Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 12/2015. (IV.2.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2014. (XI.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 04. 03- 2015. 04. 02

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:




1.§


Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2014. (XI.24.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Szabályzat) 42.§ helyébe a következő rendelkezés lép:


42.§ A polgármester a vita végén 2 perces személyes megjegyzésre egy alkalommal szót adhat annak a képviselőnek, aki a személyét érintő sértő véleményt, valótlan tényállítást vagy negatív kifejezést tartalmazó korábbi felszólalásra kíván észrevételt tenni. Ha a hozzászólás során a személyes megjegyzés feltételei már nem állnak fenn, a polgármester a szót megvonhatja.



2.§


A Szabályzat 71.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


71.§ (3) A bizottsági tagok számára a bizottsági ülést megelőzően legalább 3 nappal kell biztosítani az ülés meghívójának és a nyílt ülésen tárgyalandó előterjesztéseinek letölthetőségét Szeged város hivatalos honlapjáról. A zárt ülésen tárgyalandó előterjesztéseket az ügyfélkapun történő bejelentkezést követően tölthetik le a bizottság tagjai. Tisztségviselő a bizottsági ülést megelőző napon kezdeményezheti az előterjesztés sürgősséggel történő megtárgyalását."




3.§


A Szabályzat 12.§ (1) bekezdésében a „június” szövegrész helyébe a „július” szöveg lép.




4.§


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.