Szigetújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/1994. (III. 1.) önkormányzati rendelete

a választási plakátok elhelyezésére

Hatályos: 1994. 03. 01- 2022. 04. 20

Szigetújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/1994. (III. 1.) önkormányzati rendelete

a választási plakátok elhelyezésére1

1994.03.01.

A Szigetújfalu község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § /1/ bekezdésében biztosított jogkörében eljárva az országgyűlési képviselők választásáról szóló 1994. évi III. törvénnyel módosított és kiegészített 1989. évi XXXIV. törvény 13. § /4/ bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a választási plakátok, hirdetmények elhelyezésének rendjéről a következő önkormányzati rendeletet alkotja:

1. § (1) A rendelet területi hatálya Szigetújfalu község közigazgatás területére tejed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya: természetes és jogi személyekre, szervezetekre, jogi és magánszemélyek társulásaira, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre, az országgyűlési képviselőválasztás kampányát szervező pártokra, szervekre, szervezetekre és magánszemélyekre egyaránt kiterjed, akik /amelyek/ állandó vagy ideiglenes jelleggel a község területén tartózkodnak, működnek tevékenykednek.

2. § Választási hirdetményt, plakátot épületre, kerítésre csak a tulajdonos, kezelő hozzájárulásával szabad elhelyezni.

3. § (1) A választási kampány ideje alatt nem helyezhető el a választási tv. 13. § /1/ bekezdésében meghatározott plakátnak minősülő hirdetmény az önkormányzat tulajdonában lévő épületeken, annak helyiségeiben, közterületeket, közösség céljait szolgáló építményeken.

(2) Az önkormányzat hirdetőtábla elhelyezésével lehetőséget biztosít a kampány időszakában a település alábbi pontjain a választásban érdekeltek részére:

a) Általános Iskola előtti tér kerítésén

b) Orvosi rendelő kerítésén

c) Sporttelep bejárati kapuján

d) Óvoda kerítésén

e) Templom kerítésén.

(3) A hirdetmények, plakátok eltávolítása, elhelyezőjének feladata. A kampány befejezése után 8 napon belül az azt kihelyező pártoknak, szervezeteknek, személyeknek el kell távolítani és az eredeti állapotot vissza kell állítani, ellenkező esetben a tulajdonos az elhelyező költségére eltávolíthatja.

4. § Szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható, aki a rendeletben foglaltakat megsérti és vele szemben az egyes szabálysértésekről szóló többszörösen módosított 1968. évi I. törvény, valamint annak végrehajtására kiadott kormányrendelet előírásait kell alkalmazni.

5. § E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. Kihirdetéséről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.

1

Az önkormányzati rendeletet a Szigetújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (IV. 20.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2022. április 21. napjával.