Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2007/(IX.19.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önálló közterület-felügyeletről

Hatályos: 2009. 03. 01
az önálló közterület-felügyeletről
Általános indokolás
Az Országgyűlés a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvényben szabályozta a közterületek rendjével és tisztaságának védelmével kapcsolatos feladatok ellátására hivatott közterület-felügyelet szervezetének és működésének szabályait.
Budapest Főváros Önkormányzata a Fővárosi Közgyűlés 74/1999. (XII. 30.) sz. önkormányzati Rendeletet hozott a fővárosi közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól. Ezt követően ezt a rendeletét a Fővárosi Közgyűlés 28/2000. (V. 30.) sz. önkormányzati Rendeletével módosította, ezzel lehetővé téve a Főváros kerületi önkormányzatainak, hogy önálló közterület-felügyeletet hozzanak létre.
A Fővárosi Önkormányzat és a Belváros-Lipótváros Önkormányzata megállapodásban rögzíti a közterület-felügyeleti feladatok átadás-átvételét és ellátását. A Megállapodás meghatározta, hogy a Fővárosi Önkormányzat a Belváros-Lipótváros közigazgatási területén mely feladatokat ad át a kerületnek, illetve meghatározta a Fővárosi Önkormányzat által megtartott feladatokat.
Részletes indokolás
Az 1–7. §-hoz
1. §-hoz
A rendelet kimondja, hogy a Belváros-Lipótváros Önkormányzata a Polgármesteri Hivatal belső szervezeti egységeként közterület-felügyeletet hoz létre.
2. §-hoz
A szakasz meghatározza a szabályozás szintjeit. A Felügyelet működéséről szóló évenkénti beszámoltatás biztosítja a tevékenység képviselő-testületi figyelemmel kísérését. A Felügyelet szakmai irányítása a jegyző hatáskörébe tartozik, mely feladatokat a jegyző átruházhatja.
3. §-hoz
A rendelet meghatározza a közterület-felügyelet illetékességi területét és feladatait. A felügyeletre vonatkozó feladatok meghatározása a hatályos szabályozás szerint keretjellegűek. A feladatellátás iránya a jogszabályban előírtak betartásának ellenőrzése, a jogsértések megakadályozása, megszakítása, megszüntetése, illetve szankcionálása.
4. §-hoz
A helyi feladatok elvégzéséhez a települési közrend és közbiztonság érdekében a Felügyeletnek együtt kell működnie állami és önkormányzati szervekkel. Ennek az együttműködésnek a kereteit adja meg a szakasz.
5. §-hoz
Garanciális szempont annak kimondása, hogy a közterület-felügyelő feladatkörében eljárva hivatalos személy. Ez számukra és nem utolsó sorban az állampolgárok felé fokozott büntetőjogi felelősséget és kötelezettséget jelent. Az egyenruha viselése fontos szabály a tekintetben, hogy az intézkedés alá vont személy tudja, ki intézkedik vele szemben.
A hivatkozott szakasz a vonatkozó törvény rendelkezéseit figyelembe véve mondja ki, hogy a közterület-felügyelet alkalmazottai köztisztviselők, akik vonatkozásában a munkáltatói jogokat a jegyző gyakorolja.
6. §-hoz
A közterület-felügyelői intézkedések állampolgári jogokat is érinthetnek. Az intézkedés alá vont személyek, a kerület lakossága számára fontos és egyben garanciális szempont, hogy a törvényi szabályozásból ezeket a főbb szabályokat jelen rendelet is ismertesse. Az intézkedések részletszabályait a szolgálati szabályzat tartalmazza.
A rendelet meghatározza a feladat végrehajtásának eszközeit, és hogy azokat mely esetekben lehet alkalmazni. A rendelet kihangsúlyozza, hogy ezen eszközök alkalmazására az arányosság és a szakszerűség betartása mellett kerülhet sor. Ez azt jelenti, hogy lehetőség minden esetben a lehető legkisebb sérelmet okozó eszközt kell a felügyelőnek használnia, de azt is csak a szakszerűség figyelembe vételével.(Pl. sérülést nem okozó önvédelmi fogások alkalmazásával.)
Minden ilyen esetet - a törvényi szabályozásnak megfelelően - rendőrségi kivizsgálás kell hogy kövessen, ezért alapvető igény, hogy a szolgálati szabályzat részletesen foglalkozzon ennek részletes szabályozásával.
7. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.