Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 49/2019. (XII.20.) önkormányzati rendelete

Budapest Józsefvárosi Önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 66/2012. (XII.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 12. 21- 2019. 12. 21

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 14. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. § Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 66/2012. (III.08.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 17. § (1) és (2) bekezdésében a “Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága” szövegrész helyébe a “tulajdonosi jogokat gyakorló bizottsága” szövegrész lép.
  2. § A Rendelet 17. § (1) bekezdés d) pontjában, 22. § (6) bekezdésében, 49. § (3) bekezdésében, 50. § (2) bekezdésében a “Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság” szövegrész helyébe a “tulajdonosi jogokat gyakorló bizottság” szövegrész lép.
  3. § A Rendelet 18. §-ában a “Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottságra”  szövegrész helyébe a “bizottságra” szövegrész lép.
  4. § A Rendelet 22. § (1) bekezdés b) pontjában, 23. § (1) bekezdésében, 37/B. § (1), (3), (4), (7) bekezdéseiben, 39/A. § (4) bekezdésében, 49. § (4) bekezdésében a „Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság” szövegrész helyébe „Költségvetési és Pénzügyi Bizottság” szövegrész lép.
  5. § A Rendelet 49. § (1) bekezdése a következő h) bekezdéssel egészül ki:

[49. § (1) A Képviselő-testület dönt]

„h) az Önkormányzat tulajdonosi részvételével működő többszemélyes társaságoknál a társaság legfőbb szervének határozat hozatalát megelőzően a képviselendő tulajdonosi álláspont tekintetében, valamint az Önkormányzat tulajdonában lévő egyszemélyes társaság alapítójának hatáskörében a következő kérdésekben:

ha) az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjainak, az ügyvezető, a vezérigazgató, a könyvvizsgáló megválasztása, visszahívása, megbízása, megbízásának visszavonása és díjazása;

hb) az igazgatóság tagjait, vezérigazgatót, ügyvezetőt érintő egyéb kérdésekben.”

6. §  A Rendelet 49. § (1) bekezdése a következő i) bekezdéssel egészül ki:

[49. § (1) A Képviselő-testület dönt]

„i) a javadalmazási szabályzat elfogadásáról, módosításáról.”


7.  § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


8. § A Rendelet 49. § (2) bekezdésének a)-b) és d) pontjai hatályukat vesztik.


Budapest, 2019. december 19.


                                                                                    

Pikó András                                                             Czukkerné dr. Pintér Erzsébet

polgármester                                                                                   jegyző               

INDOKOLÁS

Budapest Józsefvárosi Önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 66/2012. (XII.13.) önkormányzati rendeletet módosító 49/2019. (XII.20.) önkormányzati rendeletéhez

.

Az 1-6. §-hoz

A rendelkezés a Képviselő-testület bizottsági struktúrájának megfelelően – a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelettel összhangban – állapítja meg a Képviselő-testület és az egyes bizottságokra átruházott hatásköröket.


7.   § -hoz

Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.

8. §-hoz

Hatályon kívül helyező rendelkezést tartalmaz.