Magy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (IX.17.) önkormányzati rendelete

A települési támogatásokról szóló 2/2015. (III.12.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 09. 17- 2016. 09. 17

Magy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (IX.17.) önkormányzati rendelete

A települési támogatásokról szóló 2/2015. (III.12.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2016.09.17.

Magy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szoctv.) 134. § (4) a), b), és g) pontjaiban kapott felhatalmazás alapján A települési támogatásokról szóló 2/2015. (III.12.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) módosítására a következőket rendeli el:

1. § (1) A Rendelet 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„7. § (1) A pénzbeli ellátások kifizetése, természetben nyújtott támogatások biztosítása a - 6. § szerint hozott - határozat alapján az önkormányzati hivatal pénzügyi ügyintézőjének feladata, aki további feladatként a kifizetett és természetben nyújtott ellátásokról pénzügyi nyilvántartást vezet.

(2) A 6. §-ban foglaltak szerint megállapított pénzbeli ellátásokat a döntést követő 8 munkanapon belül a Hivatal pénzügyi ügyintézője folyósítja a kérelmező részére.

(3) Az (1)-(2) bekezdésben foglaltak teljesülése érdekében a szociális ügyintéző a döntést követő 5 munkanapon belül a Hivatal pénzügyi ügyintézője részére átadja a 6. §-ban foglaltak szerinti határozatokat.”

2. § A Rendelet 15. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„15. § (1) Magy Község Önkormányzata a Magy Község közigazgatási területén jogerős építési engedély és használatba vételi engedély alapján első lakásépítéshez támogatást nyújt, ha a kérelmező háztartásában élők egy főre eső jövedelme nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj 500%-át.”

3. § A Rendelet 16. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„16. § (2) A támogatás mértéke legfeljebb 100.000.-Ft lehet.”

4. § (1) A Rendelet 17. § (1) bekezdés a. pontja az alábbiak szerint módosul:

„17. § (1) A támogatás iránti kérelemhez csatolni kell

a) a jogerős építési engedély és használatba vételi engedély hiteles másolatát”

(2) Hatályát veszti a Rendelet 17. § (1) bekezdés b. pontja.

(3) Hatályát veszti a Rendelet 17. § (2) és (4) bekezdése.

5. § A Rendelet 18. § (1)-(3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„18. § (1) A Képviselő-testület tanévkezdési támogatást állapíthat meg hivatalból évente egyszer tanévkezdéshez kapcsolódóan a Magyon lakóhellyel rendelkező középfokú nevelés-oktatásban részesülő vagy felsőoktatásban részesülő tanulónak.

(2) A megállapításhoz csatolni kell:

a) a kitöltött kérelemnyomtatványt, mely jelen rendelet … számú függeléke,

b) az intézmény igazolását a tanulói, hallgatói jogviszonyról,

c) lakcímet igazoló hatósági bizonyítvány másolatát.

(3) A Képviselő-testület tárgyév augusztus 31-ig határozattal állapítja meg a középfokú nevelés-oktatásban és felsőoktatásban részesülők támogatásának mértékét, amely oktatásszintenként eltérő lehet.”

„(14) Ha a települési lakásfenntartási támogatásban részesülő személy lakcíme a támogatás folyósításának időtartama alatt megváltozik, vagy a jogosult meghal, a változás, illetve a haláleset hónapjára járó támogatást a folyósító szerv teljes összegben folyósítja, de a támogatás további folyósítását meg kell szüntetni.

(15) Ha a települési lakásfenntartási támogatásban részesülő személy vagy a háztartás bármely tagjának lakcímében változás következik be, mely köztudomású, vagy a döntést előkészítő szervnek hivatalból tudomására jut, a döntéshozó a háztartás tagjait nyilatkozattételre szólíthatja fel.

(16) Ha a kérelem elbírálása folyamán a kérelmező vagy a háztartás tagjainak életkörülményeihez viszonyítva a vagyonnyilatkozattal kapcsolatban kétely merül fel, a döntéshozó felhívja a döntést előkészítő szervet, hogy vizsgálja meg a vagyoni helyzetet.”

7. § Jelen rendelet 2016. szeptember 17-én lép hatályba, de rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell.

1

Az önkormányzati rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2016. szeptember 18. napjával.