Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2018. (XII.21.) önkormányzati rendelete

a Józsefváros Kerületi Építési Szabályzatáról (JÓKÉSZ) szóló 66/2007. (XII.12.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 12. 22- 2018. 12. 21

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 6. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § Hatályát veszti a Józsefváros Kerületi Építési Szabályzatáról (JÓKÉSZ) szóló
66/2007. (XII.12.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 9. § (11) bekezdésében a „keretövezetbe nem sorolt” szövegrész.

2. § Hatályát veszti a Rendelet 9. § (11) bekezdés a) és b) pontja.

3. § Hatályát veszti a Rendelet 9. § (11) bekezdés c) pontjában „a szabályozási tervben meghatározott helyen és módon” szövegrész.

4. § Hatályát veszti a Rendelet 37. § (9) bekezdés b) pontja.

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépését követően indított eljárásokban kell alkalmazni.



Budapest, 2018. december 20.


Danada-Rimán Edina                                                                      dr. Sára Botond

        jegyző                                                                                        polgármester



Indokolás


  1. Általános indokolás

A rendeletmódosítás célja a Blaha Lujza tér és környéke rekonstrukciójának lehetővé tétele a szükséges jogszabályi feltételek megteremtésével.


2. Részletes indokolás

1-4. § -hoz

Az egyes rendelkezések hatályon kívül helyezését az indokolja, hogy a rögzített övezeti paraméterek ellenére a jelenleg hatályos szöveges előírások nem teszik lehetővé a Blaha Lujza téren építmény elhelyezését. A szabályozási tervre történő hivatkozás hatályon kívül helyezését az indokolja, hogy a szabályozási terven sem terepszint alatti, sem terepszint feletti építési hely nincs jelölve és a felújítás után a teljes tér kizárólag gyalogos forgalom céljára kerül majd megnyitásra. A beruházás megvalósításához indokolt a felszín feletti beépítés tiltására vonatkozó előírás hatályon kívül helyezése is.


5. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.