Drégelypalánk község képviselő testületének 5/2019 (V.1..) önkormányzati rendelete

A szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015.(II.28.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 05. 02- 2019. 05. 01

Drégelypalánk Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében és a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. 32.§. (2) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján a következő rendeltet alkotja:


1.§.


7.§.  helyében a következő rendelkezés lép


  1. Települési lakhatási támogatásra jogosult az a szociálisan rászoruló háztartás, melynek jelentős havi lakásfenntartási kiadásai vannak és teljesülnek az e rendeletben meghatározott egyéb feltételek.
  2. A kérelmezőnek számlával kell igazolnia a lakásfenntartási kiadásait, amelyekről szóló számlákat a 4.§ (3) bekezdésben foglaltakon túl a kérelemhez csatolni kell.
  3. A kérelem elbírálásakor figyelembe vehető lakásfenntartási kiadások: a villanyáram, víz- és gázfogyasztás, a csatornahasználat díja, a szemétszállítási díj, és a tüzelőanyag ára.
  4. A települési lakhatási támogatást rendszeres települési támogatás formájában kell nyújtani. A támogatást havi rendszerességgel 6 hónapra lehet megállapítani.
  1. A jegyző lakhatási támogatást nyújthat annak a személynek, akinek a jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum mindenkori legkisebb összegének 250%-át
  2. Az egyszemélyes háztartás, ahol a jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum mindenkori legkisebb összegének 200%-át havi 1000,-Ft kiegészítő lakhatási támogatásra jogosult.  

(7) Egy háztartásban élő személynek csak azok számítanak, akik ténylegesen, életvitelszerűen

      az adott lakásban élnek 

(8) A      lakhatási támogatás           egy hónapra jutó összege

 a.) egyszemélyes háztartás esetén 4.000,-Ft

 b.) két fős háztartás esetén 5.000 Ft

 c.) három fős háztartás esetén 6.000 Ft

 d.) négy fős háztartás esetén 7.000 Ft

 e.) öt fős, vagy attól több személyből álló háztartás esetén 8.000 Ft.

(9)  A (3) bekezdésben felsorolt rendszeres kiadás a kérelem benyújtását megelőző hónap   számlájával, ennek hiányában a szolgáltató által kiállított, a fogyasztói hely beazonosítására alkalmas igazolással vagy befizetést igazoló elismervénnyel kell igazolni.

2. §.


1. számú melléklet helyébe a következő rendelkezés lép


E rendelet 1. számú melléklete.  


3.§

A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

Mellékletek