Szigetújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete

Szigetújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (II.19.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatás és ellátás helyi szabályairól szóló 3/2015. (II.26.) számú rendelet módosítására

Hatályos: 2016. 02. 19- 2016. 02. 19






Szigetújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének

2/2016. (II.19.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatás és ellátás helyi szabályairól szóló

3/2015. (II.26.) számú rendelet módosítására



Szigetújfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 142. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:


  1. § A szociális igazgatás és ellátás helyi szabályairól szóló 3/2015. (II.26.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 4. § (1) bekezdés a) pontja törlésre kerül, b) és c) pontok számozása ennek megfelelően a) és b) pontra változik, valamint kiegészül az alábbi (3) bekezdéssel: 


(3) A Képviselő-testület az alábbi ellátási formával kapcsolatos feladat- és hatáskörét a jegyzőre ruházza át:

a) települési támogatás lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez.


  1. § A rendelet) 5. § (1) bekezdésének helyébe a következő szövegrész lép:


(1) A jegyző átruházott hatáskörben e rendeletben foglaltak szerint lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez (továbbiakban: lakhatási támogatás) települési támogatást állapít meg a szociálisan rászoruló személyek részére a háztartásuk tagjai által lakott lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásaik viseléséhez.



  1. § A rendelet 6.§-a kiegészül az alábbi (3) bekezdéssel és ennek megfelelően a (3), (4), (5), (6) és (7) bekezdések számozása (4), (5), (6), (7) és (8) számozásra változik:


(3) Rendkívüli élethelyzet esetén méltányossági jogkör gyakorlására a Kulturális és Igazgatási Bizottság jogosult. Rendkívüli élethelyzet meghatározására a 9.§ (2) bekezdését kell alkalmazni.



  1. § A rendelet 7.§-a kiegészül az alábbi (4) bekezdéssel és ennek megfelelően a (4) és (5) bekezdések számozása (5) és (6) számozásra változik:


(4) Rendkívüli élethelyzet esetén méltányossági jogkör gyakorlására a Kulturális és Igazgatási Bizottság jogosult. Rendkívüli élethelyzet meghatározására a 9.§ (2) bekezdését kell alkalmazni.


  1. § A rendelet 8.§-a kiegészül az alábbi (3) bekezdéssel és ennek megfelelően a (3), (4) és (5) bekezdések számozása (4), (5) és (6) számozásra változik:


(3) Rendkívüli élethelyzet esetén méltányossági jogkör gyakorlására a polgármester jogosult. Rendkívüli élethelyzet meghatározására a 9.§ (2) bekezdését kell alkalmazni.


  1. § A rendelet 9.§ (2) bekezdése kiegészül az alábbi c) ponttal:


(Rendkívüli élethelyzetnek kell tekinteni, ha a kérelmező)


c) lakásában elemi kár következett be.



  1. § A rendelet 9.§-a kiegészül az alábbi (4) bekezdéssel és ennek megfelelően a (4), (5) és (6) bekezdések számozása (5), (6) és (7) számozásra változik:


(4) Rendkívüli élethelyzet esetén méltányossági jogkör gyakorlására a polgármester jogosult. Rendkívüli élethelyzet meghatározására a 9.§ (2) bekezdését kell alkalmazni.


  1. § A rendelet 12.§ (2) bekezdésének helyébe a következő szövegrész lép: 


(2) A Kerekasztal tagjai: Szigetújfalu Község Önkormányzat polgármestere, Ráckeve és Környéke Család- és Gyermekjóléti Központ képviselője, Szigetújfalu Község Önkormányzat Kulturális és Igazgatási Bizottságának elnöke, Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója, Regenbogen Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője, védőnő, Magyar Vöröskereszt Szigetújfalui Helyi Szervezetének elnöke, Katolikus Egyházközség keretén belül működő Caritas Csoport vezetője, Móra Ferenc Általános Iskola gyermekvédelmi felelőse, Regenbogen Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde gyermekvédelmi felelőse és a Szigetújfalui Polgármesteri Hivatal igazgatási ügyintézője. 



  1. § A rendelet 13.§ (1) bekezdésének helyébe a következő szövegrész lép: 


  1. Szigetújfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete személyes gondoskodás keretében az alábbi szociális alapszolgáltatásokat, valamint gyermekjóléti alapellátásokat biztosítja:
  1. szociális alapszolgáltatások:
  • étkeztetés
  • házi segítségnyújtás
  • családsegítés
  • nappali ellátás


  1. gyermekjóléti alapellátások:
  • gyermekjóléti szolgáltatás
  • napközbeni bölcsődei ellátás



  1. § A rendelet 14.§ címének helyébe a következő szövegrész lép: 


14.§ Szociális alapszolgáltatások


  1. § A rendelet 14.§ (1) bekezdése helyébe a következő szövegrész lép: 


  1. Szigetújfalu Község Önkormányzata a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális alapszolgáltatások keretében az étkeztetést, házi segítségnyújtást, családsegítést, valamint nappali ellátást társulás formájában a Ráckeve és Környéke Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül biztosítja.


  1. § A rendelet 15.§ (1) és (2) bekezdése helyébe a következő szövegrész lép, törlésre kerül a (3) és (4) bekezdés: 


  1. Szigetújfalu Község Önkormányzata a gyermekjóléti szolgáltatást társulás formájában a Ráckeve és Környéke Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül biztosítja.


  1. A gyermekvédelmi rendszer, valamint a gyermekjóléti szolgáltatás működtetésére vonatkozóan a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (Gyvt.) megfelelő rendelkezéseit kell alkalmazni.



  1. § A rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépést követően kell alkalmazni.



Szigetújfalu, 2016. február 10.





                        Paulheim  Vilmos                                                      dr. Kereszturi Zita

                        polgármester                                                                      aljegyző



Záradék:

Jelen rendelet a mai napon kihirdetésre került, folyamatos megtekinthetőségét biztosítom.


Szigetújfalu, 2016. február 19.

                                                                                 



                                                                                              dr. Kereszturi Zita

                                                                                                     aljegyző