Áporka Község Önkormányzatának 14/2014. (X.31.) önkormányzati rendelete

A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 9/2007.(IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 10. 31- 2023. 02. 14

Áporka Község Önkormányzatának 14/2014. (X.31.) önkormányzati rendelete

A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 9/2007.(IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2014.10.31.

Áporka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 45. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 9/2007. (IV.27.) önkormányzati rendelet módosítására az alábbi rendeletet alkotja:

1. § Áporka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 9/2007. (IV.27.) számú rendelete (a továbbiakban R.) 6. §-a helyébe az alábbi szövegrész lép;

6. § „(1) Az Szt-ben és az e rendeletben megállapított szociális feladat,- és hatásköröket az önkormányzat képviselő-testületének Szociális, Ifjúsági,- és Közművelődési Bizottsága, polgármestere és jegyzője gyakorolja. A szociális ellátások megállapításáról határozattal kell dönteni.

2. § A R. 9. §-a helyébe az alábbi szövegrész lép;

9. § „A rendszeres szociális segélyre és az ápolási díjra (a továbbiakban együtt: havi rendszeres szociális ellátás), valamint a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra való jogosultság feltételeinek fennállását az önkormányzat kétévente legalább egyszer felülvizsgálja.”

3. § A R. 15. §-a kiegészül a (4) bekezdéssel;

„(4) Az ápolási díjról való jogosultságról a képviselő-testület Szociális, Ifjúsági,- és Közművelődési Bizottsága dönt.”

4. § A R. 16. § (1) bekezdése helyébe az alábbi szövegrész lép;

„(1) A rászorultság körülményeinek feltárásában a képviselő-testület és a Szociális, Ifjúsági,- és Közművelődési Bizottság munkáját a szociális ügyekért felelős hivatali dolgozó az adminisztrációs teendők ellátásával segíti.”

5. § A R. 16. § (7) bekezdése helyébe az alábbi szövegrész lép;

„(7) a képviselő-testület Szociális, Ifjúsági,- és Közművelődési Bizottsága az 1 főre jutó havi jövedelem figyelembe vételétől minősített többséggel, rendkívüli méltányosságból eltekinthet.”

6. § A R. 16. §-a kiegészül a (8) bekezdéssel;

Az önkormányzati segélyre való jogosultságról a képviselő-testület Szociális, Ifjúsági,- és Közművelődési Bizottsága dönt.”

7. § A R. 20. § (1) bekezdése helyébe az alábbi szövegrész lép;

„(1) A képviselő-testület Szociális, Ifjúsági,- és Közművelődési Bizottsága 60.000,-Ft összegű babakelengye pénzben részesít minden szülőt, aki a gyermek megszületését hitelt érdemlően igazolta. Az ellátás biztosításának további feltétele, hogy a kérelmező a kérelem benyújtását megelőzően legalább egy éve rendelkezik Áporkán bejelentett lakcímmel és életvitelszerűen is Áporkán tartózkodik.”

8. § A R. 20. § (2) bekezdése helyébe az alábbi szövegrész lép;

„(2) A támogatás megállapításához a képviselő-testület Szociális, Ifjúsági ,- és Közművelődési Bizottsága a területileg illetékes védőnő és a háziorvos támogató javaslatát figyelembe véve hozza meg döntését.”
Záró rendelkezések

9. § Jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyek elbírálásánál is alkalmazni kell.

1

Az önkormányzati rendeletet az Áporka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (II. 14.) önkormányzati rendelete 6. §-a hatályon kívül helyezte 2023. február 15. napjával.