Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2012 (II.23.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati biztos kirendelésének szabályairól

Hatályos: 2013. 10. 07

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

6/2012. (II. 23.) önkormányzati rendelete*

az önkormányzati biztos kirendelésének szabályairól


Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 71. § (4) bekezdésében, és 109. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva,

a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2000. (V. 1.) Kr. rendelet 61. § (2) bekezdés c) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi Bizottsága véleményének kikérésével

a következőket rendeli el:

1. §*

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 71. § (1) bekezdése alapján, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) által irányított költségvetési szervhez (a továbbiakban: intézmény) önkormányzati biztost kell kirendelni, ha az intézmény költségvetését terhelő, 30 napon túli elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az intézmény költségvetésének éves eredeti kiadási előirányzatának a 10%-át, vagy a bruttó 100 millió forintot.

2. §

(1) Az intézmény köteles azonnal írásban értesíteni a polgármestert, ha a 30 napon túli elismert tartozásállománya eléri az 1.§-ban meghatározott értékhatárt. Az értesítésnek tartalmaznia kell a 30 napon túli elismert tartozásállomány összesített összegét, annak tételes részletezését, és a tartozásállomány megszüntetése érdekében tett intézkedések felsorolását.

(2) Az intézmény értesítését a polgármester továbbítja a Pénzügyi Bizottságnak. Az önkormányzati biztos kiválasztásának jogát, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a Pénzügyi Bizottságra ruházza át.

(3) Az önkormányzati biztos kiválasztására irányuló pályázati kiírást Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közlönyében (a továbbiakban: közlöny) és az önkormányzat honlapján közzé kell tenni.

(4) A pályázati ajánlatok alapján, a jogszabályi feltételeknek megfelelő jelöltek közül a Pénzügyi Bizottság által kijelölt személlyel a polgármester határozott időtartamra köt szerződést, és kiállítja az önkormányzati biztos részére a megbízólevelet.

(5) A megbízási díj havi összegét és a költségelszámolás rendjét a polgármester határozza meg.           Az önkormányzati biztos tevékenységével összefüggő, önkormányzatot terhelő kiadások fedezetének biztosításáról, az adott évre elfogadott költségvetési rendelet szabályai szerint a polgármester gondoskodik.

(6) Az intézmény, és a hozzá kirendelt önkormányzati biztos nevét, valamint az önkormányzati biztos megbízatásának időtartamát az önkormányzat honlapján közzé kell tenni.


3. §

(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti

a) az önkormányzati biztos kirendelésének és tevékenységének rendjéről szóló 7/1999. (II. 15.) Kr. számú rendelet

b) Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2007. évi költségvetéséről szóló 9/2007. (II. 26.) rendelet módosításáról szóló 18/2007. (IV. 24.) rendelet 3. §-a

c) Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2001. évi költségvetéséről szóló 4/2001. (III. 6.) Kr. rendelet 12. § (4) bekezdése

d) Debrecen Város 2000. évi költségvetéséről szóló 8/2000. (II. 24.) Kr. rendelet 12. § (2) bekezdésében a

„továbbá a 7/1999. (II. 15.) Kr., az önkormányzati biztos kirendelésének és tevékenységének rendjéről, 1. § a) és b) pontjának szövege helyébe az alábbi szöveg lép:

„a) DMJV Önkormányzata felügyelete alá tartozó költségvetési szervhez (továbbiakban költségvetési szerv) ha annak 30 napon túli tartozásállományát egy hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani és tartozásának mértéke eléri éves eredeti előirányzatának 10%-át, vagy a 100 millió Ft-ot,

b) az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (továbbiakban OEP) által finanszírozottköltségvetési szervhez, ha annak 30 napon túli tartozásállományát egy hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani és tartozásának mértéke eléri éves eredeti előirányzatának 10%-át, vagy a 100 millió Ft-ot,”

szövegrész.



Dr. Szekeres Antal sk.

jegyző

Kósa Lajos sk.

polgármester





*              *A Közgyűlés a rendeletet a 2012. február 23-ai ülésén fogadta el.

*  módosította DMJV 37/2013. (X. 3.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2013. október 7-től.