Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2017/(VII.4.) önkormányzati rendelete

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 9/2017. (III.16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 07. 05- 2017. 07. 04

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének

15/2017. (VII.04.) önkormányzati rendelete

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 9/2017. (III.16.) önkormányzati rendelet módosításáról


Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012 (XI. 8.) Kormányrendelet 29. §-a alapján a következőket rendeli el:


1.§


Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 9/2017. (III.16.) önkormányzati rendelete ( a továbbiakban: Rendelet ) 2.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„ 2.§ A rendelet személyi hatálya a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 28.§ (2) bekezdésében megjelölt, az egyeztetési eljárásba partnerként bejelentkezett alanyi körre terjed ki.”


2.§


A Rendelet 6.§ (2) bekezdésében „ Az meghatározott” szövegrész helyébe az „ Az (1) bekezdésben meghatározott” szövegrész lép.


3.§


A rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba. Rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyeknél is alkalmazni kell.





              Szentgyörgyvölgyi Péter                                               Dr. Sélley Zoltán

                     polgármester                                                                  jegyző




Kihirdetési záradék: A rendelet a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel

2017. július 04. napján kihirdetésre került. A kihirdetés időtartalma 30 nap.



Dr. Sélley Zoltán

jegyző





Indokolás


1.§ A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. Törvény a partnerek (lakosság, érdekképviseleti szervek, civil és gazdálkodó szervek, vallási közösségek) körét a lehető legtágabban értelmezi, nem szűkíti le azt pl.  a kerületi lakosságra vagy a kerületben székhellyel, telephellyel rendelkező szervezetekre. A módosítás a teljes körű nyilvánosság biztosítása érdekében tartalmazza, hogy bármely természetes személy vagy jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet bejelentkezhet partnerként a véleményezési eljárásba.


2.§ A 6.§ (2) bekezdésben foglalt szabályozás pontosítását tartalmazza.


3.§ Hatályba léptető rendelkezést tartalmazza.