Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 11/2014. (VII.3.) önkormányzati rendelete

a Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003.(XII.5.) Kgy. rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 08. 02- 2014. 08. 02

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 9/B. § (2) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazása alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdése 1. pontja, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 38. § (2) bekezdés b) és c) pontjaiban biztosított véleményezési jogkörében eljáró Csongrád Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal Állami Főépítész, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal Járási Földhivatala, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Szolnoki Bányakapitányság, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága, Csongrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság, Alsó Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, Csongrád Megye Önkormányzata, ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt., EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft., Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Területi Igazgatósága, Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., Nemzeti Környezetügyi Intézet Alsó-Tisza-vidéki Kirendeltsége véleményének kikérésével - a következőket rendeli el:



1. §


Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003.(XII.5.) Kgy. rendelet (továbbiakban: SZÉSZ) 55. § (7) bekezdése a Sándorfalvi úti regionális hulladéklerakóra és védőterületére nem kell alkalmazni.

2. §


A SZÉSZ 23. sz. mellékletét képező szabályozási tervlapok 17; 18; 57 sz. külterületi és az 57-2 sz. belterületi szelvénye helyébe a jelen rendelet mellékletét képező 17; 18; 57 sz. külterületi és az 57-2 sz. belterületi szelvények lépnek.


3.§


(1) Jelen rendelet a kihirdetést követő 30. napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépést követően indított ügyekben kell alkalmazni. A rendelet a hatályba lépésének napján folyamatban lévő ügyekben is alkalmazandó abban az esetben, ha az építtető számára kedvezőbb előírásokat tartalmaz.


(2) Jelen rendelet a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.