Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 42/2020. (IX.30.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól szóló 2/2020. (II.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 10. 01- 2020. 09. 30

Az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (1) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 13. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Közgyűlés a következőket rendeli el:


1.§


Az önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól szóló 2/2020. (II.25.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Vhr.)  2. § (5) bekezdés h) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„h) a szerződő partner bankszámla számát, székhelyét, adószámát vagy adóazonosító jelét, cégkapu/ügyfélkapu/hivatali kapu címét, azzal, hogy az önkormányzat papír alapon és elektronikus úton is jogosult a kommunikációra,”


2.§


A Vhr. 3. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5) Követelésről lemondani abban az esetben lehet, ha a követelés érvényesítése nem vezetett eredményre és ez nem is várható, vagy a követelés érvényesítése aránytalan ráfordítást eredményezne, illetve a lemondás az önkormányzat számára a követeléssel összevethető mértékű előnnyel jár vagy egyéb okból indokolt. Önkormányzati követelésről való lemondásról szóló döntés lehet:

a) a kérelmet elutasító,

b) a kérelemnek részben helyt adó,

c) a kérelemnek részben helyt adó és egyben részletfizetést engedélyező,

d) a kérelmet elutasító és egyben részletfizetést engedélyező,

e) a kérelmet elutasító és egyben a fizetési kötelezettséget meghatározott feltételhez kötő,

             f) a kérelemnek helyt adó.”


3. §


A Vhr. 7. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A keret felhasználásáról az illetékes képviselő(k) vagy az illetékes képviselő(k) 60 napot meghaladó akadályoztatása esetén az Önkormányzat tisztségviselőjének javaslata alapján a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság dönt.”


4. §


A Vhr. 10. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A beruházási és felújítási költségvetési előirányzatok terhére kötött szerződéses kötelezettségvállalások esetén előlegként – amennyiben jogszabály, vagy a Közgyűlés másként nem rendelkezik – legfeljebb 25 %-nak megfelelő összeg folyósítható. Import beszerzések esetében a forint-fedezet teljes összege (beleértve a VÁM költséget és az ÁFA értékét is) megelőlegezhető.”


5. §


E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

Mellékletek