Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 11/2017 (III.30.) önkormányzati rendelete

a város közterületének rendjével, használatával és hasznosításával kapcsolatos helyi előírásokról szóló 28/2010. (VII. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 03. 31- 2017. 04. 30

3. §


 A R. 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


,,7. §


A közterületet a 8., 9. és a 16/B. §-okban meghatározott esetekben csak az 1. melléklet szerinti igénybevételi díj megfizetése ellenében, a hasznosító szervvel megkötött szerződés és a jelen rendeletben meghatározott feltételek szerint lehet igénybe venni.”

6. §


A R. a következő alcímmel és 16/B. §-al egészül ki:


,,A vendéglátó üzlet teraszára vonatkozó különös szabályok


16/B. §

(1)   A 8. § (1) bekezdés f) pontjában meghatározott vendéglátó üzletek teraszai esetében közterületet a jelen §-ban meghatározott eltérésekkel lehet igénybe venni. 

(2)   A közterület (1) bekezdésben meghatározott igénybevétele esetén a 11. § (1) bekezdésében meghatározott szerződési ajánlat kötelező melléklete a helyszínrajz, a dokumentáció részét képező alaprajz, műszaki leírás, valamint a környezetbe illesztett  színes látványterv és az önkormányzati Főépítész ezen dokumentumokról kiadott írásos véleménye 1 eredeti példányban.

(3)   Amennyiben a közterület igénybevétel iránti szerződés megkötésére vonatkozó értesítés igénybe vevő részére történő megküldéséről a közterület hasznosító szerv a hiánytalan szerződési ajánlat benyújtásától számított 30 munkanapon belül nem gondoskodik, úgy az igénybevételre vonatkozó, a 12. § (1) bekezdés e) pontjában meghatározott hozzájárulásokat - a közútkezelői hozzájárulás kivételével - megadottnak kell tekinteni.

(4)   Az (1) bekezdésben meghatározott esetben közterület hasznosítási szerződés legfeljebb
3 évre köthető. Amennyiben a szerződés időtartama alatt az igénybe vevő a vendéglátó üzlet teraszának külső megjelenésén szerződésmódosítás nélkül bármilyen módon változtat, úgy a közterület hasznosítási szerződést a közterület hasznosító szerv felmondhatja.

Vendéglátó üzlet teraszának üzemeltetésére közterületet nyári időszakban március 15-től november 14-ig, téli időszakban november 15-től március 14-ig lehet igénybe venni. Mindkét üzemeltetési időszakra önálló közterület hasznosítási eljárást kell lefolytatni és külön közterület hasznosítási szerződést kell kötni.

8. §


A R. 2. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

9. §


  1. Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követő napon lép hatályba.


  1. Az 1. §, 2. §, 4. §, 5. § és 7. § 2017. május 1. napján lép hatályba.


Dr. Szekeres Antal sk.

jegyző

Dr. Papp László sk.

polgármester


Mellékletek