Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017. (III.9..) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló 35/2013. (VI.20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 03. 09- 2017. 03. 09

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva, a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 36. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


1.§ Az Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló 35/2013. (VI.20.) önkormányzati rendelet 5. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A HVT területén lévő helyiség a Rév8 Zrt.-vel egyeztetett határozott vagy határozatlan időtartamra adható bérbe, ideértve a bérleti szerződés feltételeinek a IV. FEJEZET szerinti módosítását is.”


2.§ Ez a rendelet 2017. március 09. napján 16.00 órakor lép hatályba, és hatályba lépését követő nap hatályát veszti.


Budapest, 2017. március 9.




  Danada-Rimán Edina                                                                dr. Kocsis Máté

          jegyző                                                                               polgármester


Indokolás


1. §-hoz


A hatályos rendelet szerint a HVT területén lévő helyiségek a Rév8 Zrt.-vel történő egyeztetést követően határozott időtartamra vagy feltétel bekövetkeztéig adhatók bérbe.

A rendelet módosítást indokolja, hogy a hivatkozott rendelkezés okafogyottá vált, mert már nincsenek folyamatban azok a projektek, melyek miatt a fentiek a bérleti szerződés időtartamára nézve meghatározóak voltak. A mai gazdasági és piaci igényeknek történő bérbeadás azt kívánja meg, hogy a bérlők határozatlan időre vehessék bérbe a helyiségeket, hiszen a beruházás megtérülésére csupán ilyen módon van lehetőségük.


2. §-hoz


Hatályba léptető és hatályát vesztő rendelkezéseket tartalmaz.