Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2014. (XII.22.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló 45/2006.(XII.13.) Kgy. rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 12. 23- 2014. 12. 23

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1) bekezdésében és a 34. § (1) bekezdésében, a 35. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló 45/2006. (XII. 13.) Kgy. rendelet (továbbiakban: Rendelet) 3. § (2) bekezdése az alábbi v) ponttal, a (3) bekezdése az alábbi p) ponttal, illetve a (4) bekezdése a következő h) ponttal egészül ki:


„3. § (2) …...

v) magántulajdonú ingatlan önkormányzati tulajdonban lévő lakás bérleti jogára történő cseréje

      

         (3) …....

p) magántulajdonú ingatlan önkormányzati tulajdonban lévő lakás bérleti jogára történő cseréje


         (4) …....

h) magántulajdonú ingatlan önkormányzati tulajdonban lévő lakás bérleti jogára történő cseréje”                       


2. §


A Rendelet 4. § (2) bekezdés d) pontja az alábbiak szerint módosul:


„4. § (2) ….......


d) a 3. sz. melléklet VIII. pontjában meghatározott lakás-üzlet rendeltetésű”


3. §


A Rendelet 6. § (1) bekezdés b) és g) pontja az alábbiak szerint módosul:


„6. § (1) b) társadalombiztosítási ellátásból (betegségi és anyasági ellátás, nyugellátás, rehabilitációs ellátás, rokkantsági ellátás, fogyatékosok ellátása, baleseti ellátás)


6. § (1) g) aktív korúak ellátásából, időskorúak járadékából, ápolási díjból”


4. §


A Rendelet 6. § (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„6. § (2) A havi nettó jövedelem megállapításakor a pályázat benyújtását megelőző tizenkét hónapra számított – a  munkáltató vagy a jövedelmet folyósító más szerv, a szervre irányadó jogszabályban meghatározott módon igazolt – nettó jövedelem és az előző évi adóelszámolással igazolt jövedelem 1/12 részét kell alapul venni. A pályázaton kívüli elhelyezési kérelmek esetén a Bizottság az előzőekben megjelölt havi nettó jövedelemszámítási módtól különös méltánylást érdemlő esetben eltérhet, amennyiben az ügyfél részére az kedvezőbb elbírálást eredményezne. ”


5. §


A Rendelet 14. § (1) bekezdés a) pontja az alábbiak szerint módosul:


„14. § (1) ….....

a) aki – közvetlenül a pályázat benyújtását megelőzően – 3 éves szegedi bejelentett lakóhellyel (amelybe beleszámítandó a Szegeden működő családok átmeneti otthonában, illetve hajléktalan szállón a fenntartó intézmény által igazolt tartózkodás időtartama), illetve bérbeadói döntés alapján méltánylást érdemlő esetben legalább 3 éves szegedi bejelentett tartózkodási hellyel (amelybe beleszámítandó a Szegeden működő családok átmeneti otthonában, illetve hajléktalan szállón a fenntartó intézmény által igazolt tartózkodás időtartama) rendelkezik, amelynél önkormányzati lakásban létesített lakó- és tartózkodási hely esetén vizsgálni kell, hogy a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény 26. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségének eleget tett, életvitelszerűen Szegeden lakik, és”


6. §


A Rendelet 21. § (1), (3)-(4) és (8) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak:


„21. § (1) A 4. § (2) bek. a), c) d) pontjai, 5. §, 11. §, 12. §, 14-17. §, 24. § (1) bek., 37. § (1) bekezdés szerint elhelyezett, ha a hosszabbítás feltételeinek megfelel, de a hosszabbítási kérelmét a bérleti jogviszony megszűnését követően, legkésőbb az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított 60 napon belül nyújtotta be és emiatt jogcím nélküli lakáshasználóvá vált, valamint lakbér-, használati díj hátraléka és közüzemi díjtartozása nincs, abban az esetben legfeljebb az általa használt – szükséglakás esetén komfort nélküli komfortfokozatú – lakásban a fent hivatkozott rendelkezésekben meghatározott időtartamra és feltételekkel kaphat elhelyezést és kerülhet sor hosszabbításra. A hosszabbítási kérelmek benyújtására rendelkezésre álló határidők alól a bérbeadó felmentést adhat.”


„21. § (3) A 24. § (1) bekezdés b-d) pontjai szerinti elhelyezett, amennyiben lakbér-, használati díj, közüzemi díjhátralékkal nem rendelkezik, és a 24. § (5) bekezdés szerinti – az elhelyezéskori munkáltatóval azonos ágazathoz tartozó – munkáltatóval munkaviszonya, közszolgálati jogviszonya, megbízási jogviszonya nem áll fenn, akkor kaphat elhelyezést az általa használt vagy legfeljebb az általa használt lakás komfortfokozatával megegyező lakásban legfeljebb öt év határozott időtartamra, amennyiben munkaviszonya, közszolgálati vagy megbízási jogviszonya nyugdíjazása miatt szűnt meg, továbbá megfelel a 4. § (3) bekezdés c) pontjában és (4) bekezdésben foglalt feltételeknek és a korábbi, a 24. § (5) bekezdés szerinti munkáltatójának munkáltatói jogkör gyakorlója az elhelyezésként felajánlott lakás szolgálati jellegéről lemond. Az elhelyezés öt évenként mindaddig meghosszabbítható, amíg az elhelyezett nem rendelkezik lakbér-, használati díj, közüzemi díjhátralékkal, továbbá megfelel a 4. § (3) bekezdés c) pontjában és (4) bekezdésben foglalt feltételeknek. A bérbeadó a kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidő alól felmentést adhat.


(4) Az a 24. § (1) bekezdés a) pontja szerinti elhelyezett, akinek a 24. § (2) bekezdés szerinti munkáltatóval munkaviszonya, közszolgálati jogviszonya, megbízási jogviszonya nem áll fenn, és munkaviszonya, közszolgálati vagy megbízási jogviszonya nyugdíjazása miatt szűnt meg, amennyiben lakbér-, használati díj, közüzemi díjhátralékkal nem rendelkezik, vagy ha lakbér-, használati díj, közüzemi díjhátralékkal rendelkezik, de a hátralékok rendezése érdekében a bérbeadóval és a szolgáltatókkal részletfizetési megállapodást köt, úgy az általa használt lakásnál nem nagyobb alapterületű, legfeljebb azonos komfortfokozatú lakásban kaphat elhelyezést egy éves időtartamra.”


„21. § (8)  A 4. § (2) bek. a), c), d) pontjai, az 5. §, a 12. § és a 14. §, a 15. § szerint elhelyezett, ha a hosszabbítás feltételeinek nem felel meg,

a) és lakbér-, használati díj, közüzemi díjhátralékkal nem rendelkezik, úgy legfeljebb az általa használt lakásban kerülhet elhelyezésre. Az elhelyezés egy év határozott időtartamra szól.

b) és lakbér-, használati díj, közüzemi díjhátralékkal rendelkezik és a bérbeadóval, illetve a szolgáltatóval részletfizetési megállapodást köt, és ezen megállapodások szerinti havi törlesztő részletek összege nem haladja meg a család egy főre eső havi nettó jövedelmének 33 %-át, úgy elhelyezésre kerülhet legfeljebb az általa használt lakásban. Az elhelyezés egy év határozott időtartamra szól.

c) és lakbér-, használati díj, közüzemi díjhátralékkal rendelkezik és a bérbeadóval, illetve a szolgáltatóval részletfizetési megállapodást köt, és ezen megállapodások szerinti havi törlesztő részletek összege meghaladja a család egy főre eső havi nettó jövedelmének 33 %-át, úgy elhelyezésre kerülhet az általa használt lakásnál nem nagyobb alapterületű, alacsonyabb komfortfokozatú helyreállított vagy helyreállítatlan lakásban. Az elhelyezés egy év határozott időtartamra szól.”


7. §


A Rendelet 24. § (1) bekezdése kiegészül a következő d) ponttal és a (2) bekezdés a) pontja, valamint az (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„24. § (1) Szolgálati lakásnak minősülnek:


d) Önkormányzat tulajdonában lévő, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vagyonkezelésébe, használatába feladatellátás céljából átadott lakások


24. § (2) …....


a) Szeged város területén állami, önkormányzati fenntartású egészségügyi, szociális, gyermekjóléti, oktatási és kulturális intézménnyel – ide nem értve a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft-t -, továbbá a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft-vel, a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatával, a Szegedi Óvodák Igazgatóságával, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása szegedi telephelyű intézményeivel munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban, megbízási jogviszonyban álló, a munkáltató szakirányú tevékenységéhez tartozó munkakörökben foglalkoztatott szakemberekkel, illetve különös méltánylást érdemlő esetben az oktatási, kulturális, egészségügyi, szociális intézménynél munkaviszonyban, közalkalmazotti, megbízási jogviszonyban álló egyéb alkalmazottal,”


„24. § (5) Az (1) bekezdés b), c) és d) pontjai szerinti lakásokra lakásbérleti szerződés a megbízásos  jogviszony, vagy a munkaviszony tartamára köthető.”


8.§


A Rendelet 30. § (1) és (6) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak:


„30. § (1) Ha a határozatlan idejű bérleti jogviszony megszűnésére épület felújítása, bontása, értékesítése, lakás korszerűsítése, átalakítása, bővítése, megszüntetése, értékesítése miatt kerül sor, a bérlő csereelhelyezése során a feleket a 52. § (1)-(3) bekezdései szerint számított értékkülönbözet illeti meg. Amennyiben a bérlőtársak megfelelnek a 4. § (3) és (4) bekezdéseiben foglalt feltételeknek, továbbá nincs lakbér, közüzemi díj, illetve a lakásbérleti szerződés alapján fennálló tartozásuk, és a csereelhelyezésük során külön-külön, a bérbeadó részéről legfeljebb kettő cserelakásban történő elhelyezésük indokolt, abban az esetben a cserelakásokban legfeljebb 5 év határozott időtartamra helyezhetők el. A csereelhelyezés feltétele, hogy a határozatlan idejű bérleti szerződés közös megegyezéssel megszüntetésre kerüljön. A határozott idejű szerződések meghosszabbítása során a 4. § (16) bekezdésében foglalt rendelkezések irányadóak.”


„30. § (6) Ha a határozatlan idejű jogviszonnyal rendelkező lakás bérlője lakását a bérbeadó részére csere céljából felajánlja, úgy a feleket az e rendelet 52. § (1)-(3) bekezdései szerint számított értékkülönbözet illeti meg. Amennyiben a bérbeadó által cserealapként felajánlott lakás helyreállítatlan, úgy a bérbeadó által elfogadott helyreállítási költség vonatkozásában a felek bérbeszámításban vagy más elszámolásban állapodhatnak meg. A bérbeadó legfeljebb öt év határozott időre is felajánlhat cserelakást, amennyiben a bérlő megfelel a 4. § (3) és (4) bekezdéseiben foglalt feltételeknek, a határozatlan idejű bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése mellett. A határozott idejű szerződések meghosszabbítása során a 4. § (16) bekezdésében foglalt rendelkezések irányadóak.”


9.§ 

                                                           

A Rendelet az alábbi 40/A. §-al egészül ki:


„Magántulajdonú ingatlan önkormányzati tulajdonban lévő lakás bérleti jogára történő cseréje


40/A. § (1) Abban az esetben, ha a bérbeadó kezdeményezi a magántulajdonú ingatlan megvásárlását önkormányzati tulajdonban lévő lakás bérleti jogának biztosításával, úgy a bérleti jogot szerző fél a tárgyi ingatlanban határozatlan időre helyezhető el.


(2) Amennyiben az (1) bekezdés alapján bérbe adott lakás bérlője és a vele együtt költöző személyek megfelelnek a 4.§ (3) bekezdés c) pontjában foglalt feltételeknek, és a lakás nem haladja meg a jogos lakásigény mértékét, úgy szociális lakbért kötelesek fizetni.


(3) Amennyiben a bérlő és a vele jogszerűen együtt költöző személyek nem felelnek meg a (2) bekezdésben foglalt feltételeknek, vagy a lakás szobaszáma legfeljebb egy szobaszámmal meghaladja a jogos lakásigény mértékét, úgy költségelvű lakbért kötelesek fizetni.


(4) Amennyiben a megszerzett lakás szobaszáma a jogos lakásigény mértékét több mint egy szobaszámmal haladja meg, úgy a bérlő piaci lakbért köteles fizetni.”


10.§


A Rendelet 74. §-a az alábbi (7) bekezdéssel egészül ki:

„74. § (7) A bérbeadó az Ltv. és ezen rendelet keretei között az érintett hozzájárulása esetén jogosult nyilvántartani és kezelni mindazokat a személyes adatokat, amelyek a bérbeadás feltételeinek megállapítása, megtagadása, bérbeadói hozzájárulásról való döntés, a bérbeadói jogok gyakorlása során a bérbeadás időtartama alatt a tudomására jutottak.” 


11. §


(1) A Rendelet 1. sz. melléklete III. pontjában a „Dönt a hatáskörébe tartozó garzonházi, illetőleg intézményi szolgálati lakásban történő elhelyezésről, a bérleti jogviszony meghosszabbításáról 24. § (2)-(3)” szöveg helyébe a „Dönt a hatáskörébe tartozó garzonházi, illetőleg intézményi szolgálati lakásban történő elhelyezésről, a csereelhelyezésről, a bérleti jogviszony meghosszabbításáról 24. § (2)-(3), 26. § (7)” szöveg lép; a „Véleményezi a hatáskörébe tartozó garzonházi, illetőleg intézményi szolgálati lakásban jogcím nélküli lakáshasználók elhelyezését 21. § és dönt a szolgálati lakásban jogcím nélküli lakáshasználók elhelyezésének meghosszabbításáról 21. § (1) bek.” szöveg helyébe a „Véleményezi a hatáskörébe tartozó garzonházi, illetőleg intézményi szolgálati lakásban jogcím nélküli lakáshasználók elhelyezését 21. § és dönt a szolgálati lakásban jogcím nélküli lakáshasználók elhelyezésének meghosszabbításáról, valamint a hosszabbítási kérelem benyújtásának határideje alóli felmentésről 21. § (1) bek.” szöveg lép.


(2) A Rendelet 1. sz. melléklete V. pontjában a „Dönt a hatáskörébe tartozó garzonházi, illetőleg intézményi szolgálati lakásban történő elhelyezésről, a bérleti jogviszony meghosszabbításáról 24. § (2)-(3)” szöveg helyébe a „Dönt a hatáskörébe tartozó garzonházi, illetőleg intézményi szolgálati lakásban történő elhelyezésről, a csereelhelyezésről, a bérleti jogviszony meghosszabbításáról 24. § (2)-(3), 26. § (7)” szöveg lép; a „Véleményezi a hatáskörébe tartozó garzonházi, illetőleg intézményi szolgálati lakásban jogcím nélküli lakáshasználók elhelyezését 21. § (1) és dönt a szolgálati lakásban jogcím nélküli lakáshasználók elhelyezésének meghosszabbításáról 21. § (1) bek.” szöveg helyébe a „Véleményezi a hatáskörébe tartozó garzonházi, illetőleg intézményi szolgálati lakásban jogcím nélküli lakáshasználók elhelyezését 21. § és dönt a szolgálati lakásban jogcím nélküli lakáshasználók elhelyezésének meghosszabbításáról, valamint a hosszabbítási kérelem benyújtásának határideje alóli felmentésről 21. § (1) bek.” szöveg lép.


(3) A Rendelet 1. sz. melléklet „X. Vagyonhasznosító szervezet” pontja az alábbiakkal egészül ki:  „Jogosult nyilvántartani és kezelni mindazokat a személyes adatokat, amelyek a bérbeadás feltételeinek megállapítása, megtagadása, bérbeadói hozzájárulásról való döntés, a bérbeadói jogok gyakorlása során a bérbeadás időtartama alatt a tudomására jutottak. 74. § (7)”, valamint „Felülvizsgálja a lakbérbesorolást 61. § (6), 61. § (9)”.


12. §


(1) A Rendelet 2. sz. melléklet I. 5.) b) pontja és a 7.) a) pontja és a II. 9) pontja az alábbiak szerint módosul:


„I. 5.) …...


b) nyugdíj, vagy egyéb ellátásban (nyugdíjszerű ellátás, rehabilitációs ellátás, rokkantsági ellátás, fogyatékosok ellátása) részesülő


                                                                                                                                                                  20”


„I. 7.) a) A pályázó vagy az együttköltöző közül tartósan beteg, súlyosan fogyatékos, vagy megváltozott munkaképességű, amennyiben össz-szervezeti egészségkárosodása legalább 40 %-os mértékű, illetve munkaképesség csökkenése legalább 50 %-os/fő


                                                                                                                                                                  20”


„II. 9.) a kérelmező és a vele együtt költöző személyek tartósan beteg, mozgáskorlátozottságot igazoló szakorvosi igazolás, annak másolata, vagy magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat másolata; a súlyos fogyatékosság fennállását igazoló magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat másolata, a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény végrehajtásáról szóló 223/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet szerinti szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye, valamint fogyatékossági támogatás vagy vakok személyi járadéka megállapításáról szóló határozat másolata; a megváltozott munkaképesség esetén az össz-szervezeti egészségkárosodás, illetve munkaképesség csökkenés mértékét megállapító, Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által kiadott szakhatósági állásfoglalás.”


13. §


A Rendelet 3. számú mellékletének I. 1.) pont a), b), d) és f), alpontja, 4-5.) pontja, a 6.) pont a) alpontja, továbbá a IX. pontja az alábbiak szerint módosul:


„I. 1.) a) élsportolók                                                                                6 lakás


I. 1.) b) kulturális intézmények, Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.             9 lakás


I. 1.) d) oktatási intézmények, Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági

Szolgálata, Szegedi Óvodák Igazgatósága                                               33 lakás


I. 1.) f) szociális, gyermekjóléti intézmények, Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény                                                                                                                    34 lakás”

                       

„I. 4.) Kereszttöltés u. 29. szolgálati lakásai


Egészségügyi intézmények                                                                      2 lakás”


„I. 5.) Lechner tér 8. szolgálati lakásai:

a) szociális, gyermekjóléti intézmények                                                     5 lakás

b) oktatási intézmények                                                                            3 lakás

c) polgármesteri hivatal                                                                             5 lakás


I. 6.) …............


a) szociális, gyermekjóléti intézmények                                                     5 lakás ”         

                       

„IX. Az IKV Zrt. SZOLGÁLATI LAKÁSAI


1.) Arany J. u. 12.                                                                                    1 lakás

2.) Egyéb épületek                                                                                  54 lakás”


14. §


A Rendelet 4. sz. mellékletének 1-3. pontjai az alábbiak szerint módosulnak:


                                                                              1.) Szociális lakbérek                                                                                                                                                         

                                                                                    I.


ÖSSZKOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások szociális bérleti díja Ft/m2/hó


HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

371

388

405

423

442

II.

346

361

378

395

412

III.

318

332

347

363

379

IV.

293

306

320

334

349










PANEL ÉS IPAROSÍTOTT TECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLT LAKÓÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

323

337

353

368

385

II.

296

309

323

337

353

III.

271

283

296

309

323

IV.

241

252

264

275

288

  


II.


          KOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások szociális bérleti díja Ft/m2/hó


HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

323

337

353

368

385

II.

296

309

323

337

353

III.

271

283

296

309

323

IV.

241

252

264

275

288


III.


FÉLKOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások szociális bérleti díja Ft/m2/hó



HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

190

199

208

217

227

II.

170

178

186

194

203

III.

165

173

180

188

197

IV.

143

150

156

163

171


IV.


KOMFORT NÉLKÜLI (SZÜKSÉGLAKÁS)
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások szociális bérleti díja Ft/m2/hó



HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

130

135

142

148

155

II.

121

127

132

138

145

III.

107

111

116

122

127

IV.

100

105

110

114

120


Költségelvű lakbérek


I.


ÖSSZKOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások költségelvű bérleti díja Ft/m2/hó

a bérbeadó lakáson belőli pótlást, cserét NEM végez

HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

668

698

729

762

796

II.

621

649

678

708

740

III.

579

605

632

661

690

IV.

529

553

577

603

631



PANEL ÉS IPAROSÍTOTT TECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLT LAKÓÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

581

607

634

663

693

II.

535

559

584

611

638

III.

484

506

528

552

577

IV.

437

456

477

498

521


    II.


       KOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások költségelvű bérleti díja Ft/m2/hó


HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

581

607

634

663

693

II.

535

559

584

611

638

III.

484

506

528

552

577

IV.

437

456

477

498

521



III.


FÉLKOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások költségelvű bérleti díja Ft/m2/hó



HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

346

361

378

395

412

II.

303

317

331

346

361

III.

298

311

325

340

355

IV.

259

271

283

296

309


IV.


KOMFORT NÉLKÜLI (SZÜKSÉGLAKÁS)
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások költségelvű bérleti díja Ft/m2/hó



HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

231

241

252

264

275

II.

217

227

237

248

259

III.

193

202

211

221

231

IV.

186

194

203

212

222


I.


ÖSSZKOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások költségelvű bérleti díja Ft/m2/hó

a bérbeadó lakáson belőli pótlást, cserét VÉGEZ


HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

1004

1049

1097

1146

1198

II.

932

974

1 018

1 064

1112

III.

866

905

946

989

1033

IV.

791

827

864

903

943



PANEL ÉS IPAROSÍTOTT TECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLT LAKÓÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

874

913

954

997

1042

II.

800

836

874

913

955

III.

725

758

792

828

865

IV.

657

687

718

750

784


II.


KOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások költségelvű bérleti díja Ft/m2/hó


HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

874

913

954

997

1042

II.

800

836

874

913

955

III.

725

758

792

828

865

IV.

657

687

718

750

784


III.


FÉLKOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások költségelvű bérleti díja Ft/m2/hó



HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

514

537

561

587

613

II.

457

477

499

521

545

III.

447

467

488

510

533

IV.

389

406

425

444

464


IV.


KOMFORT NÉLKÜLI (SZÜKSÉGLAKÁS)
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások költségelvű bérleti díja Ft/m2/hó



HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

347

363

379

396

414

II.

328

343

358

374

391

III.

288

301

315

329

344

IV.

278

290

304

317

331



Piaci lakbérek

A bérbeadó lakáson belőli pótlást, cserét VÉGEZ


I.


ÖSSZKOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások piaci alapú bérleti díja Ft/m2/hó


HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

1088

1137

1188

1241

1297

II.

1012

1057

1105

1154

1206

III.

935

977

1021

1067

1115

IV.

859

898

938

980

1024



PANEL ÉS IPAROSÍTOTT TECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLT LAKÓÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

945

987

1032

1078

1127

II.

869

909

949

992

1037

III.

787

822

859

898

938

IV.

713

745

778

813

850


II.


KOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások piaci alapú bérleti díja Ft/m2/hó



HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

945

987

1032

1078

1127

II.

869

909

949

992

1037

III.

787

822

859

898

938

IV.

713

745

778

813

850


III.


FÉLKOMFORTOS
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások piaci alapú bérleti díja Ft/m2/hó



HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

560

585

612

639

668

II.

494

517

540

564

589

III.

484

506

529

552

577

IV.

419

438

458

478

500


IV.


KOMFORT NÉLKÜLI (SZÜKSÉGLAKÁS)
komfort fokozatú önkormányzati tulajdonú bérlakások piaci alapú bérleti díja Ft/m2/hó



HAGYOMÁNYOS ÉPÜLETEK

Övezet

2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I.

376

393

411

429

449

II.

354

370

387

404

422

III.

311

325

340

355

371

IV.

301

315

329

343

359



2.)        A takarítási feladatok díjazása: lakás/hó




2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

I-II. lakbérövezet

2440

2513

2588

2666

2746

III. lakbérövezet

1960

2019

2080

2142

2206

IV. lakbérövezet

1312

1351

1392

1433

1476



3.)        A személyi felvonó használatának díjazása:

            Rendelkezésre állási díjak: lakás/hó



2015.

2016.

2017.

2018.

2019.


január 01-től  december 31-ig

10 szintes épületek

1960

2019

2080

2142

2206

különleges épületek

1960

2019

2080

2142

2206

Hagyományos épületek

3554

3660

3770

3883

4000



Különleges épületek: Kereszttöltés u. 29.
                               Székely sor 21.
                               Temesvári krt. 36.
                               Olajbányász tér 1.


Energia költség a rendelet 63.§ (5)-(6) bekezdéseivel megegyező módon fizetendő”


14. §


(1) Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. A rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg a 20. § (6) bekezdése, az 1. sz. melléklete VII. pontjában a „Véleményezi a szakbizottságok hatáskörébe tartozó szolgálati lakásban történő elhelyezést, illetve az elhelyezés meghosszabbítását 24. § (2)-(3)”, valamint a “Véleményezi a szociálisan rászorultak átmeneti elhelyezését, a csereelhelyezését és a bérleti jogviszony meghosszabbítását 11. § (1)-(7)” szövegrész hatályát veszti. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2014. (XI. 24.) önkormányzati rendelet 1. sz. melléklete Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság II. 9./ és 11./ pontja hatályát veszti.


(2) Jelen rendelet a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.