Rétság Város Önkormányzata

A közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztása, megszegése jogkövetkezményeiről szóló 19/2013. (XI.26.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 05. 25

Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, továbbá Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) 143. § (4) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Mötv. 8.§ (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló, valamint ezek elmulasztása, megszegése jogkövetkezményeiről szóló 19/2013. (XI.26.) önkormányzati rendeletet (továbbiakban Rendelet) a következők szerint módosítja:


1.§


A Rendelet 6. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép.

„6.§ (1) Az ingatlan tulajdonosa, a használója gondoskodni köteles az ingatlana tisztán tartásáról, rendszeres takarításáról, rovar és rágcsáló mentesítéséről legalább olyan mértékben, hogy az ingatlan állapota az utcaképet ne rontsa, illetve társasházban a lakóközösség életkörülményeire ne gyakoroljon káros hatást.

(2) Az ingatlan tulajdonosa, a használója gondoskodni köteles az ingatlana előtti közterület (különösen járda, zöldsáv, árok) úttestig terjedő teljes területének gondozásáról, tisztán tartásáról, környezetkímélő hó- és síkosság-mentesítéséről, gyommentesítéséről, kaszálásáról, valamint a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról.

(3) Az ingatlan tulajdonosa, a használója gondoskodni köteles az ingatlanáról a közterületre nyúló fák, bokrok és élősövény visszavágásáról.”


2.§


A rendelet 14. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép.

 „14.§ (1) Tilos jelentős zajt keltő munkák, például fűnyírás, fűrészelés, építőipari munkák stb. végzése hétköznap este 21 órától, másnap reggel 7 óráig. Vasárnap és ünnepnapokon a jelentős zajt keltő munkákat csak reggel 9 óra és este 19 óra között lehet végezni. Fenti korlátozások alól kivételek  az azonnali hibaelhárítást  igénylő  munkák és a hóeltakarítás.”

3.§


Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.