Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2019(XI.27..) rendelete

a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 8/2017 (IX.19.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 27- 2019. 11. 27

Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testületének

13/2019 (XI.27.) rendelete

a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 8/2017 (IX.19.) rendelet módosításáról



A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban Szoctv) 132. §. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a Magyarország Alaptörvényének Állam fejezetének 32.cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§.


A rendelet 6.§.(1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(1) A visszatérítendő rendkívüli települési támogatás mértéke legfeljebb a nyugdíjminimum nyolcszorosa lehet. A folyósítás feltételeit a megállapító szerv határozatában rögzíti.


2.§.


A rendelet 10.§.(4) bekezdésének b.) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:


b) a lakás nagyságának hitelt érdemlő igazolása, (hitelt érdemlő igazolásként elfogadható az Általános közigazgatási rendtartásról szóló törvényben meghatározott kérelmező által tett nyilatkozat is), valamint


3.§.


A rendelet 21.§.(5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(5)      

a) A támogatás iránti igények benyújtására nyitva álló időszakot a polgármester határozza meg, melyet a helyben szokásos módon közzé kell tenni. A kérelmek benyújtására legalább 21 napos időszakot kell biztosítani. Ezen időszakon kívül benyújtott kérelmek alapján támogatást nem lehet megállapítani. A kérelmet a 8. mellékletben meghatározott nyomtatványon kell benyújtani.

b) A polgármester jogosult a (7) bekezdésben meghatározott rendelkezésre álló tűzifa mennyiség maximum 20 %-áig jelen rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelő személy vagy család részére hivatalból megállapítani a támogatásra való jogosultságot.

c) egy ingatlan vonatkozásában csak egy személynek állapítható meg támogatás, kivéve ha az ingatlanon több. fizikailag egymástól elkülönülő lakóépület áll.


4.§.


A rendelet 23.§. (1) bekezdése az alábbi j) ponttal egészül ki:


j) az ingatlan előtti közterületen ne tároljon használaton kívüli gépjárművet


5.§.


(3) Jelen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba és a kihirdetését követő nap hatályát veszti.





Holló Ilona

polgármester

Nagyné dr. Szabó Judit

címzetes főjegyző


Záradék:

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 51. § (2) bek. alapján a rendelet 2019. november 27. napján kihirdetésre került.





Nagyné dr. Szabó Judit

címzetes főjegyző