Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2005. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

a sportról

Hatályos: 2015. 12. 18- 2023. 03. 23

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, a 2004. évi I. törvény 55. § (6) bekezdésében foglalt felhatalmazása alapján a sportról az alábbi rendeletet alkotja:

I. FEJEZET

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A rendelet célja

1. §

A rendelet célja, hogy Debrecen város sportéletével kapcsolatosan meghatározza Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának (továbbiakban: Önkormányzat) a feladatait, a feladatok megvalósításához szükséges feltételrendszert, valamint keretet adjon a sport támogatására rendelt összegek hatékony felhasználásához.

A rendelet hatálya

[1]2. §

A rendelet hatálya kiterjed Debrecen város sporttal kapcsolatos tevékenységének megvalósulásában résztvevőkre, az Önkormányzat által alapított, az Önkormányzattal együttműködést igénylő és elfogadó, valamint az általa támogatott testneveléssel és sporttal foglalkozó természetes vagy jogi személyekre, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre.

II. FEJEZET

AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTTAL KAPCSOLATOS FELADATAI

3. §

Az Önkormányzat a vonatkozó jogszabályokkal összhangban feladatának tekinti:

a helyi sportkoncepció meghatározását, annak megvalósításáról való gondoskodást;

b.) a sporttevékenység anyagi lehetőségektől függő támogatását;

c.) a sporttal foglalkozó helyi szervezetekkel való együttműködést;

d.) a tulajdonában lévő sportlétesítmények fenntartását, működtetését;

[2]e.) hatályon kívül helyezve;

f.) a lakosság ösztönzését a sportolásra;

g.) a szabadidősport gyakorlása feltételeinek fejlesztését;

h.) az egyéni sportteljesítmény javítása céljából az utánpótlás-nevelés anyagi lehetőségektől függő támogatását;

i.) a sportlétesítmények fejlesztését, a hiányzó tornaszobák, tornatermek építését, közterületi sportpályák építését, fejlesztését anyagi lehetőségektől függően;

j.) a városi versenyrendszerek kialakításának, működésének segítését;

k.) a sportrendezvények lebonyolításának segítését;

l.) a városi szakszövetségek működésének segítését;

m.) a nemzetközi sportkapcsolatokban való részvételt;

n.) közreműködik a sportorvosi ellátás működési feltételeinek biztosításában;

o.) a fogyatékos személyek sportjának segítését;

[3]p.) a nemzeti sportinformációs adatszolgáltatással összefüggő területi feladatok ellátását.

III. FEJEZET

AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTFELADAT-ELLÁTÁSÁNAK STRUKTÚRÁJA

4. §

[4](1) Az Önkormányzat a sportfeladatait az alábbi szervezeti formában látja el:

a) Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése (a továbbiakban: Közgyűlés), Debrecen Megyei Jogú Város Polgármestere (a továbbiakban: Polgármester), Debrecen Megyei Jogú Város Jegyzője, valamint a Közgyűlés bizottsága(i) sporttal kapcsolatos feladataikat külön jogszabályokban meghatározottak szerint végzik.

[5]b) A testnevelési és sportfeladatai ellátása érdekében sportlétesítményeket, intézményeket tart fenn, gazdasági társaságot működtet, sportszövetségeket, sportszervezeteket (sportegyesületek, sportvállalkozások) támogat, azokkal együttműködik, valamint segíti egyes további feladatok  (sportszakember-képzés, sportorvosi tevékenység) megvalósulását. A feladatok magasabb szintű ellátása érdekében együttműködik többek között a Debreceni Egyetemmel a sport több területét érintően.

[6](2) Az Önkormányzat a versenysport területén:

a) Közreműködik résztulajdonosként azon gazdasági társaságok működtetésében, melyek sportvállalkozásként vesznek részt a hazai és nemzetközi bajnokságokban és kupákban.

[7]b) Hazai sportági szakszövetségekkel együttműködve részt vesz kiemelt sportesemények, nemzetközi sportversenyek lebonyolításában.

[8](3) Az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos feladatok megvalósításának formái:

[9]a) Az Önkormányzat részt vesz egyes sportágak utánpótlás-nevelésének támogatásában.

b) Közreműködik résztulajdonosként gazdasági társaság működtetésében.

[10]c.) hatályon kívül helyezve.

[11](4) A szabadidősporttal kapcsolatos feladatai ellátása keretében az Önkormányzat saját maga, vagy gazdasági társaságokkal, civil szervezetekkel közösen szervez és bonyolít le szabadidősport rendezvényeket.

[12](5) Az iskolai testneveléssel és diáksporttal kapcsolatos feladatok:

Lebonyolítja a köznevelési intézmények , iskolai sportkörök, diáksport-egyesületek részvételével – a Városi Diáksport Bizottság koordinálásával – a városi alapfokú diáksport versenyeket.

[13](6) Köztéri sportpályák, sportlétesítmények fenntartása: Az Önkormányzat a tulajdonában, használatában lévő sportlétesítményeket és köztéri sportpályákat saját maga vagy költségvetési szerve, valamint gazdasági társaság által működteti és tartja fenn.

[14](7) Az Önkormányzat közreműködik gazdasági társaságokkal, vagy civil szervezetekkel közösen a fogyatékos sportolókat érintő sportesemények lebonyolításában.

[15](8) Az Önkormányzat a hazai sportági szakszövetségekkel együttműködve, közgyűlési vagy polgármesteri döntés alapján részt vehet kiemelt sportesemények, nemzetközi sportversenyek lebonyolításában, ha a sportrendezvény szerepel a nemzetközi vagy országos sportági szakszövetség versenynaptárában.

IV. FEJEZET

A SPORTTEVÉKENYSÉG FINANSZÍROZÁSA

Sportfeladatok költségvetési előirányzata

5. §

A sportfeladatokra fordítható összeget Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat adott évi költségvetési rendelete tartalmazza.

A csekély összegű támogatásra vonatkozó szabályok

[16]5/A. §

(1) Ha az e rendelet alapján nyújtott támogatás az Európai Unió működéséről szóló Szerződés (a továbbiakban: EUMSZ) 107. cikkének (1) bekezdése alapján állami támogatásnak minősül, azt kizárólag az EUMSZ 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizottsági rendelet (HL L 352, 2013. 12.24., 1.o) (a továbbiakban: 1407/2013/EU bizottsági rendelet) szabályai alapján lehet nyújtani.

(2) Az EUMSZ 107. cikkének (1) bekezdése szerinti állami támogatásnak minősülhet a 6. § (1) bekezdésének c)- h) pontjai szerinti célokra nyújtott támogatás.

[17](3) Az egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozások részére az 1407/2013/EU bizottsági rendelet alapján, Magyarországon odaítélt csekély összegű támogatások bruttó támogatástartalma nem haladhatja meg a 200 000 eurónak, közúti kereskedelmi árufuvarozást ellenszolgáltatás fejében végző, egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozások esetében a 100 000 eurónak megfelelő forintösszeget, figyelembe véve a 1407/2013/EU bizottsági rendelet 3. cikk (8) és (9) bekezdését. Az átváltásnál az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet 35. §-a alapján kell eljárni.

(4) Csekély összegű támogatás odaítélésekor az adott pénzügyi évben, valamint az előző két pénzügyi év alatt odaítélt csekély összegű támogatások bruttó támogatástartalmának összegét kell figyelembe venni.

(5) Az 1407/2013/EU bizottsági rendelet 1. cikk (2) bekezdésében foglaltak kivételével nem lehet kedvezményezett az a vállalkozás, amely az igényelt támogatást az 1407/2013/EU bizottsági rendelet 1. cikk (1) bekezdésében meghatározott kivételek szerint használná fel.

(6) Hitel vagy kezességvállalás formájában nyújtott támogatás esetében nem lehet kedvezményezett az a vállalkozás, amely kollektív fizetésképtelenségi eljárás hatálya alá tartozik vagy megfelel azon feltételeknek, amelyek alapján hitelezői kérelemre kollektív fizetésképtelenségi eljárás hatálya alá vonható lenne, valamint az a nagyvállalkozás, amely B-hitelminősítésnek megfelelő helyzetnél rosszabb helyzetben van.

(7) Nem nyújtható támogatás a közúti kereskedelmi árufuvarozást ellenszolgáltatás fejében végző vállalkozás részére teherszállító jármű vásárlására.

(8) Az 1407/2013/EU bizottsági rendelet alapján nyújtott csekély összegű támogatás az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének az általános gazdasági érdekű szolgáltatást nyújtó vállalkozások számára nyújtott csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2012. április 25-i 360/2012/EU bizottsági rendeletnek (a továbbiakban: 360/2012/EU bizottsági rendelet) megfelelően nyújtott csekély összegű támogatással a 360/2012/EU bizottsági rendeletben meghatározott felső határig halmozható. Az 1407/2013/EU bizottsági rendelet szerinti csekély összegű támogatás más csekély összegű támogatásokról szóló rendeleteknek megfelelően nyújtott csekély összegű támogatással az 1407/2013/EU bizottsági rendelet 3. cikkének (2) bekezdésében meghatározott felső határig halmozható.

(9) A csekély összegű támogatás nem halmozható azonos elszámolható költségek vagy azonos kockázatfinanszírozási célú intézkedés vonatkozásában nyújtott állami támogatással, ha az így halmozott összeg meghaladná a csoportmentességi rendeletekben vagy az Európai Bizottság jóváhagyó határozatában meghatározott maximális támogatási intenzitást vagy összeget.

[18](10) A kedvezményezettnek az 1407/2013/EU bizottsági rendelet 5. cikkének (1) bekezdése figyelembe vételével - az ott meghatározott feltételek teljesítésének megállapítására alkalmas módon - nyilatkoznia kell a részére a támogatás odaítélésének évében és az azt megelőző két pénzügyi évben nyújtott csekély összegű támogatások támogatástartalmáról. Ezen nyilatkozat a 3. mellékletet képezi.

[19](11) A kedvezményezettnek a támogatáshoz kapcsolódó iratokat az odaítélést követő 10 pénzügyi évig meg kell őriznie, és a támogatást nyújtó ilyen irányú felhívása esetén a támogatott köteles azokat bemutatni. A csekély összegű támogatási jogcímen nyújtott támogatásokról az Európai Bizottság kérésére 20 munkanapon belül információt kell szolgáltatni.

[20](12) A támogatást nyújtó írásban tájékoztatja a kedvezményezettet a támogatás bruttó támogatási egyenértékben kifejezett összegéről és arról, hogy az csekély összegűnek minősül. Az igazolás a 4. mellékletet képezi.

A sporttámogatás területei

[21]6. §

(1) A Közgyűlés a költségvetési rendeletében dönt a sport támogatási területeiről, illetve egyes esetekben a támogatásra jogosultakról is. Azon költségvetési előirányzatoknál, melyeknél a támogatásra jogosult nem került meghatározásra, a támogatás összegéről és a támogatás jogosultjáról a polgármester dönt.

(2) A Közgyűlés által a tárgyévi költségvetési rendeletben meghatározott sportcélú előirányzatok az alábbi területek támogatására fordíthatók:

a) diáksport támogatása,

b) utánpótlás-nevelés támogatása,

c) kiemelt sportszervezetek támogatása,

d) versenysport támogatása,

e) szabadidősport támogatása,

f) fogyatékosok sportja támogatása,

g) sportrendezvények támogatása,

h) sportlétesítmények üzemeltetésének támogatása.

(3) Az önkormányzati támogatási eljárás szabályait az 1. melléklet, míg a pályázati eljárás szabályait a 2. melléklet tartalmazza.

Diáksport támogatása

[22]6/A. §

(1) A Közgyűlés a tárgyévi költségvetési rendeletben megállapítja a diáksport-támogatás kiadási előirányzatait, amelyek a Debrecen Városi Diáksport Bizottság által koordinált diákolimpiai versenyekre kerülnek felhasználásra.

(2) A városi intézmények önálló sportrendezvényeinek támogatása pályázat útján is történhet

(3) Az Önkormányzat a felmenő rendszerű diákolimpiai versenyekre, illetve a Debrecen Városi Diáksport Bizottság által szervezett diákversenyekre a tulajdonában lévő sportlétesítményeket  biztosíthatja.

Utánpótlás-nevelés támogatása

[23]6/B. §

(1) A minőségi utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportszervezetek részére az Önkormányzat tárgyévi költségvetési rendeletében külön előirányzatot biztosíthat.

[24](2) A minőségi utánpótlás-neveléssel kapcsolatos támogatásokat az Önkormányzat elsősorban a sportiskolai képzés keretein belül biztosítja. Az egyesületi jellegű sportiskola működtetéséhez szükséges költségekhez az Önkormányzat a 100%-ban önkormányzati tulajdonú, a sportiskolát működtető gazdasági társaság támogatásával járul hozzá a tárgyévi költségvetési rendeletben foglaltak szerint.

[25](3) A minőségi utánpótlás-neveléshez az Önkormányzat részben önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság támogatásával is hozzájárulhat a tárgyévi költségvetési rendeletben foglaltak szerint.

(4) Az Önkormányzat az utánpótlás-nevelést az egyesületi, szakosztályi finanszírozás keretén belül kiemelten figyelemmel kíséri, pályázati úton is támogathatja.

Kiemelt sportszervezetek támogatása

[26]6/C. §

(1) Debrecen Megyei Jogú Város életében meghatározó jelentőségű sportszervezetek támogatása az Önkormányzat tárgyévi költségvetési rendeletében külön, nevesített előirányzatként szerepel.

(2) A kiemelten támogatott sportszervezetek körét – az Önkormányzat sportkoncepciója alapján – a Közgyűlés a tárgyévi költségvetési rendelet tárgyalása során határozza meg az alábbi szempontok figyelembevételével:

a) a sportág hazai és nemzetközi eredményessége,

b) a sportág debreceni hagyományai,

c) a sportágat képviselők létszáma,

d)a sportág fejlesztési céljainak léte és megalapozottsága,

e) az utánpótlás-nevelési rendszer felépítettsége, működtetésének biztonsága,

f) a sportághoz szükséges létesítmény megléte,

g) az önkormányzati támogatás mellett saját forrás biztosítása,

h) a sportág városi népszerűsége,

i) a sportág iránti médiaérdeklődés.

(3) A kiemelten támogatott sportágak esetében az Önkormányzat által nyújtott támogatás folyósítása során az alábbi feltétel- és követelményrendszert kell érvényesíteni:

a) a versenyrendszer minden tekintetben feleljen meg a versenysport követelményeinek,

b) a sportszervezet versenyzői érvényes sportolói szerződéssel rendelkezzenek, és a szervezet            legyen jogosult az országos szövetség versenyrendszerében indulni,

c) a sportszervezet rendelkezzen fejlesztési tervvel, koncepcióval,

d) a sportszervezet működése törvényes legyen,

e) a működéshez szükséges saját anyagi háttér megléte biztosított legyen.

(4) Az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében külön, nevesített előirányzat formájában is támogathatja a sportszervezetek sportolóit olimpiai kvóta megszerzésében, illetve az olimpiára történő felkészülésben.

Versenysport támogatása

[27]6/D. §

(1) A kiemelt támogatásban nem részesülő szervezetek esetében az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében meghatározott források figyelembevételével pályázati úton támogatást nyújthat. Versenysport kategóriában pályázat nyújtható be: 

a) kiemelkedő sportrendezvényekre történő felkészülésre és az azokon való részvételre,

b) kiemelkedő sportrendezvények lebonyolítására,

c) sportszervezetek működési támogatására,

d) világbajnoki és Európa-bajnoki felkészülésre és azokon való részvételre,

e) olimpiai felkészülésre.

Szabadidősport támogatása

[28]6/E. §

Az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében meghatározott források figyelembevételével pályázati úton – szabadidős tevékenységgel kapcsolatban – támogatást nyújthat. Szabadidősport kategóriában pályázat nyújtható be:

a) kiemelkedő szabadidősport rendezvényeken való részvételre és kiemelt szabadidős programokra,

b) sportszervezetek működési támogatására.

Fogyatékosok sportjának támogatása

[29]6/F. §

Az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében meghatározott források figyelembevételével pályázati úton – fogyatékosok sportjával kapcsolatban – támogatást nyújthat. Szabadidősport kategóriában pályázat nyújtható be:

a) egészségkárosultak sportja működési támogatására

b) sportrendezvények lebonyolítására.

Sportrendezvények támogatása

[30]6/G. §

(1) Az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében külön, nevesített előirányzat formájában támogathatja a kiemelt nemzetközi, illetve országos, Debrecenben megrendezésre kerülő sportrendezvényeket.

[31](2) A tárgyévi költségvetésben külön nevesített előirányzat formájában nem szereplő rendezvények támogatásáról vagy ha a tárgyévi költségvetésben nincs más felhasználható sportcélú előirányzat, vagy a támogatás a következő évi költségvetést érintené, a támogatás mértékéről a Közgyűlés, minden egyéb esetben a polgármester dönt.

(3) Kiemelt sportrendezvény esetében az Önkormányzat a sportlétesítmények biztosításával is hozzájárulhat a rendezvény megvalósításához.

Sportlétesítmények üzemeltetésének támogatása

[32]6/H. §

[33](1) Az Önkormányzat az alábbi sportlétesítményeket tartja fenn:

a) a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett sportlétesítmények,

b) a Debreceni Intézményműködtető Központ által működtetett sportlétesítmények,

c) a Nagyerdei Stadion (üzemeltetője a részben önkormányzati tulajdonban álló MSE Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter Szolgáltató Kft.),

d) köztéri sportpályák

[34](2) Az (1) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott, a létesítmények üzemeltetését, működtetését végző önkormányzati költségvetési szerv, illetve önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok az Önkormányzat tárgyévi költségvetési rendeletében meghatározott összegű támogatást kaphatnak működési, valamint beruházási célra.

(3) Az Önkormányzat támogathatja a sport területén működő szervezeteket azáltal is, hogy részükre – az Önkormányzat tulajdonában lévő sportlétesítményekben (szükség szerint iskolai létesítményekben is) – kedvezményes, vagy térítésmentes létesítményhasználatot biztosít. Amennyiben a kedvezményes, vagy a térítésmentes létesítmény-használat biztosítása esetén a kedvezményes (vagy térítésmentes) érték és a piaci érték különbözetét ÁFA-fizetési kötelezettség terheli – támogatási megállapodás eltérő rendelkezése hiányában – a különbözeti érték után a támogatott köteles megfizetni az ÁFA-t.

(4) Azon sportszervezetek, illetve gazdasági társaságok, amelyek a (3) bekezdésben megfogalmazott kedvezményben részesülnek, kötelesek a döntést követő 15. napon belül az erre vonatkozó szerződést a létesítmények tulajdonosával, vagy az üzemeltetőjével megkötni és az abban foglaltakat betartani.

[35](5) Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett Debreceni Sportuszodában a vízi sportok területén kiemelkedő jelentőségű sportszervezetek számára az Önkormányzat a tárgyévi költségvetési rendeletében meghatározott források figyelembevételével vízfelületi támogatást biztosíthat.

V. FEJEZET

AZ ÖNKORMÁNYZAT SPORTLÉTESÍTMÉNYEI

Értelmező rendelkezések

[36]7. §

E rendelet alkalmazásában

a) hivatásos sportszervezet: a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 4. § 43. pontjában, továbbá az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 26. § (16) bekezdésében meghatározott fogalom.

b) állami támogatás: az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet  2. § 1. pontja szerinti támogatás.

c) egy és ugyanazon vállalkozás: az 1407/2013/EU bizottsági rendelet 2. cikk (2) bekezdése szerinti vállalkozás.

VI. FEJEZET

Záró rendelkezések

8. §

Jelen rendelet 2006. január 1. napján  lép hatályba.


Hajdúné dr. Csabai Éva sk.

jegyző

Kósa Lajos sk.

polgármester




[1]

módosította a 44/2009. (XI. 30.) Ö.r. Hatályos 2009. november 30-tól.

[2]

hatályon kívül helyezte DMJV 44/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete. Hatálytalan 2014. november 27-től.

[3]

módosította DMJV 23/2012. (IV. 26.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2012. május 1-jétől.

[4]

módosította a 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2011. december 1-jétől.

[5]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[6]

módosította a 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2011. december 1-jétől.

[7]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[8]

módosította a 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2011. december 1-jétől.

[9]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. decenver 18-tól.

[10]

hatályon kívül helyezte DMJV 44/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete. Hatálytalan 2014. november 27-től.

[11]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[12]

módosította DMJV 44/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2014. november 27-től.

[13]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[14]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[15]

 módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[16]

módosította DMJV 44/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2014. november 27-től.

[17]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól

[18]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[19]

kiegészítette DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[20]

kiegészítette DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[21]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2015. december 18-tól.

[22]

módosította DMJV 47/2018. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[23]

kiegészítette a 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2011. december 1-jétől.

[24]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2015. december 18-tól.

[25]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2015. december 18-tól.

[26]

kiegészítette a 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2011. december 1-jétől.

[27]

kiegészítette a 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2011. december 1-jétől.

[28]

kiegészítette a 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2011. december 1-jétől.

[29]

kiegészítette a 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2011. december 1-jétől.

[30]

kiegészítette a 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2011. december 1-jétől.

[31]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2015. december 18-tól.

[32]

kiegészítette a 47/2011. (XI. 24.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2011. december 1-jétől.

[33]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzti rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[34]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzti rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.

[35]

módosította DMJV 44/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2014. november 27-től.

[36]

módosította DMJV 47/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2015. december 18-tól.