Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2012. (I. 24.) önkormányzati rendeletének indokolása

a társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 12/2011. (III. 10.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2012. 01. 25
a társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 12/2011. (III. 10.) rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Társasház közös képviselője, a tulajdonostársak többsége nem tehet arról, hogy a munkát nem lehetett befejezni, illetve az elvégzett munkát nem lehetett elszámolni.
A kémények bélelése, felújítása esetén kérjük a FÖKÉTÜSZ szakvéleményét. Előfordul olyan eset amikor a tulajdonostárs lakásán keresztül közelíthető meg a kémény, és a tulajdonostárs ezt nem engedi meg. Ilyenkor a bíróságnak kell kötelezni a beengedésre és ez hosszabb időt vesz igénybe.
Előfordulhat olyan eset, amikor a társasház közös képviselője mindent megtett annak érdekében, hogy a munka elvégzésre kerüljön, de a hatósági vélemények, vagy egyéb okok miatt mégsem lehetett a meghosszabbított határidőn belül a munkát elvégezni, új terveket kell készíteni, műemléki dokumentáció szükséges.
A munka elkezdődött és időközben derülnek ki újabb problémák, ilyenek az előre nem látható szerkezeti meghibásodás, csatorna rendszer károsodása, stb.