Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

a sportról

Hatályos: 2024. 07. 01

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

a sportról

2024.07.01.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 15. pontjában és a 2004. évi I. törvény 55. § (1)–(4) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:1

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A rendelet célja

1. § A rendelet célja, hogy Debrecen város sportéletével kapcsolatosan meghatározza Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának (továbbiakban: Önkormányzat) a feladatait, a feladatok megvalósításához szükséges feltételrendszert, valamint keretet adjon a sport támogatására rendelt összegek hatékony felhasználásához.

A rendelet hatálya

2. §2 A rendelet hatálya kiterjed Debrecen város sportéletében résztvevő természetes és jogi személyekre, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre.

II. Fejezet

AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTTAL KAPCSOLATOS FELADATAI

3. § Az Önkormányzat a vonatkozó jogszabályokkal összhangban feladatának tekinti:

a) a helyi sportkoncepció meghatározását, annak megvalósításáról való gondoskodást;

b) a sporttevékenység anyagi lehetőségektől függő támogatását;

c) a sporttal foglalkozó helyi szervezetekkel való együttműködést;

d) a tulajdonában lévő sportlétesítmények fenntartását, működtetését;

e)3

f) a lakosság ösztönzését a sportolásra;

g) a szabadidősport gyakorlása feltételeinek fejlesztését;

h) az egyéni sportteljesítmény javítása céljából az utánpótlás-nevelés anyagi lehetőségektől függő támogatását;

i) a sportlétesítmények fejlesztését, a hiányzó tornaszobák, tornatermek építését, közterületi sportpályák építését, fejlesztését anyagi lehetőségektől függően;

j) a városi versenyrendszerek kialakításának, működésének segítését;

k) a sportrendezvények lebonyolításának segítését;

l) a városi szakszövetségek működésének segítését;

m) a nemzetközi sportkapcsolatokban való részvételt;

n)4 a sportorvosi ellátás működési feltételeinek biztosításában való közreműködést;

o) a fogyatékos személyek sportjának segítését;

p)5 a nemzeti sportinformációs adatszolgáltatással összefüggő területi feladatok ellátását.

III. Fejezet

AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADAT-ELLÁTÁSÁNAK STRUKTÚRÁJA

4. § (1)6 Az Önkormányzat a sportfeladatait az alábbi szervezeti formában látja el:

a) Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése (a továbbiakban: Közgyűlés), Debrecen Megyei Jogú Város Polgármestere (a továbbiakban: Polgármester), Debrecen Megyei Jogú Város Jegyzője, valamint a Közgyűlés bizottsága(i) sporttal kapcsolatos feladataikat külön jogszabályokban meghatározottak szerint végzik.

b)7 A testnevelési és sportfeladatai ellátása érdekében sportlétesítményeket, intézményeket tart fenn, gazdasági társaságot működtet, sportszövetségeket, sportszervezeteket (sportegyesületek, sportvállalkozások) támogat, azokkal együttműködik, valamint segíti egyes további feladatok (sportszakember-képzés, sportorvosi tevékenység) megvalósulását. A feladatok magasabb szintű ellátása érdekében együttműködik többek között a Debreceni Egyetemmel a sport több területét érintően.

(2)8 Az Önkormányzat a versenysport területén:

a)9 Közreműködik tulajdonosként és résztulajdonosként azon gazdasági társaságok működtetésében, melyek sportvállalkozásként vesznek részt a hazai és nemzetközi bajnokságokban és kupákban.

b)10 Hazai sportági szakszövetségekkel együttműködve részt vesz kiemelt sportesemények, nemzetközi sportversenyek lebonyolításában.

(3)11 Az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos feladatok megvalósításának formái:

a)12 Az Önkormányzat részt vesz egyes sportágak utánpótlás-nevelésének támogatásában.

b) Közreműködik résztulajdonosként gazdasági társaság működtetésében.

c)13

(4)14 A szabadidősporttal kapcsolatos feladatai ellátása keretében az Önkormányzat saját maga, vagy gazdasági társaságokkal, civil szervezetekkel közösen szervez és bonyolít le szabadidősport rendezvényeket.

(5)15 Az iskolai testneveléssel és diáksporttal kapcsolatos feladatok:

Lebonyolítja a köznevelési intézmények, iskolai sportkörök, diáksport-egyesületek részvételével - a Városi Diáksport Bizottság koordinálásával - a körzeti diáksport versenyeket.16
(6) 17 Köztéri sportpályák, sportlétesítmények fenntartása: Az Önkormányzat a tulajdonában, használatában lévő sportlétesítményeket és köztéri sportpályákat saját maga vagy költségvetési szerve, valamint gazdasági társaság által működteti és tartja fenn.
(7) 18 Az Önkormányzat közreműködik gazdasági társaságokkal, vagy civil szervezetekkel közösen a fogyatékos sportolókat érintő sportesemények lebonyolításában.
(8) 19 Az Önkormányzat a hazai sportági szakszövetségekkel együttműködve, közgyűlési vagy polgármesteri döntés alapján részt vehet kiemelt sportesemények, nemzetközi sportversenyek lebonyolításában, ha a sportrendezvény szerepel a nemzetközi vagy országos sportági szakszövetség versenynaptárában.
IV. Fejezet

A SPORTTEVÉKENYSÉG FINANSZÍROZÁSA

Sportfeladatok költségvetési előirányzata

5. § A sportfeladatokra fordítható összeget Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat adott évi költségvetési rendelete tartalmazza.

A csekély összegű támogatásra vonatkozó rendelkezés20

5/A. §21 A 6. § (2) bekezdés c)–h) pontjában meghatározott célokra nyújtott támogatás csekély összegű támogatásnak minősülhet, amelyet az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2023. december 13-i (EU) 2023/2831 bizottsági rendelet szabályai alapján lehet nyújtani az önkormányzat által nyújtandó csekély összegű támogatásokról szóló 19/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendeletben foglalt uniós állami támogatási szabályokkal összhangban.

A sporttámogatás területei22

6. §23 (1)24 A Közgyűlés a költségvetési rendeletében dönt a sport támogatási területeiről, illetve egyes esetekben a támogatásra jogosultakról is. Azon költségvetési előirányzatoknál, melyeknél a támogatásra jogosult nem került meghatározásra, a támogatás összegéről és a támogatás jogosultjáról a polgármester dönt.

(2) A Közgyűlés által a tárgyévi költségvetési rendeletben meghatározott sportcélú előirányzatok az alábbi területek támogatására fordíthatók:

a) diáksport támogatása,

b) utánpótlás-nevelés támogatása,

c) kiemelt sportszervezetek támogatása,

d) versenysport támogatása,

e) szabadidősport támogatása,

f) fogyatékosok sportja támogatása,

g) sportrendezvények támogatása,

h) sportlétesítmények üzemeltetésének támogatása.

(3)25 A pályázati eljárásra vonatkozó szabályokat a 2. melléklet tartalmazza.

Diáksport támogatása26

6/A. §27 (1) A Közgyűlés a tárgyévi költségvetési rendeletben megállapítja a diáksport-támogatás kiadási előirányzatait, amelyek a Debrecen Városi Diáksport Bizottság által koordinált diákolimpiai versenyekre kerülnek felhasználásra.

(2) A városi intézmények önálló sportrendezvényeinek támogatása pályázat útján is történhet.

(3) Az Önkormányzat a felmenő rendszerű diákolimpiai versenyekre, illetve a Debrecen Városi Diáksport Bizottság által szervezett diákversenyekre a tulajdonában lévő sportlétesítményeket biztosíthatja.

Utánpótlás-nevelés támogatása28

6/B. §29 (1) A minőségi utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportszervezetek részére az Önkormányzat tárgyévi költségvetési rendeletében külön előirányzatot biztosíthat.

(2)30 A minőségi utánpótlás-neveléssel kapcsolatos támogatásokat az Önkormányzat elsősorban a sportiskolai képzés keretein belül biztosítja. Az egyesületi jellegű sportiskola működtetéséhez szükséges költségekhez az Önkormányzat a 100%-ban önkormányzati tulajdonú, a sportiskolát működtető gazdasági társaság támogatásával járul hozzá a tárgyévi költségvetési rendeletben foglaltak szerint.

(3)31 A minőségi utánpótlás-neveléshez az Önkormányzat részben önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság támogatásával is hozzájárulhat a tárgyévi költségvetési rendeletben foglaltak szerint.

(4) Az Önkormányzat az utánpótlás-nevelést az egyesületi, szakosztályi finanszírozás keretén belül kiemelten figyelemmel kíséri, pályázati úton is támogathatja.

Kiemelt sportszervezetek támogatása32

6/C. §33 (1) Debrecen Megyei Jogú Város életében meghatározó jelentőségű sportszervezetek támogatása az Önkormányzat tárgyévi költségvetési rendeletében külön, nevesített előirányzatként szerepel.

(2) A kiemelten támogatott sportszervezetek körét - az Önkormányzat sportkoncepciója alapján - a Közgyűlés a tárgyévi költségvetési rendelet tárgyalása során határozza meg az alábbi szempontok figyelembevételével:

a) a sportág hazai és nemzetközi eredményessége,

b) a sportág debreceni hagyományai,

c) a sportágat képviselők létszáma,

d) a sportág fejlesztési céljainak léte és megalapozottsága,

e) az utánpótlás-nevelési rendszer felépítettsége, működtetésének biztonsága,

f) a sportághoz szükséges létesítmény megléte,

g) az önkormányzati támogatás mellett saját forrás biztosítása,

h) a sportág városi népszerűsége,

i) a sportág iránti médiaérdeklődés.

(3) A kiemelten támogatott sportágak esetében az Önkormányzat által nyújtott támogatás folyósítása során az alábbi feltétel- és követelményrendszert kell érvényesíteni:

a) a versenyrendszer minden tekintetben feleljen meg a versenysport követelményeinek,

b) a sportszervezet versenyzői érvényes sportolói szerződéssel rendelkezzenek, és a szervezet legyen jogosult az országos szövetség versenyrendszerében indulni,

c) a sportszervezet rendelkezzen fejlesztési tervvel, koncepcióval,

d) a sportszervezet működése törvényes legyen,

e) a működéshez szükséges saját anyagi háttér megléte biztosított legyen.

(4) Az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében külön, nevesített előirányzat formájában is támogathatja a sportszervezetek sportolóit olimpiai kvóta megszerzésében, illetve az olimpiára történő felkészülésben.

Versenysport támogatása34

6/D. §35 A kiemelt támogatásban nem részesülő szervezetek esetében az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében meghatározott források figyelembevételével pályázati úton támogatást nyújthat. Versenysport kategóriában pályázat nyújtható be:

a) kiemelkedő sportrendezvényekre történő felkészülésre és az azokon való részvételre,

b) kiemelkedő sportrendezvények lebonyolítására,

c) sportszervezetek működési támogatására,

d) világbajnoki és Európa-bajnoki felkészülésre és azokon való részvételre,

e) olimpiai felkészülésre,

f) kisértékű tárgyi eszköz vásárlására.

Szabadidősport támogatása36

6/E. §37 Az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében meghatározott források figyelembevételével pályázati úton - szabadidős tevékenységgel kapcsolatban - támogatást nyújthat. Szabadidősport kategóriában pályázat nyújtható be:

a) kiemelkedő szabadidősport rendezvényeken való részvételre és kiemelt szabadidős programokra,

b) sportszervezetek működési támogatására,

c)38 kisértékű tárgyi eszköz vásárlására.

Fogyatékosok sportjának támogatása39

6/F. §40 Az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében meghatározott források figyelembevételével pályázati úton - fogyatékosok sportjával kapcsolatban - támogatást nyújthat. Szabadidősport kategóriában pályázat nyújtható be:

a) egészségkárosultak sportja működési támogatására

b) sportrendezvények lebonyolítására,

c)41 kisértékű tárgyi eszköz vásárlására.

Sportrendezvények támogatása42

6/G. §43 (1) Az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében külön, nevesített előirányzat formájában támogathatja a kiemelt nemzetközi, illetve országos, Debrecenben megrendezésre kerülő sportrendezvényeket.

(2)44 A tárgyévi költségvetésben külön nevesített előirányzat formájában nem szereplő rendezvények támogatásáról vagy ha a tárgyévi költségvetésben nincs más felhasználható sportcélú előirányzat, vagy a támogatás a következő évi költségvetést érintené, a támogatás mértékéről a Közgyűlés, minden egyéb esetben a polgármester dönt.

(3) Kiemelt sportrendezvény esetében az Önkormányzat a sportlétesítmények biztosításával is hozzájárulhat a rendezvény megvalósításához.

Sportlétesítmények üzemeltetésének támogatása45

6/H. § (1)46 Az Önkormányzat az alábbi sportlétesítményeket tartja fenn:

a) a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett sportlétesítmények,

b) a Debreceni Intézményműködtető Központ által működtetett sportlétesítmények,

c)47 a Nagyerdei Stadion (üzemeltetője a részben önkormányzati tulajdonban álló Debreceni Nagyerdei Stadion-üzemeltető Kft.),

d) köztéri sportpályák.

(2)48 Az (1) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott, a létesítmények üzemeltetését, működtetését végző önkormányzati költségvetési szerv, illetve önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok az Önkormányzat tárgyévi költségvetési rendeletében meghatározott összegű támogatást kaphatnak működési, valamint beruházási célra.

(3) Az Önkormányzat támogathatja a sport területén működő szervezeteket azáltal is, hogy részükre - az Önkormányzat tulajdonában lévő sportlétesítményekben (szükség szerint iskolai létesítményekben is) - kedvezményes, vagy térítésmentes létesítményhasználatot biztosít. Amennyiben a kedvezményes, vagy a térítésmentes létesítmény-használat biztosítása esetén a kedvezményes (vagy térítésmentes) érték és a piaci érték különbözetét ÁFA-fizetési kötelezettség terheli - támogatási megállapodás eltérő rendelkezése hiányában - a különbözeti érték után a támogatott köteles megfizetni az ÁFA-t.

(4) Azon sportszervezetek, illetve gazdasági társaságok, amelyek a (3) bekezdésben megfogalmazott kedvezményben részesülnek, kötelesek a döntést követő 15. napon belül az erre vonatkozó szerződést a létesítmények tulajdonosával, vagy az üzemeltetőjével megkötni és az abban foglaltakat betartani.

(5)49 A Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett Debreceni Sportuszodában a vízi sportok területén kiemelkedő jelentőségű sportszervezetek számára az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében meghatározott források figyelembevételével vízfelületi támogatást biztosíthat.

V. Fejezet

Értelmező rendelkezések50

7. §51 E rendelet alkalmazásában

a) hivatásos sportszervezet: a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 4. § 43. pontjában, továbbá az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 26. § (16) bekezdésében meghatározott fogalom.

b)52

c)53

VI. Fejezet

Záró rendelkezések

8. § Jelen rendelet 2006. január 1. napján lép hatályba.

9. §54 E rendelet 5/A. §‑a alapján az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2023. december 13-i (EU) 2023/2831 bizottsági rendelet hatálya alá tartozó támogatás nyújtható.

Hajdúné dr. Csabai Éva s. k.,
jegyző
Kósa Lajos s. k.,
polgármester

1. melléklet az 53/2005. (XII. 9.) önkormányzati rendelethez55

2. melléklet az 53/2005. (XII. 9.) önkormányzati rendelethez56

A pályázati eljárásra vonatkozó külön szabályok

1. A pályázati felhívást és az adatlapot a pályázat benyújtási határidejének kezdő napja előtt legalább tizenöt nappal közzé kell tenni az Önkormányzat honlapján.

2. A pályázati felhívásnak tartalmaznia kell:

2.1. a pályázat tárgyát és kódját,

2.2. a pályázatot kiíró szerv megnevezését, címét,

2.3. a pályázati program célját és a megvalósítás forrását,

2.4. a pályázat benyújtására jogosultak körét,

2.5. a benyújtandó pályázat kötelező elemeinek és a csatolandó dokumentumoknak, nyilatkozatoknak a megjelölését,

2.6. a szükséges saját forrás mértékét,

2.7. a pályázati dokumentumok elérhetőségét, igénylésének módját,

2.8. a pályázat benyújtásának módját, helyét és határidejét,

2.9. a pályázat elbírálásának várható határidejét, a döntéshozó megnevezését,

2.10. figyelmeztetést arra vonatkozóan, hogy az elbírálás során a pályázatban igényeltnél alacsonyabb összegű támogatás is megítélhető,

2.11. a szerződéskötésre vonatkozó információkat, a támogatás szerződésszerű felhasználása érdekében szükséges biztosítékokat,

2.12. támogatás igénybevételének módját, feltételeit,

2.13. felhívást, hogy a pályázó csatolja nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy az önkormányzati támogatás után ÁFA visszaigénylésre jogosult-e,

2.14. a pályázat tárgya vagy az adott támogatási forma szempontjából fontos, egyéb feltételeket.

3. A pályázatot a pályázati felhívásban megjelölt módon kell benyújtani.

4. A pályázatnak a pályázati felhívásban megjelölt adatokat, dokumentumokat kell tartalmaznia.

5. Érvénytelen a pályázat, ha

5.1. azt a pályázati felhívás alapján pályázni nem jogosult pályázó nyújtotta be,

5.2. a pályázat hiányosan került benyújtásra és nem kerül sor a 6. pont alkalmazására.

6. Formai hiányosságok esetén az illetékes szakosztály 8 napon belül hiánypótlásra hívja fel a pályázót.

7. Ha a pályázat érvénytelen, erről az érvénytelenség okának megjelölésével a pályázat, illetve a hiánypótlás beérkezésétől számított 30 napon belül a pályázót értesíteni kell.

8. A beérkezett pályázatokat Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének sportügyekért felelős szakbizottsága (a továbbiakban: bizottság) részére véleményezés céljából az illetékes szakosztály készíti elő.

9. A bizottság a pályázatokat a pályázat benyújtási határidejének lejártától számított 90 napon belül véleményezi.

10. A bizottság tagjai kötelesek írásban nyilatkozni arról, hogy nem esnek a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 6. és 8. §-ában foglalt korlátozás alá.

11. A pályázatokról szóló döntést a bizottság véleményezését követően a polgármester hozza meg. A pályázó által igényeltnél alacsonyabb mértékű támogatás is megítélhető.

12. A támogatási döntésről - a döntést követő 30 napon belül - a pályázót az illetékes szakosztály értesíti.

13. A nyertes pályázatok az illetékes szakosztályok által az Önkormányzat honlapján, valamint a www.kozpenzpalyazat.gov.hu honlapon megjelenítésre kerülnek.

14.57

15.58

3. melléklet az 53/2005. (XII. 9.) önkormányzati rendelethez59

4. melléklet az 53/2005. (XII. 9.) önkormányzati rendelethez60

1

Megállapította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2024. VII. 1-től.

2

Megállapította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2023. (III. 23.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2023. III. 24-től.

3

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 44/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 5. §-a hatályon kívül helyezte. Hatályos: 2014. 11. 28.

4

Megállapította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2023. (III. 23.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatályos: 2023. III. 24-től.

5

Módosította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2023. (III. 23.) önkormányzati rendelete 11. § a).

6

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 4. § (1) bekezdése a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésének megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2011.12.01.

7

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 4. § (1) bekezdés b) pontja a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

8

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 4. § (2) bekezdése a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésének megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2011.12.01.

9

Megállapította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2023. (III. 23.) önkormányzati rendelete 4. §. Hatályos: 2023. III. 24-től.

10

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 4. § (2) bekezdés b) pontja a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 2. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

11

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 4. § (3) bekezdése a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésének megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2011.12.01.

12

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 4. § (3) bekezdés a) pontja a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 3. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

13

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 44/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 5. §-a hatályon kívül helyezte. Hatályos: 2014. 11. 28.

14

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 4. § (4) bekezdése a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 4. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

15

Módosította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2023. (III. 23.) önkormányzati rendelete 11. § b).

16

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 4. § (5) bekezdése a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 44/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 4. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos: 2014. 11. 28.

17

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 4. § (6) bekezdése a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 5. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

18

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 4. § (7) bekezdése a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 6. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

19

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 4. § (8) bekezdése a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 7. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

20

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete jelölt részét a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01. Módosította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 5. §.

21

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 5/A. §-a a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 44/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2014.11.28.

22

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete jelölt alcíme a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 3. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2011.12.01.

23

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6. §-a a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 9. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

24

Megállapította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 3. § (1). Hatályos: 2024. VII. 1-től.

25

Megállapította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 3. § (2). Hatályos: 2024. VII. 1-től.

26

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete jelölt alcímét a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

27

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/A. §-a a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 10. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

28

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete jelölt alcímét a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

29

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/B. §-át a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

30

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/B. § (2) bekezdése a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 11. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

31

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/B. § (3) bekezdése a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 11. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

32

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete jelölt alcímét a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

33

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/C. §-át a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

34

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete jelölt alcímét a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

35

Megállapította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2023. (III. 23.) önkormányzati rendelete 6. §. Hatályos: 2023. III. 24-től.

36

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete jelölt alcímét a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

37

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/E. §-át a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

38

Beiktatta: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2023. (III. 23.) önkormányzati rendelete 7. §. Hatályos: 2023. III. 24-től.

39

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete jelölt alcímét a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

40

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/F. §-át a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

41

Beiktatta: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2023. (III. 23.) önkormányzati rendelete 8. §. Hatályos: 2023. III. 24-től.

42

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete jelölt alcímét a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

43

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/G. §-át a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

44

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/G. § (2) bekezdése a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 12. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

45

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete jelölt alcímét a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. Hatályos: 2011.12.01.

46

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/H. § (1) f) pontja a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 13. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

47

Módosította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2023. (III. 23.) önkormányzati rendelete 11. § d).

48

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/H. § (2) bekezdése a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 13. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

49

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 6/H. § (5) bekezdése a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 44/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 4. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos: 2014. 11. 28.

50

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete jelölt alcíme a Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelete 5. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2011.12.01.

51

A Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) Kr. rendelete 7. §-a a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 14. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos: 2015.12.18.

52

Hatályon kívül helyezte: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 6. § a). Hatálytalan: 2024. VII. 1-től.

53

Hatályon kívül helyezte: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 6. § a). Hatálytalan: 2024. VII. 1-től.

54

Megállapította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 4. §. Hatályos: 2024. VII. 1-től.

55

Hatályon kívül helyezte: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 6. § b). Hatálytalan: 2024. VII. 1-től.

56

Megállapította: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2023. (III. 23.) önkormányzati rendelete 10. § b), 2. melléklet. Hatályos: 2023. III. 24-től.

57

Hatályon kívül helyezte: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 6. § c). Hatálytalan: 2024. VII. 1-től.

58

Hatályon kívül helyezte: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 6. § c). Hatálytalan: 2024. VII. 1-től.

59

Hatályon kívül helyezte: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 6. § d). Hatálytalan: 2024. VII. 1-től.

60

Hatályon kívül helyezte: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 6. § e). Hatálytalan: 2024. VII. 1-től.