Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 47/2013. (XI. 1.) önkormányzati rendelete

a Józsefváros közigazgatási területén a járművel történő várakozás kiegészítő, helyi szabályozásáról szóló 26/2010. (VI.18.) számú önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2013. 11. 01- 2013. 11. 01

Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 47/2013. (XI. 1.) önkormányzati rendelete

a Józsefváros közigazgatási területén a járművel történő várakozás kiegészítő, helyi szabályozásáról szóló 26/2010. (VI.18.) számú önkormányzati rendelete módosításáról1

2013.11.01.

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Budapest Főváros Közgyűlésének a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) önkormányzati rendelet 10. § (5) bekezdésében, 11. § (4) bekezdésében és a 13. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. § A Józsefváros közigazgatási területén a járművel történő várakozás kiegészítő, helyi szabályozásáról 26/2010. (VI.18.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2/A. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„2/A. § A bölcsődék, óvodák, általános iskolák és a 14 év alatti gyermekeket fogadó többcélú oktatási intézmények épületének főbejárata előtti utca teljes hosszában, az ezzel közvetlenül párhuzamos utcákban, és az arra merőleges két legközelebbi utcákban, vagy az épület előtti tér, és a térrel érintkező utcákban hétköznaponként 8.00-8.30, valamint 15.30-17.00 óráig az érintett intézmény és a Józsefvárosi Parkolás-üzemeltetési Szolgálat nyilvántartásában szereplők parkolási díj fizetés nélkül várakozásra jogosultak.”

2. § A Rendelet 3/A. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Sétáló övezetbe behajtani és ott legfeljebb 2 óra időtartamra kizárólag áruszállítás, költözés, rakodás céljából várakozni, az e rendeletben meghatározott behajtási díj vagy éves behajtási megváltási díj megfizetése ellenében, legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművel lehet. A behajtáshoz a Józsefvárosi Közterület-felügyelet és Városüzemeltetési Szolgálat hozzájárulása szükséges.”

3. § A Rendelet 3/A. § (3) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Díjmentes a sétáló övezetbe történő behajtás: c) az igazoltan közszolgáltatási feladatot ellátó szervek, szervezetek és azok működését elősegítő szolgáltatók által, és az önkormányzati szervezésű rendezvények, önkormányzati érdekkörben felmerülő feladatok lebonyolítása során használt gépjárművek tekintetében. Az egyedi forgalmi rendszámhoz rendelt behajtásra jogosító igazolásokat kérelemre a polgármester állítja ki.”

4. § A Rendelet 5. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A rendeletben meghatározott hozzájárulások kiadása iránti kérelmet a Józsefvárosi Parkolás-üzemeltetési Szolgálat 1082 Budapest, Német u. 17-19. szám alatti székhelyén kell benyújtani.”

5. § A Rendelet 6/A. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„6/A. § A sétáló övezetbe történő behajtási hozzájárulások ellenében fizetett díjak a Józsefváros Közterület-felügyelet és Városüzemeltetési Szolgálat bevételei.”

6. § Ez a rendelet 2013. november 1-jén lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2013. november 2. napjával.