Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete

a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról szóló 32/2003. (VIII. 29.) Kgy. rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 02. 20- 2024. 02. 20

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete

a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról szóló 32/2003. (VIII. 29.) Kgy. rendelet módosításáról

2024.02.20.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (1) bekezdésében és a 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról szóló Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/2003. (VIII.29.) közgyűlési rendelete bevezető része helyébe a következő rendelkezés lép:

„Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (1) bekezdésében és a 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a munkaidőről, a szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatások, a szociális és kegyeleti támogatások biztosításáról az alábbi rendeletet alkotja:”

2. § (1) A Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról szóló Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/2003. (VIII.29.) közgyűlési rendelete 1. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) E rendelet 4. és 5. §-át, valamint a 10. § felhatalmazása alapján elfogadásra kerülő egységes közszolgálati szabályzatnak a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 151. §-a végrehajtására vonatkozó rendelkezéseit – a Kttv. 225/K. § (1) bekezdése és a 225/L. §-a alapján - a polgármesterre és a főállású alpolgármesterekre is alkalmazni kell.”

(2) A Kgy. rendelet 1. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A Rendelet 8. §-a a Hivataltól - illetve jogelőd szervezetétől - nyugállományba került köztisztviselőkre, illetve közeli hozzátartozójukra terjed ki.”

3. § (1) A Kgy. rendelet 4. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A köztisztviselő méltó öltözetben történő munkavégzéséhez a munkáltató ruházati juttatást biztosít, melynek éves bruttó összege a tárgyévi illetményalap 293%-a, az anyakönyvvezető munkakörben foglalkoztatott köztisztviselő esetében – a szertartások színvonalas megrendezése érdekében – a tárgyévi illetményalap 375%-a.”

(2) A Kgy. rendelet 4. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) A köztisztviselő két évente egy alkalommal szemüveg juttatásra jogosult, melynek nettó összege a szemüveg számlával igazolt vételára, de a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerinti bruttó összege legfeljebb a tárgyévi illetményalap 100%-a lehet.”

4. § A Kgy. rendelet 5. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A köztisztviselő részére - írásbeli kérelmére, rendkívüli élethelyzetére tekintettel - a munkáltató rendkívüli juttatást állapíthat meg. A rendkívüli juttatás mértéke: a tárgyévi illetményalap 115%-a lehet.”

5. § A Kgy. rendelet 6. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A munkáltató a köztisztviselő részére – a jogszabályban előírtak esetében – foglalkozás-egészségügyi ellátást biztosít.”

6. § A Kgy. rendelet 7. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A hozzátartozó elhalálozása esetén a köztisztviselő részére temetési segély állapítható meg. A temetési segély legfeljebb a tárgyévi illetményalap 115%-áig adható.”

7. § A Kgy. rendelet II. Fejezete a következő 8. §-sal egészül ki:

„8. § A Hivatal állományából nyugállományba került köztisztviselő részére a szociális helyzetére figyelemmel legfeljebb a tárgyévi illetményalap 83,3%-ának megfelelő összegű eseti szociális segély, a nyugállományú köztisztviselő halála esetén az őt eltemettető közeli hozzátartozó részére legfeljebb a tárgyévi illetményalap 100%-ának megfelelő összegű temetési segély adható.”

8. § A Kgy. rendelet

a) 1. § (1) bekezdésében a „Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal” szövegrész helyébe a „Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala” szöveg,

b) 3. § (1) bekezdésében az „aljegyző” szövegrészek helyébe az „aljegyző(k)” szöveg,

c) 4. § (5) bekezdésében az „önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és lakbértámogatásról szóló 45/2006.(XII.13.) Kgy. rendeletben” szövegrész helyébe az „önkormányzati tulajdonú szolgálati lakásokra vonatkozó egységes belső szabályzatban” szöveg

lép.

9. § Hatályát veszti a Kgy. rendelet 4. § (4) bekezdése.

10. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.