Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/1993 (V.24.) önkormányzati rendelete

a fizető várakozóhelyek használatának szabályozásáról

Hatályos: 2014. 01. 01- 2014. 01. 31

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATKÖZGYŰLÉSÉNEK

20/1993. (V. 24.) Kr. számú rendelete

a fizető várakozóhelyek használatának szabályozásáról*


* Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az Alkotmány 44/A. § (2) bekezdése, valamint az 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdése szerinti jogkörében eljárva, figyelemmel az 1988. évi I. törvény 9. § (2) bekezdésére az alábbi rendeletet alkotja:


A rendelet célja

1.§

A belvárosi zsúfolt várakozóhelyek tehermentesítése, ezzel a többszörös használat lehetőségének megteremtése, a városközponti funkciók kielégítését szolgáló parkolások elősegítése.


A rendelet hatálya

2.§

*(1) E rendelet hatálya Debrecen Megyei Jogú Város közigazgatási területén az Önkormányzat tulajdonában lévő közút területén, vagy a közút területén kívüli közterületen létesített, illetőleg kijelölt, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából vagy az Önkormányzat gazdasági társasága által üzemeltetett mélygarázsokban, parkolóházakban létesített fizető várakozóhelyekre, az azokat igénybevevő gépjármű vezetőjére, valamint a gépjármű tulajdonosára, illetve üzemben tartójára terjed ki.

*(2) E rendelet hatálya kiterjed minden olyan személygépkocsira, autóbuszra (amennyiben részükre várakozóhely került kialakításra), a legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű és a parkolóhely szélességét meg nem haladó tehergépkocsira, motorkerékpárra, segédmotoros kerékpárra és quadra, melyek az (1) bekezdésben foglaltak szerinti várakozóhelyet használják, kivéve, ha jogszabály másként nem rendelkezik.

*(3) hatályon kívül helyezve.


A fizető várakozóhelyek és működtetésük

3.§

*(1) A tulajdonos üzemeltetési szerződés keretében gondoskodik a fizető várakozóhelyek működtetéséről.

*(2) A rendelet alkalmazása szempontjából fizető várakozóhelynek minősül az üzemeltető által elhelyezett a(z)

- üzemeltető nevét, címét,

- az adott helyen várakozók díjfizetési kötelezettségét,

- a várakozási díj és pótdíj összegét járműfajtánként,

- a várakozási díj megfizetésének módját,

*- hatályon kívül helyezve,

- a díjfizetési kötelezettség időbeni hatályát,

- várakozóhely őrzésére vonatkozó feltételeket

tartalmazó tájékoztató táblákkal ellátott várakozóhely.

*(3) A kiemelt és az I. övezeti fizető várakozóhely parkoló automata felszerelésével, a II. övezeti fizető várakozóhely parkoló automata felszerelésével vagy kézi díjbeszedéssel működtethető az alábbi időszaki megosztás szerint:

munkanapokon:   8.00-18.00 óra között

szabadnapokon: 8.00-14.00 óra között, kivéve a Nagyerdei krt. Egyetem tér DEOEC főépület közötti szakaszán strand-szezon idején (május 1.- augusztus 31.) 8.00-18.00 óra között

munkaszüneti napokon a Nagyerdei krt. Egyetem tér DEOEC főépület közötti szakasza strand-szezon idején (május 1. - augusztus 31.) 8.00-18.00 óra között.

*(4) hatályon kívül helyezve


Kizárólagos igénybevételű várakozóhelyek

*3/A.§

hatályon kívül helyezve


Mozgáskorlátozottak számára kijelölt várakozóhelyek

*3/B. §

hatályon kívül helyezve


*A közterületi fizető várakozóhelyek igénybevételi díja

4.§

(1) A fizető várakozóhelyet csak a használatra előírt díj (használati díj) megfizetését követően lehet igénybe venni.

(2) A használati díj parkolási övezetenkénti összegét a rendelet 2. számú melléklet 1.) pontja tartalmazza.

*(3) A fizető várakozóhelyeket igénybe lehet venni előre váltott

a.) egy napig, vagy

b.) egy hónapig vagy

c.) három hónapig (negyedéves), vagy

d.) hat hónapig (féléves), vagy

e.) tizenkét hónapig (éves) érvényes bérlettel, vagy

f.) helyszínen készpénzzel, vagy chipkártyával váltott jeggyel, továbbá mobil telefonos díjfizetéssel is.

A bérletek csak a szelvényen feltüntetett forgalmi rendszámú járműre érvényesek. A havi, negyedéves, féléves és éves bérletek a megjelölt időszak első napjának 0:00 órájától, vagy időszakon belül a vásárlás időpontjától, a megjelölt időszakot követő nap 24:00 órájáig érvényesek.

*(4) A közterületi várakozóhelyek igénybevételéhez megváltott parkolóbérletek az I. és a II. övezeti bérletek kivételével az 1. mellékletben meghatározott valamennyi várakozóhelyre érvényesek. Az I. övezeti bérlet az I. és II. számú, míg a II. övezeti bérlet csak a II. számú parkolási övezetben szereplő várakozóhelyekre érvényes. Az I. és II. övezeti bérletek a mélygarázsokra és a parkolóházakra nem érvényesek.

*(5) Az egyes bérletek árát a rendelet 3. sz. melléklete tartalmazza. A bérleti díj kedvezményeket e melléklet szerinti összegből kell számolni.

*(6) A bérletek személygépkocsival, legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, és quaddal történő várakozásra használhatóak.

*(7) Aki a fizető várakozóhely(ek)et rendeltetésétől eltérően (pl. felújítási, hibaelhárítási, beruházási munkák) veszi igénybe, köteles az igénybevétel időtartamának megfelelő díjat megfizetni..


Szabálytalan várakozás

*4/A.§

*(1) Ha a jármű díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen az ott érvényes díj megfizetése nélkül várakozik, vagy a fizetett várakozási időt a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 15/C. § (1) bekezdésében meghatározott időtartammal túllépi, a fizetendő várakozási díj és pótdíj mértéke, valamint alkalmazása és nem teljesítése esetén teendő intézkedések tekintetében a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 15/C.-15/D. §-ában foglalt rendelkezéseket kell alkalmazni.

(2) A díjat és a pótdíjat a fizető várakozóhelyek üzemeltetője szedi be.

*4/B. §

(1) Fizető várakozóhely nem vehető igénybe pótkocsi várakoztatására.

(2) Fizető várakozóhely nem vehető igénybe a közlekedésben való részvétel feltételeivel nem rendelkező, illetve a közlekedésben részt nem vevő reklámozás céllal elhelyezett járművek várakoztatására (beleértve a pótkocsira szerelt hirdető-berendezéseket is.)


Fizető várakozóhelyek használata

*5.§


*(1) A várakozóhelyeken a parkolójegyet a jármű első szélvédő üvege mögött, jól látható helyen kell elhelyezni az érvényesség ellenőrzése céljából.

(2) A fizető várakozóhelyet parkolóbérlettel igénybevevő jármű vezetője köteles a bérletszelvényt a jármű első szélvédő üvegére jól látható módon felragasztani.

*(3) A parkolási kedvezményre jogosító igazolást az első szélvédő mögött jól látható helyen kell elhelyezni.

*(4) Az (1)-(3) bekezdésekben foglaltak be nem tartása pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után a 4/A. §-ban foglaltak szerint.


Üzemeltetés és fenntartás

6.§


(1) Az üzemeltető köteles a parkolóórák, automaták karbantartásáról, a várakozóhelyek járműközlekedésre alkalmas állapotáról, továbbá annak kellő megvilágításáról gondoskodni.

*7.§


hatályon kívül helyezve.


Mentesség és kedvezmény a díj fizetése alól

*8. §

*(1) Díjmentesen várakozhatnak maximálisan 2 óra időtartamig:

a) megkülönböztető fény- és hangjelző készülékkel felszerelt járművek,

b)  a rendőrség, az ügyészség és a bíróság debreceni székhelyű szerveinek tulajdonában vagy üzemeltetésében lévő olyan gépjárművek, melyek a fizető várakozóhelyek üzemeltetője által külön erre a célra létrehozott nyilvántartásban szerepelnek. A mentesség a rendőrséget legfeljebb 20 db, a bíróságot 15 db, az ügyészséget 5 db gépjármű vonatkozásában illeti meg,

c) a diplomáciai mentességet élvező személyek hatósági jelzéssel ellátott gépjárművei,

*d) hatályon kívül helyezve,

e) a figyelmeztető jelzést (sárga villogó) berendezést használó kommunális gépjárművek, az általuk végzett munkavégzés időtartamára,

f) a Debreceni Közterület Felügyelet járművei, melyek a fizető várakozóhelyek üzemeltetője által külön erre a célra létrehozott nyilvántartásban szerepelnek.

g) Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat tulajdonában lévő gépjárművek, melyek a fizető várakozóhelyek üzemeltetője által külön erre a célra létrehozott nyilvántartásban szerepelnek.

h) a Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál foglalkoztatott műszaki- és útellenőrök hivatali időben, hivatali célra használt saját tulajdonú vagy üzemeltetésű gépjárművei, melyek a fizető várakozóhelyek üzemeltetője által külön erre a célra létrehozott nyilvántartásban szerepelnek.

*(1a) Díjmentesen igénybe vehetőek a rendelet 1. melléklet 1. és 2. pontjában meghatározott parkolási övezetekben található bölcsődék, óvodák és általános iskolák főbejáratának 25 méteres környezetében lévő várakozóhelyek munkanapokon 8.00-8.30 óra közötti időszakban.

*(2) A lakóhely szerinti vagy szomszédos lakóépület előtti, illetve a saját lakóépülettől számított 25 méteren belül lévő fizető parkolókat a magánszemélyek díjkedvezménnyel korlátlan ideig használhatják az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkező üzemképes, saját tulajdonú vagy üzembentartású 1 db személygépkocsijuk tárolására. Az érvényes forgalmi engedélynek a gépkocsi tulajdonosának, vagy üzembentartójának a lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal megegyező lakcímét kell tartalmaznia.

*(3) Debrecen város egészségügyi alapellátásában működő háziorvosok és házi gyermekorvosok a tulajdonukban vagy üzemeltetésükben álló olyan gépjárművekkel, melyek a fizető várakozóhelyek üzemeltetője által külön erre a célra szereplő nyilvántartásban szerepelnek, kedvezményes házi-, és házi gyermekorvos bérlettel vehetik igénybe a fizető várakozóhelyeket. A kedvezmény a háziorvosokat és a házi   gyermekorvosokat csak egy gépjárműre vonatkozóan illeti meg.


*(4) Debreceni illetékességgel rendelkező regionális és területi közigazgatási szervek az 1. sz. melléklet 1. és 2. pontjaiban meghatározott utcákon található épületeik előtt 25 m-en belül a fizető várakozóhelyeket a gazdálkodó szervezetek és más jogi személyek részére szóló, 50 %-os díjkedvezménnyel megváltott bérlettel használhatják saját tulajdonú, vagy bérelt maximum 5 db személygépjárművel.


*(5) A (2) és (3) bekezdésekben meghatározott kedvezményes bérlettípusok árát a rendelet 3. mellékletének 3. pontja tartalmazza.


Mélygarázsok, parkolóházak működtetésére vonatkozó rendelkezések

*8/A. §

*(1) A rendelet alkalmazása szempontjából mélygarázsnak, parkolóháznak minősül a terepszint alatt kialakított, ferde leállóval vagy gépkocsi lifttel megközelíthető, legalább 20 db parkolóhelyet tartalmazó építmény.

A rendelet alkalmazása szempontjából parkolóháznak minősül a legalább 20 db, 3 oldalról nyitott parkolóhelyet tartalmazó épület.

(2) Az üzemeltető köteles elhelyezni a mélygarázsban, parkolóházban:

  • üzemeltető nevét, címét,
  • az adott helyen várakozók díjfizetési kötelezettségét,
  • a várakozási díj és pótdíj összegét járműfajtánként,
  • a várakozási díj megfizetésének módját,
  • a díjfizetési kötelezettség időbeni hatályát,
  • várakozóhely őrzésére vonatkozó feltételeket tartalmazó tájékoztató táblákkal ellátott várakozóhely,
  • a parkoló használatának rendjét,
  • a magasságkorlátozást,
  • a közlekedési rendnek megfelelő kötelező haladási és elsőbbségadási szabályokra figyelmeztető táblákat.

(3) A mélygarázsokban, parkolóházakban az üzemeltető zárt rendszerű ki- és beléptető rendszert működtet. 

(4) A mélygarázsok, parkolóházak 0-24 óráig, folyamatosan üzemelnek.

*(5) A mélygarázs, parkolóház várakozóhelyeit igénybe lehet venni

a)a helyszínen váltott kártyával,

b) mélygarázsba érvényes havi bérlettel 0.00-24.00 óráig,

c) az I. és II. övezeti bérletek kivételével a közterületi várakozóhelyekhez váltott bérlettel 0.00-24.00 óráig, vagy

d) Kölcsey Központ mélygarázsa, Bethlen utcai mélygarázs, Debreceni Ítélőtábla épületéhez tartozó mélygarázs esetén mobiltelefonos fizetéssel.

*(6) A mélygarázsba, parkolóházba váltott bérlet a megváltás időpontjától érvényes az azt követő 30. napig a bérlettípusnak megfelelő üzemidőben. Hosszabb időszak is váltható a havidíj többszörösének megfizetésével.

*8/B. §

*(1) A megváltott bérlet naponta 00.00-24.00 óra között lehetőséget biztosít a mélygarázsok, parkolóházak igénybevételére.

*(2) A chip-kártya elvesztése esetén a tulajdonos 2.000.- Ft cseredíj megfizetése mellett kérheti új kártya kibocsátását.

*(3) Ha a mélygarázst, parkolóházat igénybe vevő a be- és kilépéshez átvett parkolójegyet elveszti 2.800.-Ft pótdíj helyszínen történő megfizetését követően hagyhatja el a mélygarázst, parkolóházat. Amennyiben az igénybevétel időtartama az egy naptári napot meghaladja, és az igénybevevő a parkolójegyet elveszíti, akkor kilépéskor az igénybevétel megkezdésétől eltelt minden naptári nap után köteles a pótdíjat megfizetni.

*8/C.§

*(1) A mélygarázsi és parkolóházban lévő várakozóhely nem vehető igénybe autóbusszal, 1,9 m magasságot, 5 m hosszúságot meghaladó személygépkocsival, mikrobusszal, továbbá nem használható pótkocsi és utánfutó várakoztatására.

A mélygarázsok, parkolóházak nem vehetők igénybe a közlekedésben való részvétel feltételeivel nem rendelkező, illetve a közlekedésben részt nem vevő reklámozás céllal elhelyezett járművek várakoztatására.

*(2) A mélygarázsokban, parkolóházakban a gépkocsik motorját folyamatosan működtetni nem szabad, azt csak a parkolóhelyre történő beállás, valamint annak elhagyása idejéig szükséges mértékben szabad üzemeltetni.

*(3) A mélygarázsokba, parkolóházakba semmilyen tűz- és robbanásveszélyes anyagot szállító járművel behajtani tilos.

*(4) A mélygarázsokba és a parkolóházak terepszint alatti szintjeire gázüzemű jármű nem hajthat be.

(5) A mélygarázsokban, prkolóházakban nem vehető igénybe a felszíni várakozóhelyekre megállapított díjfizetési mentesség és kedvezmény.


9.§

E rendelet 1993. augusztus 1-től lép hatályba.



*1. számú melléklet

1. melléklet a 20/1993. (V. 24.) Kr. számú rendelethez


1. Kiemelt parkolási övezet:


Aranybika Szálloda mögötti tömbbelső területe,

Bajcsy-Zsilinszky utca Piac utca-Pásti u. közötti szakasza,

Batthyány utca szervízútja,

Bethlen utca,

Blaháné utca,

Csapó utca, Dósa nádor tér-Vár utca közötti szakasza,

Csokonai színház szervízútja,

Darabos utca Kálvin tér-Hunyadi utca közötti szakasza,

Déri tér,

Dósa nádor tér,

Füvészkert utca,

Hatvan utca Kossuth tér-Zúgó utca közötti szakasza,

Holló János utca,

Iparkamara utca,

Jászai Mari utca és a Jászai Mari tér,

Kálvin tér belső,

Kálvin tér külső,

Kápolnási utca,

Kossuth utca Piac utca-Burgundia utca közötti szakasza,

Liszt Ferenc utca,

MÁV állomás érkezési oldali parkolók,

Mester utca 1-3. előtti zsákparkolók

Múzeum utca,

Pásti utca,

Perényi utca,

Petőfi tér,

Petőfi téri szervízút,

Péterfia utca-Kálvin tér-Ajtó utca közötti szakasza,

Piac utca,

Rózsa utca MÁV székház felőli oldala,

Sas utca páros oldala,

Szent Anna utca Piac utca-Klaipeda utca közötti szakasza,

Varga utca,

Vármegyeháza utca,

Vár utca,

Zámenhof utca


Szabadnapokon kiemelt parkolási övezet:

Rózsa utca Régi Városháza felőli oldala,

Sas utca páratlan oldala


2. I. számú parkolási övezet:


Arany János utca,

Bajcsy-Zsilinszky utca Tisza István utca-Nyugati utca közötti szakasza,

Barna utca,

Bem tér,

Bem téri szervízút,

Bethlen utca-Thaly Kálmán utca-Darabos utca tömbbelső területe,

Boldogfalva utca,

Csapó utca Rákóczi utca-Árpád tér közötti szakasza,

Cserepes utca,

Csokonai utca,

Csók utca,

Darabos utca Hunyadi utca-Honvéd utca közötti szakasza,

Darabos utca-Hunyadi utca-Bethlen utca tömbbelső területe,

Egymalom utca,

Eötvös utca Péterfia utca-Rákóczi utca közötti szakasza,

Garai utca,

Görbe utca,

Hajó utca a teljes szakaszán,

Hatvan utca Zúgó utca-Segner tér közötti szakasza,

Honvéd utca Mester utca-Bethlen utca közötti szakasza,

Iskola utca,

Ispotály utca (trafóház melletti terület),

Ispotály utca és az Erzsébet utcák közötti lakótelepi szervízút,

Jókai utca,

Kandia utca,

Kandia utca lakótelepi zsákparkolói,

Kossuth utca Burgundia utca-Méliusz tér közötti szakasza,

Kölcsey utca,

Külső vásártér szervízútja,

Mácsai Sándor utca,

MÁV állomás Posta előtti területe,

Miklós utca,

Nemzetőr utca,

Rákóczi utca Hunyadi utca-Eötvös utca közötti szakasza,

Simonffy utca Tisza István utca-Szepességi utca közötti szakasza,

Szalkai utca,

Szepességi utca,

Szent Anna utca Klaipeda utca-Attila tér közötti szakasza,

Tanító utca,

Thaly Kálmán utca,

Török Bálint utca Szalkai utca-Szív utca közötti szakasza,

Vásáry István utca,

Vörösmarty utca,

Zúgó utca


3. II. számú parkolási övezet:


a Nagyerdei körút Egyetem tér és DEOEC főépület közötti szakasza,

Pallagi út Nagyerdei körút és Móricz Zsigmond utca közötti szakaszán, a Klinikáknál található szervízút mellett,


4. Mélygarázsban kialakított várakozóhelyek:


Bethlen utcai mélygarázs,

Kölcsey Központ mélygarázsa,

Debreceni Ítélőtábla épületéhez tartozó mélygarázs,

a Piac tömbben lévő mélygarázs,

Halköz-üzletház mélygarázs

*2. számú melléklet

A fizető várakozóhelyek használati díja


Közterületi várakozóhelyeken fizetendő díj

A.)  Kiemelt parkolási övezetben


 

   A.

 B.

 C.

1.

 Megnevezés

óránként

  pénzérmével 15 percenként

 2.

  személygépkocsival

  346.-Ft

   87.-Ft

 3.

  autóbusszal

  692.-Ft

 174.-Ft

 4.

  motorkerékpárral

  346.-Ft

   87.-Ft

 
5.

 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival

  346.-Ft

   87.-Ft


B.) I. parkolási övezetben


 

   A.

 B.

 C.

1.

 Megnevezés

  óránként

  pénzérmével 15 percenként

 2.

  személygépkocsival

  268.-Ft

   67.-Ft

 3.

  autóbusszal

  536.-Ft

  134.-Ft

 4.

  motorkerékpárral

  268.-Ft

   67.-Ft

 
5.

 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival

  268.-Ft

   67.-Ft


  1. II. parkolási övezetben


 

   A.

 B.

 C.

1.

 Megnevezés

  óránként

  pénzérmével 30 percenként

 2.

  személygépkocsival

  142.-Ft

   72.-Ft

 3.

  autóbusszal

  284.-Ft

 142.-Ft

 4.

  motorkerékpárral

  142.-Ft

   72.-Ft

 
5.

 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival

  142.-Ft

   72.-Ft


2. Mélygarázsban kialakított várakozóhelyen fizetendő díj


 

 A.

 B.

1.

 óránként

  készpénzzel 15 percenként

 2.

220.-Ft

 55.-Ft


A díjak az ÁFA-t nem tartalmazzák.

_____________________



*3. számú melléklet

Parkolóbérletek ára


1. Közterületi várakozóhelyek igénybevételéhez


A.)  Magánszemélyek részére


 


 A.



B.


 C.

1.

 
Megnevezés

  Kiemelt, I. és II. számú parkolási övezetben (Ft)

  I. számú parkolási övezetben (Ft)

 2.

 napijegy

 1.339

  -

 3.

 havi bérlet

 16.535

  -

 4.

 negyedéves bérlet

 40.945

  24.409

 5.

 féléves bérlet

 66.929

  40.945

 6.

 éves bérlet

 115.748

  69.291


B.)  Gazdálkodó szervezetek és más jogi személyek részére


 


 A.



 B.


 C.

1.

 
Megnevezés

  Kiemelt, I. és II. számú parkolási övezetben (Ft)

  I. számú parkolási övezetben (Ft)

 2.

 napijegy

 1.339

  -

 3.

 havi bérlet

 22.835

  -

 4.

 negyedéves bérlet

 61.417

 37.008

 5.

 féléves bérlet

 97.638

 58.268

 6.

 éves bérlet

 173.228

 94.488


2. Mélygarázsban kialakított várakozóhelyek igénybevételéhez 1 hónapos időtartamra

mélygarázsbérlet 10.000.-Ft


3. Kedvezményes parkolóbérletek




A

B

C

D

1.

Megnevezés

Negyedéves bérlet

(Ft/3 hó)

Féléves bérlet

(Ft/6 hó)

Éves bérlet

(Ft/12 hó)

2.

Lakossági díjkedvezményes bérlet

3.150

5.512

9.449

3.

Házi-, és házi gyermekorvos bérlet

-

-

28.347

A díjak az ÁFA-t nem tartalmazzák.

_____________________________




* módosította a 44/2004. (XII. 23.) Kr. rendelet. Hatályos 2005. január 1-jétől.

* módosította a 7/2010. (II. 1.) Ö.r. Hatályos 2010. június 30-től.

* módosította a 29/2008. (VI. 27.) Ö.r. Hatályos 2008. július 1-jétől.

* módosította DMJV 59/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelete Hatályos 2013. január 1-jétől.

* hatályon kívül helyezte az 1/2007. (II. 1.) Ö.r. Hatálytalan 2007. február 1-jétől.

* módosította a 37/2001. (XI. 21.) Kr. rendelet. Hatályos 2002. január 1-jétől.

* módosította a 44/2004. (XII. 23.) Kr. rendelet. Hatályos 2005. január 1-jétől.

* hatályon kívül helyezte a 49/2005. (XII. 9.) Kr. rendelet. Hatálytalan 2006. január 1-jétől.

* módosította a 7/2010. (II. 1.) Ö.r. Hatályos 2010. március 1-jétől..

* hatályon kívül helyezte a 49/2005. (XII. 9.) Kr. rendelet. Hatálytalan 2006. január 1-jétől.

* hatályon kívül helyezte az 50/1998. (XII. 31.) Kr. rendelet. Hatálytalan 1999. január 15-től.

* hatályon kívül helyezte a 29/1999. (X. 26.) Kr. rendelet. Hatálytalan 2000. január 1-jétől..

* módosította az 1/2007. (II. 1.) Ö.r. Hatályos 2007. február 1-jétől.

* módosította a 40/2006. (XII. 15.) rendelet. Hatályos 2007. január 1-jétől.

* módosította 49/2010. (XII. 20.) Ö.r. Hatályos 2010. december 20-tól.

* módosította a 37/2001. (XI. 21.) Kr. rendelet. Hatályos 2002. január 1-jétől.

* módosította DMJV 59/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2013. január 1-jétől.

* kiegészítette az 58/2007. (XII. 22.) Ö.r. Hatályos 2008. január 1-jétől.

* módosította a 49/2010. (XII. 20.) Ö.r. Hatályos 2010. december 20-tól.

* módosította DMJV 59/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2013. január 1-jétől.

* kiegészítette a 37/2004. (XI. 11.) Kr. rendelet. Hatályos 2004. november 15-től, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

* módosította a 49/2005. (XII. 9.) Kr. rendelet. Hatályos 2006. január 1-jétől.

* módosította a 49/2010. (XII. 20.) Ö.r. Hatályos 2010. december 20-tól.

* kiegészítette a 40/2006. (XII. 15.) rendelet. Hatályos 2007. január 1-jétől.

* módosította DMJV 50/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2014. január 1-jétől.

* módosította az 53/1996. (XI. 4.) Kr. rendelet. Hatályos 1997. január 1-jétől.

* módosította a 40/2006. (XII. 15.) rendelet. Hatályos 2007. január 1-jétől.

* módosította a 41/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2012. január 1-jétől.

* hatályon kívül helyezte DMJV 59/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelete. Hatálytalan 2013. január 1-jétől.

* módosította az 52/2011. (XII. 22.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2012. január 1-jétől.

* módosította a 46/2008. (XII. 22.) Ö.r. Hatályos 2009. január 1-jétől.

* módosította DMJV 59/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2013. január 1-jétől..

* módosította a 46/2008. (XII. 22.) Ö.r. Hatályos 2009. január 1-jétől.

* kiegészítette DMJV 59/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2013. január 1-jétől.

* kiegészítette a 49/2005. (XII. 9.) Kr. rendelet. Hatályos 2006. január 1-jétől.

* módosította a 24/2008. (V. 30.) Ö.r. Hatályos 2008. június 1-jétől.

* módosította a 49/2010. (XI. 20.) Ö.r. Hatályos 2010. december 20-tól.

* módosította a 40/2006. (XII. 15.) rendelet. Hatályos 2007. január 1-jétől.

* kiegészítette a 49/2005. (XII. 9.) Kr. rendelet. Hatályos 2006. január 1-jétől.

* módosította a 40/2006. (XII. 15.) rendelet. Hatályos 2007. január 1-jétől.

* módosította a 46/2008. (XII. 22.) Ö.r. Hatályos 2009. január 1-jétől.

* módosította az 1/2007. (II. 1.) Ö.r. Hatályos 2007. február 1-jétől.

* kiegészítette a 49/2005. (XII. 9.) Kr. rendelet. Hatályos 2006. január 1-jétől.

* módosította a 24/2008. (V. 30.) Ö.r. Hatályos 2008. június 1-jétől.

* módosította a 24/2008. (V. 30.) Ö.r. Hatályos 2008. június 1-jétől.

* módosította a 24/2008. (V. 30.) Ö.r. Hatályos 2008. június 1-jétől.

* kiegészítette a 24/2008. (V. 30.) Ö.r. Hatályos 2008. június 1-jétől.

* módosította DMJV 50/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2014. január 1-jétől.

* módosította DMJV 59/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2013. január 1-jétől.

* módosította DMJV 59/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2013. január 1-jétől.

rendeK�Y.HPzP�y2013. január 1-jétől.


* módosította DMJV 59/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2013. január 1-jétől.