelölt időpontig visszavonhatják, ez esetben az ajánlattétellel kapcsolatosan egymás felé követelést nem támaszthatnak.
  2. A pályázati felhívásban közölt feltételek nem teljesítése, az adatszolgáltatási, illetve a pályázót az eljárási rend alapján terhelő egyéb kötelezettség súlyos megszegése esetén a pályázat érvénytelenségét vonja maga után.


VIII.

Az ajánlatok benyújtása, felbontása

  1. Az ajánlatokat a lebonyolító átveszi és a beérkezés sorrendjében bírálati sorszámmal látja el és igazolja az átvétel tényét.
  2. A határidőben beérkezett ajánlatok felbontás a nyilvánosan történik.
  3. Az ajánlatok nyilvános felbontásakor a jelenlévőkkel ismertetni kell a pályázó nevét, székhelyét, lakhelyét.


IX.

Az ajánlatok értékelése, elbírálása

  1. Az ajánlatok értékelésére előkészítő munkacsoportot kell létrehozni, aki javaslatot tesz a Képviselő-testületnek az ajánlatok elbírálására. Az előkészítő munkacsoport résztvevői: polgármester, alpolgármester, a Pénzügyi-és Ellenőrző Bizottság elnöke, továbbá a polgármester által meghatározott személyek. Amennyiben a felhívásra egy ajánlat érkezik az előkészítő munkacsoport a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság. Ebben az esetben a bontásról jegyzőkönyvet nem kell felvenni.
  2. Az értékelő bizottság feladata:
    1. biztosítja az ajánlatok felbontásának szabályos lefolytatását,
    2. ellenőrzi, hogy az ajánlatok megfelelnek-e a pályázati felhívásban rögzített tartalmi és formai követelményeknek,
    3. rögzíti az ajánlatok sorszámát és darabszámát, d.! megállapítja az ajánlatok érvénytelenségét,
    4. bontási jegyzőkönyvet készít.
  3. A jegyzőkönyvnek tartalmazni kell:
  1. a bontás helyét, idejét, a jelenlévő személyek nevét, jelenlétük minőségét,
  2. a pályázati felhívás tárgyát, a pályázati felhívás közzétételének időpontját, helyét, a benyújtásra nyitva álló határidőt,
  3. az ajánlatok felbontásának és ismertetésének rövid leírását, a jelenlévők hozzászólásait, észrevételeit.
  4. minden egyéb olyan információt, amelyet az értékelő bizottság szükségesnek tart.
  1. A pályázati eljárás során benyújtott érvényes ajánlatokat az értékelő bizottság véleményezi és rangsorolja, és indokolással ellátott döntés előkészítő javaslatot tesz a tulajdonosnak.
  2. A pályázatok értékelésében, elbírálásában résztvevő személyeket titoktartási kötelezettség terheli.
  3. Érvénytelennek kell minősíteni az ajánlatot, ha a pályázati felhívásban és e rendeletben foglalt egyéb feltételeknek nem felel meg.
  4. A pályázati eljárást eredményesnek kell nyilvánítani, ha a pályázati felhívásban foglalt feltételeknek megfelelő egy vagy több ajánlat érkezett.
  5. A pályázati eljárás nyertese az, aki a pályázati felhívásban rögzített feltételek teljesítése mellett összességében a legkedvezőbb ajánlatot tette. Az ajánlatban tett összeg azonban nem lehet kevesebb, mint az értékbecslő- által. meghatározott összeg.
  6. Az értékelő bizottság az összességében legkedvezőbb ajánlatot tevők közül rangsort állít fel, amelyben meghatározza az első és a második legjobb ajánlatot, feltéve, hogy a sorban következő pályázó ajánlata is eléri vagy meghaladja a vagyontárgy - értékbecslés szerinti - forgalmi értékét.
  7. A pályázati eljárás nyertesét és az utána következő rangsort az értékelő bizottság javaslatának figyelembevételével a Képviselő-testület a soron következő ülésén hirdeti ki.
  8. A pályázati eljárás eredményét az elbírálást követően legkésőbb 8 napon belül írásban kell közölni valamennyi pályázóval.
  9. Eredménytelen a pályázati eljárás ha:
  1. a kitűzött időpontig egyetlen ajánlat sem érkezett,
  2. az ajánlatok a pályázati felhívás alapján nem értékelhetők,
  3. a tulajdonos valamely pályázónak a pályázati eljárás tisztaságát sértő vagy a többi pályázó érdekeit egyébként súlyosan sértő cselekmények miatt a pályázati eljárás eredménytelenné nyilvánítása mellett döntött.
  4. a tulajdonos az eljárást eredménytelennek nyilvánítja, mert az számára jelentős vagyonvesztéssel járna.



X.

A Szerződéskötés szabályai

  1. A szerződést a pályázat nyertesével kell megkötni.
  2. Amennyiben a nyertes pályázóval a szerződés megkötésére a pályázónak felróható okból - az eredményhirdetéstől számított 30 napon belül - nem kerül sor, a szerződést a rangsorban következő pályázóval kell megkötni.
  3. A szerződés tartalmát a pályázati feltételeknek és a nyertes ajánlatának megfelelően kell meghatározni.
  4. A szerződést az ajánlati kötöttség időtartama alatt meg kell kötni.


XI.

A tárgyalásos eljárás (versenytárgyalás)

  1. Tárgyalásos .eljárás esetéri versenytárgyalást kell tartani. A felhívást a 4. fejezetben foglaltak szerint kell közzétenni. A pályázati kiírás tartalmára az 5. fejezetben foglaltak vonatkoznak azzal, hogy a kikiáltási árat is meg kell jelölni.
  2. A kikiáltási árat a vagyon forgalmi értéke képezi, melyet 3 hónapnál nem régebben - ingatlanforgalmi szakértő, egyéb vagyon esetén szakértő által - készített forgalmi értékbecslés alapján kell meghatározni. Ennek hiányában versenytárgyalás kiírására nem kerülhet sor.
  3. Minden érdeklődő számára lehetővé kell tenni a vagyontárgy megtekintését.
  4. A versenytárgyalás érvényességi feltétele: a pályázó nyilatkozata, amelyben az értékesítésre kerülő vagyon megismeréséről nyilatkozik, és a versenyeztetés szabályait magára nézve kötelezőnek elismeri.
  5. A versenytárgyalás lebonyolítója köteles ismertetni a versenytárgyalás tárgyának adatait, a hirdetés hitelességének körülményeit, a kikiáltási árat, a lebonyolítás szabályait.
  6. A versenytárgyalás nyertese az, aki a kikiáltási árhoz képest a legmagasabb vételi ajánlatot teszi. A nyertest a tárgyaláson ki kell hirdetni.
  7. A versenytárgyalásról jegyzőkönyvet kell felvenni.
  8. A nyertes pályázó - a kihirdetést követő 8 napon belül - köteles az általa megajánlott licitösszeg és a letétbe helyezett ajánlati biztosíték közötti összeg különbözetét a Polgármesteri Hivatal által megjelölt költségvetési bankszámlára átutalni, illetve a szerződés megkötéséhez szükséges adatait rendelkezésre bocsátani, valamint a versenytárgyaláson vállalt feltételek szerinti szerződés bíróság előtt történő megtámadásának jogáról visszavonhatatlanul lemondani.
  9. Ha a nyertes pályázó előzőekben leírt kötelezettségének nem tesz eleget, szerződéskötési jogosultságát és az általa megfizetett biztosíték teljes összegét elveszti.
  10. A szerződéskötési jogosultság elvesztésének tényéről azokat a pályázókat, akik a licitárat elérő ajánlatot tettek, írásban értesíteni kell, és 15 napos határidő kitűzésével fel kell őket hívni ismételt írásos ajánlattételre. Ha a felhívási határidőben érvényes és a licitárat legalább elérő írásos ajánlatok érkeznek, az előzőekben leírtak alapján a szerződést a legjobb ajánlatot tevővel kell megkötni.


XII.

Meghívásos eljárás (zártkörű pályáztatás)


  1. A meghívásos eljárás lefolytatására az e rendeletben foglaltak az irányadók (nyilvános pályázat, tárgyalásos eljárás).
  2. Zártkörű pályázat esetén az érdekelteket (legalább kettő) közvetlenül, írásban kell felhívni az ajánlattételre.


5. melléklet a 15/2012. (X.10.) önkormányzati rendelethez


Vagyonkimutatás formanyomtatványai


VAGYONKIMUTATÁS
a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről
2011.




Adatok: ezer forintban!


ESZKÖZÖK

Sorszám

Bruttó

Könyv szerinti

Becsült



állományi érték


1

2

3

4

5


 I. Immateriális javak   (02+09+12+13+14)

01.





1. Törzsvagyon     (03+06)

02.





1.1. Forgalomképtelen immateriális javak   (04+05)

03.





       1.1.1. Értékkel nyilvántartott forgalomképtelen immateriális javak

04.





       1.1.2. 0-ig leírt forgalomképtelen immateriális javak

05.





1.2. Korlátozottan forgalomkép. immat. javak  (07+08)

06.





       1.2.1. Értékkel nyilvántartott korlátozottan forgalomkép. immateriális javak

07.





       1.2.2. 0-ig leírt korlátozottan forgalomképes immateriális javak

08.





2. Forgalomképes immateriális javak     (10+11)

09.





       2.1.1. Értékkel nyilvántartott forgalomképes immateriális javak

10.





       2.1.2. 0-ig leírt forgalomképes immateriális javak

11.





3. Immateriális javakra adott előlegek

12.





4. 0-ig leírt immateriális javak

13.





5. Immateriális javak értékhelyesbítése

14.





II. Tárgyi eszközök   (16+86+106+125)

15.





II/1. Ingatlanok és kapcsolódó vagyoni értékű jogok   (17+73+84+85)

16.





1. Törzsvagyon   (18+38)

17.





1.1. Forgalomképtelen ingatl. és kapcs.vagyoni értékű jogok (5-től 11-ig)
       (19+22+25+28+31+34+37)

18.





1.1.1.Út, híd, járda, alul-és felüljárók   (20+21)

19.





1.1.1.1.  Értékkel nyilvántartott út, híd járda, alul- és felüljárók

20.





1.1.1.2.  0-ig leírt út, híd járda, alul- és felüljárók

21.





1.1.2. Közforgalmú repülőtér   (23+24)

22.





1.1.2.1.  Értékkel nyilvántartott közforgalmi repülőtér

23.





1.1.2.2.  0-ig leírt közforgalmi repülőtér

24.





1.1.3. Parkok, játszóterek   (26+27)

25.





1.1.3.1.  Értékkel nyilvántartott parkok, játszóterek

26.





1.1.3.2.  0-ig leírt parkok, játszóterek

27.





1.1.4. Folyók, vízfolyások, természetes és mestersége tavak   (29+30)

28.





1.1.1.1.  Értékkel nyilvántartott folyók, vízfolyások, term. és mest. tavak

29.





1.1.1.2.  0-ig leírt folyók, vízfolyások, term. és mest. tavak

30.





1.1.5. Árvízvédelmi töltések, belvízcsatornák    (32+33)

31.





1.1.5.1.  Értékkel nyilvántartott árvízvédelmi töltések, belvízcsatornák

32.





1.1.5.2.  0-ig leírt árvízvédelmi töltések, belvízcsatornák

33.





1.1.6. Egyéb ingatlanok    (35+36)

34.





1.1.6.1.  Értékkel nyilvántartott egyéb ingatlanok

35.





1.1.6.2.  0-ig leírt egyéb ingatlanok

36.





1.1.7. Folyamatban lévő ingatlan beruházás, felújítás

37.





1.2. Korl. forgalomk. ingatl. és kapcs. vagyoni érétkű jogok (13-tól 23-ig) 
        (39+42+45+48+51+54+57+60+63+66+69+72)

38.





1.2.1.   Vízellátás közművei   (40+41)

39.





1.2.1.1.  Értékkel nyilvántartott vízellátás közművei

40.





1.2.1.2.  0-ig leírt vízellátás közművei

41.





1.2.2.   Szennyvíz és csapadékvíz elvezetés közművei   (43+44)

42.





1.2.2.1.  Értékkel nyilvántartott szennyvíz és csapadékvíz elvezetés közm.

43.





1.2.2.2.  0-ig leírt szennyvíz és csapadékvíz elvezetés közm.

44.





1.2.3.   Távhőellátás   (46+47)

45.





1.2.3.1.  Értékkel nyilvántartott távhőellátás

46.





1.1.1.2.  0-ig leírt távhőellátás

47.





1.2.4.   Közművek védőterületei   (49+50)

48.





1.2.4.1.  Értékkel nyilvántartott közművek védőterületei

49.





1.2.4.2.  0-ig leírt közművek védőterületei

50.





1.2.5.   Intézmények ingatlanai   (52+53)

51.





1.2.5.1.  Értékkel nyilvántartott intézmények ingatlanai

52.





1.2.5.2.  0-ig leírt intézmények ingatlanai

53.





1.2.6.   Sportlétesítmények   (55+56)

54.





1.2.6.1.  Értékkel nyilvántartott sportlétesítmények

55.





1.2.6.2.  0-ig leírt nyilvántartott sportlétesítmények

56.





1.2.7.   Állat-és növénykert   (58+59)

57.





1.2.7.1.  Értékkel nyilvántartott állat- és növénykert

58.





1.2.7.2.  0-ig leírt állat- és növénykert

59.





1.2.8.   Középületek és hozzájuk tartozó földek   (61+62)

60.





1.1.8.1.  Értékkel nyilvántartott középületek és hozzájuk tartozó földt.

61.





1.1.8.2.  0-ig leírt középületek és hozzájuk tartozó földterületek

62.





1.2.9.   Műemlékek   (64+65)

63.





1.2.9.1.  Értékkel nyilvántartott műemlékek

64.





1.2.9.2.  0-ig leírt műemlékek

65.





1.2.10. Védett természeti területek   (67+68)

66.





1.2.10.1.  Értékkel nyilvántartott védett természeti területek

67.





1.2.10.2.  0-ig leírt védett természeti területek

68.





1.2.11. Egyéb ingatlanok   (70+71)

69.





1.2.11.1.  Értékkel nyilvántartott egyéb ingatlanok

70.





1.2.11.2.  0-ig leírt egyéb ingatlanok

71.





1.2.12. Folyamatban lévő ingatlan beruházás

72.





  2.Forgalomképes ingatlanok   (74+77+80+83)

73.





2.1.1. Telkek, zártkerti- és külterületi földterületek   (75+76)

74.





2.1.1.1.  Értékkel nyilvántartott telkek, zártkerti- és külterületi földter.

75.





2.1.1.2.  0-ig leírt telkek, zártkerti- és külterületi földter.

76.





2.1.2. Épületek   (78+79)

77.





2.1.2.1.  Értékkel nyilvántartott épületek

78.





2.1.2.2.  0-ig leírt épületek

79.





2.1.3. Egyéb ingatlanok   (81+82)

80.





2.1.3.1.  Értékkel nyilvántartott egyéb ingatlanok

81.





2.1.3.2.  0-ig leírt egyéb ingatlanok

82.





2.1.4. Folyamatban lévő forgalomképes ingatlan beruházás

83.





 3.  Ingatlanok beruházására adott előlegek

84.





 5. Ingatlanok és kapcs. vagyoni értékű jogok értékhelyesbítése, visszaírása

85.





II/2. Gépek berendezések és felszerelések   (87+98+103+104+105)

86.





1. Törzsvagyon  (88+93)

87.





1.1. Forgalomképtelen gépek,berendezések és felszerelések  (89+92)

88.





1.1.1. Forgalomképtelen gépek, berendezések és felszerelések állománya  (90+91)

89.





1.1.1.1.  Értékkel nyilvántartott forgalomképt. gép, berendezés és felszerelés

90.





1.1.1.2.  0-ig leírt forgalomképt. gép, berendezés és felszerelés

91.





1.1.2. Folyamatban lévő forgalomképtelen  gép, berendezés beruházás

92.





1.2. Korlátozottan forgalomképes gépek, berendezések és felszerelések  (94+97)

93.





1.2.1. Korlátozottan forgalomképes gépek, berend. és felszerelések állománya  (95+96)

94.





1.2.1.1.  Értékkel nyilvántartott korl. forgalomk.. gép, berendezés és felsz.

95.





1.2.1.2.  0-ig leírt korl. forgalomkép. gép, berendezés és felszerelés

96.





1.2.2. Folyamatban lévő korlátozottan forgalomk.  gép, berendezés beruházás

97.





2. Forgalomképes gépek, berendezések és felszerelések  (99+102)

98.





2.1. Forgalomképes gépek, berendezések és felszerelések állománya  (100+101)

99.





2.1.1.  Értékkel nyilvántartott forgalomképes gép, berendezés és felszerelés

100.





2.1.2.  0-ig leírt forgalomképes gép, berendezés és felszerelés

101.





2.2. Folyamatban lévő forgalomképes  gép, berendezés beruházása

102.





 3.  Kisértékű (új) tárgyi eszközök raktári állománya

103.





 4.  Gépek, berendezések és felszerelések beruházására adott előlegek

104.





 5. Gépek, berendezések és felszerelések értékhelyesbítése, visszaírása

105.





II/2. Járművek   (107+118+123+124)

106.





1. Törzsvagyon   (108+113)

107.





1.1. Forgalomképtelen járművek   (109+112)

108.





1.1.1. Forgalomképtelen járművek állománya   (110+111)

109.





1.1.1.1.  Értékkel nyilvántartott forgalomképtelen járművek

110.





1.1.1.2.  0-ig leírt forgalomképtelen járművek

111.





1.1.2. Folyamatban lévő forgalomképtelen  járművek beruházása

112.





1.2. Korlátozottan forgalomképes járművek  (114+117)

113.





1.2.1. Korlátozottan forgalomképtelen járművek állománya  (115+116)

114.





1.2.1.1.  Értékkel nyilvántartott korlátozottan forgalomképes járművek

115.





1.2.1.2.  0-ig leírt korlátozottan forgalomképes járművek

116.





1.1.2. Folyamatban lévő korlátozottan forgalomképes  járművek beruházása

117.





2. Forgalomképes járművek   (119+122)

118.





2.1. Forgalomképes járművek állománya  (120+121)

119.





2.1.1.1.  Értékkel nyilvántartott forgalomképes járművek

120.





2.1.1.2.  0-ig leírt forgalomképes járművek

121.





2.2. Folyamatban lévő forgalomképes  járművek beruházása

122.





 3.  Járművek beruházására adott előlegek

123.





 4. Járművek értékhelyesbítése, visszaírása

124.





II/3. Tenyészállatok   (126+131+132)

125.





1. Forgalomképes tenyészállatok   (127+130)

126.





1.1. Forgalomképes tenyészállatok állománya  (128+129)

127.





1.1.1.  Értékkel nyilvántartott forgalomképes tenyészállatok

128.





1.1.2.  0-ig leírt forgalomképes tenyészállatok

129.





1.2. Folyamatban lévő forgalomképes  tenyészállatok beruházása

130.





 2.  Tenyészállatok beruházására adott előlegek

131.





 3. Tenyészállatok értékhelyesbítése, visszaírása

132.





III. Befektetett pénzügyi eszközök

133.





III/1. Egyéb tartós részesedés  (135+137+138+143)

134.





1. Törzsvagyon (egyéb tartós részesedés)  (136)

135.





1.1. Korlátozottan forgalomképes egyéb tartós részesedés

136.





2. Forgalomképes egyéb tartós részesedés

137.





3. Egyéb forgalomképes pénzügyi befektetések  (139+…+142)

138.





3.1. Tartós hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

139.





3.2. Tartósan adott kölcsön

140.





3.3. Hosszú lejáratú bankbetétek

141.





3.4. Egyéb hosszú lejáratú követelések

142.





4. Befektetett pénzügyi eszközök értékhelyesbítése

143.





IV. Üzemelt., kezelésre átadott, koncesszióba adott, vagyonkezelésbe vett eszk.

144.





1. Törzsvagyon (üzemeltetésre kezelésre átadott, koncesszióba adott, vagyonk. vett eszk.)
     (146+153+160)

145.





1.1. Törzsvagyon (üzemeltetésre átadott épület, építmény)   (147+150)

146.





1.1.1. Forgalomképtelen  üzemelt, konc. adott, vagyonk. vett épület építmény (148+149)

147.





1.1.1.1.  Értékkel nyilvántartott forgalomképt. üzem.adott épület, építmény

148.





1.1.1.2.  0-ig leírt forgalomképt. üzem.adott épület, építmény

149.





1.1.2. Korl. Forgalomk.  üzemelt, konc. adott, vagyonk. vett épület építmény (151+152)

150.





1.1.2.1.  Értékkel nyilvántartott kor. forgalomk. üzem.adott épület, építmény

151.





1.1.1.2.  0-ig leírt forgalomképt. üzem.adott épület, építmény

152.





1.2. Törzsvagyon (üzemeltetésre átadott gépek, berendezések, felszerelések) (154+157)

153.





1.2.1. Forgalomképtelen  üzemelt, konc. adott, vagyonk. vett gép, ber., felsz. (155+156)

154.





1.2.1.1.  Értékkel nyilvántartott forgalomképt. üzem. adott gép,ber., felsz.

155.





1.2.1.2.  0-ig leírt kor. forgalomk. üzem.adott gép, berendezés, felszerelés

156.





1.2.2. Korl. forgalomk.  üzemelt, konc. adott, vagyonk. vett gép, ber., felsz. (158+159)

157.





1.2.2.1.  Értékkel nyilvántartott korl.forgalomk. üzem. adott gép, ber., felsz.

158.





1.2.2.2.  0-ig leírt korl. forgalomk. üzem.adott gép, ber., felsz.

159.





1.3. Törzsvagyon (üzemeltetésre átadott járművek)  (161)

160.





1.3.1. Korl. forgalomk.  üzemelt, konc. adott, vagyonk. vett járművek  (162+163)

161.





13.1.1.  Értékkel nyilvántartott korl.forgalomk. üzem. adott járművek

162.





1.3.1.2.  0-ig leírt korl. forgalomk. üzem.adott járművek

163.





2. Forgalomképes  üzemeltetésre átadott, konc. adott, vagyonkezelésbe vett eszközök               (165+168+171+174)

164.





2.1. Forgalomképes (üzemelt. kezelésre  konc. adott, vagyonk. vett épület, építmény) (166+167)

165.





2.1.1.  Értékkel nyilvántartott forgalomképes üzem.adott épület, építmény

166.





2.1.2.  0-ig leírt forgalomképes üzem.adott épület, építmény

167.





2.2. Forgalomképes  üzemelt, konc. adott, vagyonk. vett gép, ber., felsz. (169+170)

168.





2.2.1.  Értékkel nyilvántartott forgalomképt. üzem. adott gép,ber., felsz.

169.





2.2.2.  0-ig leírt kor. forgalomk. üzem.adott gép, berendezés, felszerelés

170.





2.3. Forgalomképes  üzemelt, konc. adott, vagyonk. vett járművek  (172+173)

171.





2.3.1.  Értékkel nyilvántartott forgalomképes üzem. adott járművek

172.





2.3.2.  0-ig leírt forgalomképes. üzem.adott járművek

173.





2.4. Forgalomképes  üzemelt, konc. adott, vagyonk. vett tenyészállatok  (175+176)

174.





2.4.1.  Értékkel nyilvántartott forgalomképes üzem. adott tenyészállatok

175.





2.4.2.  0-ig leírt forgalomképes üzem.adott tenyészállatok

176.





A) BEFEKTETETT ESZKÖZÖK ÖSSZESEN  (1+15+133+144)

177.





 I. Készletek   (179+187+197)

178.





1. Vásárolt anyagok (180+..+186)

179.





1.1. Élelmiszerek

180.





1.2. Gyógyszerek, vegyszerek

181.





1.3. Irodaszerek, nyomtatványok

182.





1.4. Tüzelőanyagok

183.





1.5. Hajtó és kenőanyagok

184.





1.6. Szakmai anyagok

185.





1.7. Munkaruha, védőruha, formaruha, egyenruha

186.





2. Egyéb készletek  (188+..+192)

187.





2.1. Áruk

188.





2.2. Betétdíjas göngyölegek

189.





2.3. Közvetített szolgáltatások

190.





2.4. Követelés fejében átvett eszközök, készletek

191.





2.5. Értékesítési céllal átsorolt eszközök   (193+..+196)

192.





2.5.1. Épületek építmények

193.





2.5.2. Gépek, berendezések és felszerelések

194.





2.5.3. Járművek

195.





2.5.4. Tenyészállatok

196.





3. Saját termelésű készletek   (198+..+200)

197.





3.1. Késztermékek

198.





3.2. Növendék-, hízó- és egyéb állatok

199.





3.3. Befejezetlen termelés, félkész termékek

200.





 II. Követelések  (202+203+208+221+222+223)

201.





1. Követelések áruszállításból, szolgáltatásból (vevők)

202.





2. Adósok  (204+..+207)

203.





2.1. Helyi adóból hátralék

204.





2.2. Lakbér, bérleti díj hátralék

205.





2.3. Térítési díj hátralék

206.





2.4. Térítési díj hátralék

207.





3. Rövid lejáratú kölcsönök   (209+215)

208.





3.1. Működési célú rövid lejáratú kölcsönök  (210+..+214)

209.





3.1.1. Önkormányzati költségvetési szervnek nyújtott kölcsön

210.





3.1.2. Központi költségvetési szervnek nyújtott kölcsön

211.





3.1.3. Lakosságnak nyújtott kölcsön

212.





3.1.4. Non-profit szervezeteknek nyújtott kölcsön

213.





3.1.5. Vállalkozásoknak  nyújtott kölcsön

214.





3.2. Felhalmozási célú rövid lejáratú kölcsönök  (216+..+220)

215.





3.2.1. Önkormányzati költségvetési szervnek nyújtott kölcsön

216.





3.2.2. Központi költségvetési szervnek nyújtott kölcsön

217.





3.2.3. Lakosságnak nyújtott kölcsön

218.





3.2.4. Non-profit szervezeteknek nyújtott kölcsön

219.





3.2.5. Vállalkozásoknak  nyújtott kölcsön

220.





4. Váltókövetelések

221.





5. Munkavállalókkal szembeni követelések

222.





6. Egyéb követelések   (224+225)

223.





6.1. Támogatási program előlege

224.





6.2. Szabálytalan kifizetés miatti követelés

225.





 III. Értékpapírok  (229+..+233)

228.





1. Kárpótlási jegyek

229.





2. Kincstárjegyek

230.





3. Kötvények

231.





4. Egyéb értékpapírok

232.





5. Egyéb részesedések

233.





 IV. Pénzeszközök  (235+242+251)

234.





1. Pénztárak csekkek, betétkönyvek  (236+239+240+241)

235.





1.1. Pénztárak (237+238)

236.





1.1.1. Forint pénztár

237.





1.1.2. Valutapénztár

238.





1.2. Költségvetési betétkönyvek

239.





1.3. Elektronikus pénzeszközök

240.





1.4. Csekkek

241.





2. Költségvetési bankszámlák  (243+..+250)

242.





1.1. Költségvetési elszámolási számla

243.





1.2. Adóbeszedéssel kapcsolatos számlál

244.





1.3. Költségvetési elszámolási számla

245.





1.4. Lakásépítés és vásárlás munkáltatói támogatás számla

246.





1.5. Részben önálló költségvetési szervek bankszámlái

247.





1.6. Kihelyezett költségvetési elszámolásai számla

248.





1.7. Önkormányzati kincstári finanszírozási elszámolási számla

249.





1.8. Deviza(betét) számla

250.





3. Idegen pénzeszközök  (252+..+259)

251.





3.1. Közműtársulati lebonyolítási számla

252.





3.2. Társadalmi összefogással megvalósuló közműfejlesztési lebonyolítási számla

253.





3.3. Közműtársulati lebonyolítási számla

254.





3.4. Értékesítendő lakások építési lebonyolítási számla

255.





3.5. Értékesített  lakások bevételének elszámolása

256.





3.6. Előcsatlakozási Alapokkal kapcsolatos lebonyolítási számla

257.





3.7. Strukturális Alapok és Kohéziós Alap támogatási program  lebonyolítási számla

258.





3.8. Egyéb idegen bevételek számla

259.





 V. Egyéb aktív pénzügyi elszámolások

260.





B) FORGÓESZKÖZÖK ÖSSZESEN  (178+201+228+234+260)

261.





ESZKÖZÖK ÖSSZESEN  (177+261)

262.







VAGYONKIMUTATÁS
a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő forrásokról


2011. év



Adatok: ezer forintban!


FORRÁSOK

Sorszám

állományi
érték



1

2

3


1. Tartós tőke

01.



2. Tőkeváltozások

02.



3. Értékesítési tartalék

03.



 D) SAJÁT TŐKE ÖSSZESEN (01+02+03)

04.



1. Következő évben felhasználható pénzmaradvány (06+07)

05.



 1.1. Tárgyévi költségvetési tartalék (pénzmaradvány)

06.



 1.2. Előző év(ek) költségvetési tartalékai (pénzmaradvány)

07.



2. Következő évben felhasználható vállakozási eredmény (09+10)

08.



 2.1. Tárgyévi vállalkozási eredmény

09.



 2.2. Előző év(ek) vállalkozási eredménye

10.



E) TARTALÉKOK ÖSSZESEN (05+08)

11.



 I. Hosszú lejáratú kötelezettségek összesen (13+14+15+16)

12.



1. Hosszú lejáratra kapott kölcsönök

13.



2. Tartozás (fejlesztési célú) kötvénykibocsátásból

14.



3. Beruházási és fejlesztési hitelek

15.



4. Egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek

16.



 II. Rövid lejáratú kötelezettségek összesen (18+19+20+21)

17.



1. Rövid lejáratú kölcsönök

18.



2. Rövid lejáratú hitelek

19.



3. Kötelezettségek áruszállításból és szolgáltatásból (szállítók)

20.



4. Egyéb rövid lejáratú kötelezettségek (22+23+24+25)

21.



4.1. helyi adókból származó túlfizetés

22.



4.2. közműdíjak túlfizetése miatti kötelezettség

23.



4.3. lakbér túlfizetés

24.



4.4. egyéb

25.



III. Egyéb passzív pénzügyi elszámolások

26.



F) KÖTELEZETTSÉGEK ÖSSZESEN (12+17+26)

27.



FORRÁSOK ÖSSZESEN  (04+11+27)

28.




VAGYONKIMUTATÁS
az érték nélkül nyilvántartott eszközökről
2011.









Megnevezés

Sorszám

Mennyiség
(db)

Értéke
(E Ft)



Képzőművészeti alkotások

1.





Régészeti leletek

2.





Képek

3.





Szobrok

4.





Egyéb képzőművészeti alkotások

5.





Gyűjtemények

6.





Kulturális javak

7.





Egyéb eszközök

8.





    (…)

9.





Összesen:














VAGYONKIMUTATÁS
a mérlegben nem szereplő kötelezettségekről
2011.





Kötelezettségvállalás megnevezése

Sorszám

Mennyiség
(db)

Értéke
(E Ft)

Kezességvállalás

1.



Garanciavállalás

2.



Szerződésből eredő kötelezettség

3.



Függő kötelezettségek

4.



 (…)

5.



Összesen:











[1]

Módosította a 7/2014.(VI.12.)Ör.1.§-a

[2]

Módosította a 6/2017 (VII.19.) számú önkormányzati rendelet 1.§-a

[3]

Módosította a 9/2019.(VII.11) Ör. 1.§-a

[4]

Módosította a 4/2018.(II.02.) Ör. 1.§-a

[5]

Módosította a 9/2019.(VII.11.) Ör. 1.§-a