Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2014/(VII.3.) önkormányzati rendelete

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének 20/ 2014 (VII.03.) önkormányzati rendelete a 2014. évi nyári igazgatási szünet elrendeléséről

Hatályos: 2014. 07. 04- 2014. 08. 29

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. tv. 232.§ (3).bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel a közszolgálati tisztviselők munka - és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (III. 7.) Kormányrendelet 13. § (1).bekezdésben foglaltakra, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §.

Jelen rendelet hatálya kiterjed a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Polgármesteri Hivatalában (a továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott valamennyi köztisztviselőre, ügykezelőre és munkavállalóra.

2. §.


(1) A Hivatal 2014. évi munkarendjében, a nyári időszakban az igazgatási szünet 2014.augusztus 18. napjától – augusztus 29. napjáig tart.


 (2) Az igazgatási szünet időtartama alatt a Hivatal ügyeletet tart. Az (1) bekezdésben meghatározottak alól kivétel az ügyfélszolgálati valamint az anyakönyvi ügyintézés, ahol hétfői napon 13 óra 30 perctől 18 óráig tartanak ügyeletet.


Záró rendelkezések

3. §.

A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és 2014. augusztus 30-án hatályát veszti.


Dr. Sélley Zoltán                                                Rogán Antal

         Jegyző                                                       polgármester


A rendelet kihirdetése a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő

kifüggesztésével  2014…július  03.-án megtörtént.


dr. Sélley Zoltán

   jegyző



I N D O K O L Á S

Általános indokolás


A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdése alapján a Képviselő-testület – a Kormány ajánlásának figyelembevételével – a rendes szabadság kiadására igazgatási szünetet rendelhet el. Az így kiadott rendes szabadság nem haladhatja meg az érintettek részére megállapított alapszabadság 3/5-ét.

A Kormány ajánlását a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunka-végzésről szóló 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 13-15. §-ai tartalmazzák.


Részletes indokolás

az 1. §-hoz

Meghatározza azon személyek körét (személyi hatály), amelyekre a rendeletet alkalmazni kell.


a 2. §-hoz

Részben a Kormány ajánlására figyelemmel került meghatározásra a nyári igazgatási szünet időtartama.


a 3. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezést, valamint hatályon kívül helyező rendelkezést tartalmaz.