Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 16/2017 (IV.27.) önkormányzati rendelete

a Debrecen Város Napjának megállapításáról és a Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése által alapított címek, díjak, kitüntetések adományozásáról szóló 53/1997. (XII. 20.) Kr. számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 04. 28- 2017. 04. 27

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A Debrecen Város Napjának megállapításáról és a Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése által alapított címek, díjak, kitüntetések adományozásáról szóló 53/1997. (XII. 20.) Kr. számú rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 8/A. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„8/A. §


„(1) Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a gyermekvédelem, gyermekjólét, szociális alapszolgáltatások és a személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátások, továbbá az egészségügyi alap- és szakellátás és egészségmegőrzés területén intézményesített vagy intézményi kereteken kívül a lakosság érdekében kimagasló szakmai tevékenységet végző és kiemelkedő eredményeket elért személyek munkáját „Debrecen Város Boncz László díja” kitüntető díjjal ismeri el.”


2. §


(1) A Rendelet 9. § (2) bekezdésében a „– a (3)-(4) bekezdésben foglaltak kivételével –” szövegrész helyébe a „– a (3) bekezdésben foglaltak kivételével –” szöveg lép.


(2) A Rendelet 9. § (2) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


[(2) Az elismeréseket a polgármester adja át az adományozottnak, hozzátartozójának vagy megbízottjának - a (3)-(4) bekezdésben foglaltak kivételével - az alábbiak szerint, ünnepi üléseken:]


„b)  október 23-a alkalmából:

„Debrecen Város Csokonai-díját”,

„Debrecen Város Hatvani-díját”,

„Debrecen Város Hajós Alfréd díját”,

„Debrecen Város Borsos József Nívódíját”,

„Debrecen Város Boncz László díját”. ”


3. §


A Rendelet 10. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„ (3) A „Debrecen Város Boncz László díja” kitüntető díjra javaslatot tehetnek a város közigazgatási területén működő szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, egészségügyi és az egészségmegőrzés területén működő intézmények, szakmai érdek-képviseleti szervek, a fenti területen működő civil szervezetek, valamint bármely állampolgár.”


4. §


A Rendelet 11. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A „Debrecen Város Kiváló Pedagógusa” és a „Debrecen Város Közoktatásáért” díjra vonatkozó javaslat beérkezésének határideje minden év április 30-a, a „Debrecen Város Borsos József Nívódíja” elismerésre vonatkozó pályázat benyújtásának és a „Debrecen Város Boncz László díja” kitüntető díjra vonatkozó javaslat beérkezésének határideje minden év augusztus 5-e.”


5. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(2) Hatályát veszti a Rendelet 9. § (4) bekezdése.



Dr. Szekeres Antal sk.

jegyző

Dr. Papp László sk.

polgármester