Magy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (XI.18.) önkormányzati rendelete

Az ingatlanok közműfejlesztésének helyi támogatásáról

Hatályos: 2015. 11. 18- 2016. 01. 14

Magy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (XI.18.) önkormányzati rendelete

Az ingatlanok közműfejlesztésének helyi támogatásáról

2015.11.18.

Magy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban Szoctv.) 132. § (4) bekezdés g) pontja alapján kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

I.

A rendelet célja, hatálya

1. § E rendelet célja, hogy a település lakóinak szociális rászorultságának figyelembe vételével támogatásban részesítse a lakossági közműfejlesztéseket.

2. §

1. A rendelet hatálya kiterjed a Magy településen állandó lakóhellyel rendelkező és a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 3. §-ában meghatározott személyekre.
2. A rendelet hatálya alá tartozó közműfejlesztési támogatás fedezetét az önkormányzat éves költségvetésében kell tervezni.

II.

Általános szabályok

3. § E rendelet alkalmazásában a jövedelem, vagyon, család, közeli hozzátartozó, egyedül élő, háztartás, szociális szolgáltató, szociális intézmény, rendszeres pénzellátás, keresőtevékenység, aktív korú, egyedülálló, fenntartó, fogyasztási egység és egyéb fogalmak értelmezésére a Szoctv. 4. §-át kell értelemszerűen használni.

III.

Eljárási szabályok

4. § Az e rendeletben szabályozott ellátásra érvényes általános eljárási szabályokat az 5-9. §-ok határozzák meg. Az e rendeletben nem szabályozott eljárásra az Szoctv. valamint a 2004. CXL. törvényt kell megfelelően alkalmazni.

Az eljárás megindítása

5. § (1) Az eljárás megindítása kérelemre történik.

(2) A kérelmet a Ramocsaházai Közös Önkormányzati Hivatal Magyi Kirendeltségén, 4556 Magy, Hősök tere 4. kell előterjeszteni. A jelen rendelet 1. melléklete szerinti kérelmet írásban személyesen vagy postai úton lehet benyújtani az e rendeletben meghatározott dokumentumokkal (igazolásokkal, nyilatkozatokkal) együtt.

(3) A támogatás iránti kérelemhez mellékelni kell:

1. az igénylő és a vele egy háztartásban élő személyek jövedelemigazolását

2. érdekeltségi hozzájárulás kivetéséről szóló értesítő másolatát

Közműfejlesztési támogatás megállapítása

6. § A közműfejlesztési támogatás megállapításáról Magy Község Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi, Ifjúsági, Sport és Összeférhetetlenségi Bizottsága határozattal dönt.

Támogatás formája, elbírálásának szabályai

7. § Közműfejlesztési támogatás formája: vissza nem térítendő természetbeni támogatás

8. § Vissza nem térítendő közműfejlesztési támogatásban részesíthető az a kérelmező, aki a Kelet-Nyírségi Víziközmű Beruházási Társulat tagja és a Társulat Alapszabálya szerint víziközmű érdekeltségi hozzájárulás megfizetésére kötelezett, és:

(1) akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 500 %-át;

(1) egyedülálló kérelmező esetén, akinek havi jövedelme nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori összegének 600 %-át.

Támogatás mértéke

9. § A támogatás ugyanazon kérelmező esetében csak egy alkalommal adható. A támogatás összege legfeljebb 268 fő érdekeltségi hozzájárulás megfizetésére kötelezett személy esetében 21.400 Ft/fő.

Záró rendelkezések

10. § E rendelet 2015. november 18-án lép hatályba és 2016. január 15-én hatályát veszti.