Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 40/2019. (XI.7.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnökök és a bizottság tagjának díjazásáról szóló 35/2014. (X.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 08- 2019. 11. 08

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnökök és a bizottság tagjának díjazásáról szóló 35/2014. (X.22.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

"(1) Az önkormányzati képviselő havi tiszteletdíja a bruttó átlagkereset 50%-ának megfelelő összeg.


(2) Az önkormányzati képviselő havi tiszteletdíja, ha a képviselő-testület egy állandó bizottságának tagja, a bruttó átlagkereset 100%-ának megfelelő összeg.


(3) Az önkormányzati képviselő havi tiszteletdíja, ha a képviselő-testület két állandó bizottságának tagja, a bruttó átlagkereset 160%-ának megfelelő összeg.


(4) Az önkormányzati képviselő havi tiszteletdíja, ha a képviselő-testület állandó bizottságának elnöke és más állandó bizottságának tagja, a bruttó átlagkereset 180%-ának megfelelő összeg.


(5) A képviselő-testület állandó bizottsága nem képviselő tagjának havi tiszteletdíja a bruttó átlagkereset 25%-ának megfelelő összeg.”


2. § A Rendelet a 2. §-át követően a következő 2/A. §-sal egészül ki:

"2/A. § (1) A tanácsnok havi tiszteletdíja a bruttó átlagkereset 120%-ának megfelelő összeg.

(2) A tanácsnok havi tiszteletdíja a bruttó átlagkereset 180%-ának megfelelő összeg, amennyiben a képviselő-testület két állandó bizottságának tagja is.

(3) A tanácsnok havi tiszteletdíja a bruttó átlagkereset 200%-ának megfelelő összeg, amennyiben a képviselő-testület állandó bizottságának elnöke is.


3. § A Rendelet 3. § (5) bekezdésében az „estén” szövegrész helyébe „esetén” szöveg lép.


4. § E rendelet 2019. november 8-án lép hatályba.


Budapest, 2019. november 07.



Pikó András                                                                                    dr. Mészár Erika

polgármester                                                                         jegyzőt helyettesítő aljegyző




INDOKOLÁS

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének

az önkormányzati képviselők, a bizottsági elnökök és a bizottság tagjának díjazásáról szóló 35/2014. (X.22.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 40/2019. (XI.07.) önkormányzati rendelete


ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS


A rendelet módosításának indoka az önkormányzati rendeletek összhangjának megteremtése.


Részletes indokolás

1. §-hoz


Az ideiglenes bizottságok megszüntetése miatt szükséges módosítani a rendelkezést.


2. §-hoz


A szervezeti és működési szabályzattal való összhang megteremtése érdekében szabályozni szükséges a tanácsnok tiszteletdíját.


3. §-hoz

Szövegcserés módosító rendelkezést tartalmaz.


4.§-hoz

Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.