Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2013. (X. 17.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros V. kerület közterületein járművel behajtás és várakozás rendjéről szóló 31/2008. (XI.19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 11. 01- 2013. 10. 31

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a 30/2010. (VI.4.) Főv. Kgy. rendelet 13. § (2) bekezdésében és a 27. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Budapest Főváros V. kerület közterületein járművel behajtás és várakozás rendjéről szóló 31/2008. (XI.19.) önkormányzati rendelet módosításáról a következőket rendeli el:


  1. §


Budapest Főváros V. kerület közterületein járművel behajtás és várakozás rendjéről szóló 31/2008. (XI.19.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban ER.) 18. § (4) bekezdésében a „Polgármesteri Hivatal” szövegrész helyébe a „Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet” szöveg lép.


  1. §


Hatályát veszti az ER. 20. § (4) bekezdése.



  1. §


A rendelet 2013. november 1-én lép hatályba.




Dr. Sélley Zoltán                 Rogán ...Antal

                                                       jegyző                        polgármester





A rendelet kihirdetése a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján 2013. október 17. napján történő kifüggesztéssel megtörtént. A kifüggesztés időtartama 30 nap.



                                                                                                          Dr. Sélley Zoltán

                                                                                                               Jegyző




Szerkesztés...

INDOKOLÁS



Általános indokolás




A Budapest Főváros V. kerület közterületein járművel behajtás és várakozás rendjéről szóló önkormányzati rendelet alapján kiadható hozzájárulásokat 2013. november 1. napjától a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Csoportja helyett a Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet adja ki, ezt a változást tartalmazza a rendelet módosítása.


A Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet feladatkörébe tartozik az illetékességi területén a közterületi parkolások ellenőrzése és a várakozási díj és pótdíj tartozások nyilvántartása is. A hozzájárulás kiadásának egyik feltétele, hogy az ügyfélnek ne legyen várakozási díj tartozása. A módosítás után a hozzájárulás feltételeinek ellenőrzése gyorsabb, ami hatékonyabb ügyintézést eredményez.


A feladatot indokolt 2013. november 1-től átadni, mivel a 2014. évi hozzájárulások kiadásának munkálatai már novemberben megkezdődnek, a kérelmek és tájékoztatók kiküldésével. Így elegendő idő áll majd rendelkezésre a feladat átvételéhez, valamint a lakosság széleskörű tájékoztatásához.



Részletes indokolás



  1. §-hoz


A rendelet eljárási szabályaiban módosításra kerül a hozzájárulást kiadó szervezet.


  1. §-hoz


Az Ügyfélszolgálati Csoport feladatköre megszűnik a feladatátadással, ezért indokolt ennek a bekezdésnek a hatályon kívül helyezése.



  1. §-hoz



A hatálybalépésről rendelkezik.

Szerkesztés...