Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2014. (V.10.) önkormányzati rendelete

a Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003.(XII.5.) Kgy. rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 05. 25- 2014. 05. 25

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.) 9/B. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében, továbbá az Étv. 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 41. § (2) bekezdés b) és c) pontjaiban biztosított véleményezési jogkörében eljáró Csongrád Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal Állami Főépítész, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Nemzeti Környezetügyi Intézet, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (Tűzoltóság), a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatala, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóság, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Növény és Talajvédelmi Igazgatóság, a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatal vezetője, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Szolnoki Bányakapitányság, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Hivatala, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala, továbbá a megyei főépítész, Algyő Közös Önkormányzata, Bordány Község Önkormányzata, Domaszék Község Önkormányzata, Deszk Község Önkormányzata, Kübekházi Közös Önkormányzat, Maroslele Község Önkormányzata, Újszentiván Önkormányzata, a Sándorfalvi Közös Önkormányzat, Szatymaz Község Önkormányzata, Tiszasziget Község Önkormányzata, Zsombó Község Önkormányzata és Röszkei Önkormányzat véleményének kikérésével - a következőket rendeli el:



1.§


A Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003. (XII.5.) Kgy. rendelet (a továbbiakban SZÉSZ) 123/B. §-a az alábbiak szerint módosul:


"

123/B. §

  1.   A szabályozási tervlapokon körülhatárolt területen az Lke zónában telkenként legfeljebb két rendeltetési egység helyezhető el.

  2.   A csatorna karbantarthatósága érdekében kerítést elhelyezni a 14500/4 hrsz.-ú telek Szillér-Baktói főcsatorna felőli telekhatárától mért 1,5 m-en belül nem lehet."



2.§


A SZÉSZ 23. sz. mellékletét képező 26-4 számú szabályozási tervlap helyébe a jelen rendelet mellékletét képező 26-4 számú tervlap lép.


3.§


(1) Jelen rendelet a kihirdetést követő 15. napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépést követően indított ügyekben kell alkalmazni. A rendelet a hatályba lépésének napján folyamatban lévő ügyekben is alkalmazandó abban az esetben, ha az építtető számára kedvezőbb előírásokat tartalmaz.


(2) Jelen rendelet a kihirdetését követő napon hatályát veszti.