Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 15/2020. (III.27.) önkormányzati rendelete

az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében a 70 éven felüliek ellátásáról szóló 10/2020.(III.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 03. 27- 2020. 03. 26

A Polgármester a katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított hatáskörében és az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében a 70 éven felüliek ellátásáról szóló 10/2020.(III.18.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„1. §


A polgármester a 70. életévüket betöltött, a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében foglaltakat vállaló, valamint a hatósági házi karanténban lévő, Szeged közigazgatási területén lakó vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek ellátásáról a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény (továbbiakban: ESZI) által gondoskodik abban az esetben, ha az ellátását hozzátartozója, szomszédja vagy más személy nem tudja biztosítani.”


2. §


(1) A R. 2. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) Az igényt a www.szegedvaros.hu honlapon közzétett elérhetőségeken kell jelezni az alábbi adatok megadásával: név, születési dátum, TAJ szám, lakóhely, tartózkodási hely, telefonszám, e-mail cím, ételérzékenység, diétás étrend szükségessége, az ellátás igénylésének indoka és kezdő dátuma.”


(2) A R. 2. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(6) Az ellátott az ebédet és az élelmiszercsomagot hetente, az áruk ellenértékét azok megrendelésekor, az ellátást biztosítóval történő egyeztetésekor előre, a helyszínen készpénzben, vagy előre átutalással fizeti ki az ellátást biztosítónak.”


3. §


Ezen rendelet a kihirdetés napján 15.00 órakor lép hatályba.