Szigetújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2001. (IV. 5.) önkormányzati rendelete

a települési képviselők tiszteletdíjáról, juttatásairól

Hatályos: 2001. 04. 05

Szigetújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2001. (IV. 5.) önkormányzati rendelete

a települési képviselők tiszteletdíjáról, juttatásairól

2001.04.05.

Szigetújfalu Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. Évi LXV. törvény 20. § (2) és a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló többszörösen módosított 1994. Évi LXIV. Törvény 17. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás szerint az alábbi rendeletet alkotja:

1. § A települési képviselő nevére szóló életbiztosítás megkötésére és havi 5.000 Ft életbiztosítási díjra jogosult, melynek lejárati kedvezményezettje Szigetújfalu Önkormányzata.

2. § (1) A település képviselő mandátumának megszűnésekor – haláleset kivételével – eldöntheti, hogy tovább kívánja-e fizetni a biztosítást vagy nem.

(2) Amennyiben a képviselő tovább kívánja fizetni a díjat, úgy az addig az önkormányzat által befizetett díjra a tiszteletdíjra vonatkozó szabályok lesznek érvényesek.

(3) Amennyiben a képviselő nem kívánja tovább fizetni a díjat, az önkormányzat élhet a visszavásárlási lehetőséggel vagy kérheti a biztosítótól a biztosítás díjmentesítését.

3. § (1) E rendeletet 2001. március 1-től kell alkalmazni.

(2) E rendeletet kihirdetése napján lép hatályba. A kihirdetésről a körjegyző a helyben szokásos módon intézkedik.