Szigetújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 19.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Szigetújfalui Polgármesteri Hivatal dolgozóit megillető egyéb juttatásokról és támogatásokról 12/2022. (VI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 02. 20

Szigetújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 19.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.02.20.
a Szigetújfalui Polgármesteri Hivatal dolgozóit megillető egyéb juttatásokról és támogatásokról 12/2022. (VI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
A Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény (a továbbiakban: Kvtv2024) 62. § (6) bekezdése lehetővé teszi, hogy a helyi önkormányzat képviselő-testülete rendeletben 2024. évben – az önkormányzat saját forrásai terhére – a helyi önkormányzat képviselő-testületének polgármesteri hivatalánál, közterület-felügyeleténél, illetve a közös önkormányzati hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában – a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően – a Kvtv2024 62. § (1) bekezdésben meghatározottnál magasabb összegben állapítsa meg az illetményalapot.
A magasabb illetményalap szerint megállapított havi illetmény nem haladhatja meg a Központi Statisztikai Hivatal által Hivatalos Értesítőben közétett, a tárgyévet megelőző évre vonatkozó nemzetgazdasági havi átlagos bruttó kereset tízszeresét. Személyi illetmény esetén e bekezdés szabályai akként alkalmazandók, hogy pótlék ez esetben sem fizethető.
A Kttv. 234. § (3) bekezdése alapján a helyi önkormányzat rendeletben egységesen valamennyi felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselőnek a tárgyévre illetménykiegészítést állapíthat meg, amelynek mértéke a köztisztviselő alapilletményének legfeljeb 20 %-a lehet a (3) bekezdés b) pontja alapján.
Sajnos napjainkban érezhető az a jelenség, hogy a munkavállalók többsége kifejezetten az illetmény összegét tekinti döntő érvnek elhelyezkedése során és - érthető okokból - olyan munkáltató mellett dönt, ahol magasabb illetménnyel számolhat. Mára már versenyképes lett az állami tisztviselők (Kormányhivatalnál dolgozó tisztviselők) szektora is, hiszen az állami tisztviselők havi illetménye jelentősen emelkedett.
Emellett fontos megjegyezni, hogy az infláció jelenleg 17,6%, a garantált bérminimumot pedig szintén emelték, 2024-ben 10%-kal, azaz 326.000 Ft-ra emelkedett. Ezekkel az emelésekkel is szükséges lépést tartani, illetve ahhoz, hogy a szakmailag kiemelkedő munkát végző köztisztviselőket meg tudjuk tartani, és az újonnan jelentkezők számára anyagi megfontolások mentén is vonzóvá tegyük a nálunk kínálkozó munkalehetőséget, tudásukat a község érdekében kamatoztathassuk, célszerűnek mutatkozik az illetményeket (folyamatosan) rendezni, emelni.
A Kttv. 234. § (4) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a helyi önkormányzat rendeletében illetménykiegészítést állapíthat meg egységesen valamennyi érettségi végzettségű köztisztviselőnek, amelynek mértéke legfeljebb 20% lehet.
A rendelet a Hivatal köztisztviselői esetében - a Kvtv. és Kttv. kereti között - állapítja meg a 2024. évi illetménykiegészítést.
Előzetes hatásvizsgálat eredménye
a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. § (1) bekezdése alapján
I. A rendelet-tervezet társadalmi-gazdasági hatása:
A rendelet biztosítja a polgármesteri hivatal köztisztviselőinek, hogy az alapilletményük Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 62. §. (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, e törvény 62. § (1) bekezdésében meghatározottnál magasabb összegben kerüljön megállapításra.
A rendelet szerint az önkormányzat a Kttv. 234. § (3) bekezdése alapján illetménykiegészítés megállapításával valamennyi felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselőnek és valamennyi érettségi végzettségű köztisztviselőnek illetménykiegészítést is megállapít.
A rendelet a köztisztviselők illetményalapjának emelésével és az illetménykiegészítés meghatározásával a köztisztviselők illetménye növekszik, ezzel lehetősége van az önkormányzatoknak arra, hogy a központilag megnövelt minimálbér és garantált bérminimumhoz képest differenciáltabb illetményt tudjon a dolgozóinak megállapítani.
II. A rendelet-tervezet gazdasági-költségvetési hatása: A rendeletben megállapított magasabb illetménykiegészítéssel számolt alapilletmények forrása a Hivatal költségvetésében biztosítható.
III. A rendelet-tervezet környezeti következményei: Nem releváns
IV. A rendelet-tervezet egészségügyi következményei: Nem releváns
V. A rendelet tervezet adminisztratív terheket befolyásoló hatása: Olyan előírásokat tartalmaz, amelyekkel az adminisztrációs terhek nem növekednek, a rendelet előkészítéséhez szükséges szervezeti feltételek rendelkezésre állnak.
VI. A rendelet megalkotásának szükségessége: A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény lehetőséget biztosít rendeletben illetménykiegészítés meghatározására is, mellyel növelhető a köztisztviselők illetménye. Az illetménykiegészítéssel jobban differenciálhatók a bérek, így a középfokú végzettségű köztisztviselő, illetve a felsőfokú végzettséggel rendelkező köztisztviselő illetménye között kisebb lesz a különbség, ezáltal bérük kevésbé fog elmaradni a felsőfokú végzettségűek bérétől.
VII. A rendelet megalkotásának elmaradása esetén várható következmények: a köztisztviselők részéről pályaelhagyás olyan más életpálya miatt, ahol magasabbak az illetmények, amelyből jobban tudja biztosítani létszükségleteit.
VIII. A rendelet alkalmazásához szükséges feltételek: a rendelet alkalmazásához szükséges szervezeti feltételek rendelkezésre állnak. A szükséges tárgyi, személyi, pénzügyi feltételek a tárgyévi költségvetésben biztosítottak.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A rendelet személyi hatályának, valamint Szigetújfalu Község Polgármesteri Hivatala köztisztviselői illetménykiegészítés mértékének megállapítása.
A 2. §-hoz
A hatályba léptetésről rendelkezik.