Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2020/(V.6.) önkormányzati rendelete

a veszélyhelyzet alatt a képviselő-testületi hatáskörök visszavételéről

Hatályos: 2020. 05. 07- 2020. 06. 17

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselő-testületének

...20 / 2020. (V. …6…) önkormányzati rendelete

a veszélyhelyzet alatt a képviselő-testületi hatáskörök visszavételéről



Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdés, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Kormányrendelet felhatalmazása alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a)pontjában és Magyarország helyi önkormányzatáról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § l. pontjában kapott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:





Belváros-Lipótváros V. kerület Önkormányzata valamennyi jelenleg hatályos önkormányzati rendeleteiben a polgármesternek, a jegyzőnek és a bizottságoknak leadott önkormányzati hatásköröket a Képviselő-testület e rendelet hatályba lépésének napjától a veszélyhelyzet visszavonását követő napig visszavonja.





(1) E rendelet a kihirdetését követő nap lép hatályba.

(2) A rendelet a veszélyhelyzet megszüntetését követő napon hatályát veszti.



A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdés, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Kormányrendelet felhatalmazása alapján:


                                                                                  Szentgyörgyvölgyi Péter

                                                                                              polgármester




A rendelet kihirdetése a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján 2020. május 06 –n történő kifüggesztéssel megtörtént. A kifüggesztés időtartalma 30 nap.





                                                                                              dr. Sélley Zoltán

                                                                                                          jegyző






INDOKOLÁS



  1. § A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdés értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt a Polgármester gyakorolja a Képviselő testület hatásköreit. Ennek egységes értelmezése érdekében vált szükségessé a veszélyhelyzet ideje alatt a Képviselő-testület által a polgármesternek, a jegyzőnek és a bizottságoknak megadott hatáskörök visszavonás.


  1. § hatálybalépés