Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 12/2017. (IV.4.) önkormányzati rendelete

a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól, valamint az egyes köztisztasági tevékenységek ellátásáról szóló 1/2005.(II.2.) Kgy. rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 04. 05- 2017. 04. 04

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében a következőket rendeli el:



1. §



A helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól, valamint az egyes köztisztasági tevékenységek ellátásáról szóló 1/2005. (II.2.) Kgy. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 13. § (3) bekezdése helyére az alábbi bekezdés lép:


„13. § (3) Teljes szélességben történő helyreállítás indokolt

- bontással érintett forgalmi sáv,

- a 2,50 méternél nem szélesebb járda,

- a belvárosban a Tisza L. krt-on és azon belüli területen levő járdák,

- a belterületi I. rendű főutak, körutak, és sugárutak melletti járdák,

- az öt éven belül épült, vagy felújított burkolatok,

- tömegközlekedéssel érintett két forgalmi sávos utak esetében,

- azon útburkolatok esetében, amelynek szélessége nem éri el az 5,0 métert,

- azon közutak esetében, amelyek szélessége nem éri el a 6,0 métert és közmű gerincvezeték építése, rekonstrukciója, javítása illetve elbontása miatt a burkolat vagy annak egy része felbontásra kerül.”


2. §


A Rendelet 13. §-a az alábbi (8) bekezdéssel egészül ki:


„13. § (8) E rendelet szempontjából közmű gerincvezeték: általában az utca hossztengelyével párhuzamosan lefektetett azon elosztóvezeték, amely az ahhoz csatlakozó bekötővezetékeken keresztül biztosítja az ingatlanok közmű ellátását.”


3. §


Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.