Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 60/2019. (XII.20.) önkormányzati rendelete

a Józsefvárosban adományozható kitüntetésekről szóló 23/2019. (VII.04.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 12. 21- 2019. 12. 21

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. § Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének a Józsefvárosban adományozható kitüntetésekről szóló 23/2019. (VII.04.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 17. § (2) bekezdésében az „Emberi Erőforrás Bizottság” szövegrész helyébe a „Kulturális, Civil, Oktatási, Nemzetiségi, Sport és Esélyegyenlőségi Bizottság és a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság ” szövegrész lép.


2. § A Rendelet 17. § (4) és (9) bekezdésében az „Emberi Erőforrás Bizottság” szövegrész helyébe a „Kulturális, Civil, Oktatási, Nemzetiségi, Sport és Esélyegyenlőségi Bizottság” szövegrész lép.


3. § A Rendelet 18. § (3) bekezdésében az „Emberi Erőforrás Bizottság” szövegrész helyébe a „Kulturális, Civil, Oktatási, Nemzetiségi, Sport és Esélyegyenlőségi Bizottság” szövegrész lép


4. § A Rendelet 18. § (4)-(7) bekezdéseiben az „Emberi Erőforrás Bizottság” szövegrész helyébe a „Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság” szövegrész lép.


5. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Budapest, 2019. december 19.


                                                                                    

             Pikó András                                                             Czukkerné dr. Pintér Erzsébet

             polgármester                                                                                  jegyző   

INDOKOLÁS


a Józsefvárosban adományozható kitüntetésekről szóló 23/2019. (VII.04.) önkormányzati rendeletet módosító 60/2019. (XII.20.) önkormányzati rendelethez


1-4. §-hoz


A rendelkezés a Képviselő-testület bizottsági struktúrájának megfelelően – a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelettel összhangban – állapítja meg a bizottságra átruházott hatásköröket.


5. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.