Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2018. (XII.21.) önkormányzati rendelete

a társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 49/2017. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 01. 01- 2018. 12. 31

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 62. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 49/2017. (XII.20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: a Rendelet) 8. §-a az alábbi (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) A 8. § (1) bekezdés a) pontja esetében a társasház kérelme alapján az Ideiglenes Bizottság javaslatára a polgármester 24 vagy 36 hónapos futamidő mellett történő törlesztésről dönthet.”


2. § A Rendelet 14. § (1a) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„(1a) Azok a társasházak, amelyek több lépcsőházból állnak, egy pályázaton kívüli támogatási igény benyújtása keretében lépcsőházanként igényelhetnek pályázaton kívüli támogatást.”


3. § A Rendelet 2. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.


4. § E rendelet 2019. január 01. napján lép hatályba.


Budapest, 2018. december 20.



                Danada-Rimán Edina                                                  dr. Sára Botond

                          jegyző                                                                  polgármester




Általános indokolás


A döntés célja a visszatérítendő kamatmentes kölcsöntámogatás nyújtásához kapcsolódó futamidő kedvezőbbé tétele a pályázók számára, valamint a pályázaton kívüli támogatási formával járó adminisztrációs terhek csökkentése.


Részletes indokolás


1. §-hoz


A hátrányosabb helyzetű házak pályázati részvételének elősegítése érdekében a kisebb összegű, legfeljebb 1 millió forintig terjedő kölcsöntámogatások esetében méltányolható kérelem alapján 24, vagy 36 hónapos futamidő megállapításának lehetőségét biztosítja.


2. §-hoz


A szakasz a pályázaton kívüli támogatás lépcsőházanként történő igénylésének lehetőségéhez fűződően rögzíti, hogy a lépcsőházak egy pályázatot benyújtva, együttesen is igényelhetik a lépcsőházanként megállapított támogatást.


3. §-hoz


A Rendelet 2. melléklete az információs táblát tartalmazza.


4.§-hoz


Hatályba léptető és átmeneti rendelkezést tartalmaz.


Mellékletek