Magy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015. (XI.18.) önkormányzati rendelete

Szociális rászorultság alapján adható tűzifajuttatásról

Hatályos: 2015. 11. 18 18:00- 2015. 12. 30

Magy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015. (XI.18.) önkormányzati rendelete

Szociális rászorultság alapján adható tűzifajuttatásról

2015.11.18.

Magy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. évi törvény (továbbiakban Szoctv.) 32. § (3) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján a Belügyminisztérium települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásra benyújtott kérelemben vállalt kötelezettségének megfelelően a következő rendeletet alkotja:

A Rendelet célja

1. § A téli hónapokban szociálisan rászoruló családok részére ellenszolgáltatás nélkül juttatott tüzelőfa biztosításával elősegíteni a lakhatás alapvető feltételeinek biztosítását.

A Rendelet hatálya:

2. § A rendelet hatálya kiterjed Magy Község Önkormányzat közigazgatási területén lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező:

1. magyar állampolgárokra,

2. bevándoroltakra és letelepedettekre,

3. hontalanokra,

4. a magyar hatóság által menekültként vagy oltalmazottként elismert személyekre.

E rendelet alkalmazásában a jövedelem, vagyon, család, közeli hozzátartozó, egyedül élő, háztartás, szociális szolgáltató, szociális intézmény, rendszeres pénzellátás, keresőtevékenység, aktív korú, egyedülálló, fenntartó, fogyasztási egység értelmezésére, ha e rendelet másképp nem rendelkezik, a Szoctv. 4. §-át kell értelemszerűen alkalmazni.

Eljárási szabályok

Az e rendeletben meghatározott ellátás tekintetében az általános eljárási szabályokat
1. A települési támogatásokról szóló Magy Község Önkormányzatának 2/2015. (III.12.) rendelete 4. §-a határozza meg. Az e rendeletben nem szabályozott eljárásra az Szoctv. valamint a 2004. CXL. törvényt kell megfelelően alkalmazni.
2. Jelen Rendeletben szabályozott eljárás elintézési határideje 8 munkanap.

Az eljárás megindítása

5. §

1. Az eljárás megindítása kérelemre történik.
2. A kérelmet az önkormányzat hivatalában kell előterjeszteni. A kérelmet írásban kell benyújtani jelen Rendelet 1. számú melléklete szerinti formanyomtatványon.
3. Kérelmet benyújtani kizárólag jelen Rendelet hatályba lépését követően 2015. november 30-ig lehet.

Az ellátás megállapítása

6. § A jelen Rendeletben meghatározott ellátás megállapításáról Magy Község Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi, Ifjúsági, Sport és Összeférhetetlenségi Bizottsága dönt.

A tüzelőfa biztosítása

7. § A szociálisan rászorult személy részére a lakhatás alapvető feltételeinek biztosítása érdekében Magy Község Önkormányzata által a kérelmező lakcímére térítésmentes szállítással biztosított természetbeni hozzájárulás.

8. §

1. 1 m3 tüzelőfa juttatásra jogosult a kérelmező, ha
1. aktív korúak ellátásában vagy,
2. idős korúak járadékában vagy,
3. Magy Község Önkormányzata 2/2015. (III. 12.) önkormányzati rendelete 22. §-ában meghatározott települési lakásfenntartási támogatásban vagy,
4. a Szoc.tv. 2015. február 28-án hatályos rendelkezései szerinti lakásfenntartási támogatásban vagy,
5. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül vagy,
6. a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel, vagy
7. akinek családjában az egy főre számított havi családi jövedelemhatár nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 500%-át.

9. § A tüzelőfa juttatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

10. § Jelen Rendelet 2015. november 18-án 18.00 órakor lép hatályba és 2015. december 31-én hatályát veszti.