Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2020. (VI.25.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI.06.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 06. 26- 2020. 06. 26

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi Szervezeti és Működési Szabályzatot alkotja meg:


1. §      A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI.06.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 7. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.


2. §      Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Budapest, 2020. június 25.





            Czukkerné dr. Pintér Erzsébet                                          Pikó András

                             jegyző                                                                   polgármester




1. melléklet a 38/2020. (VI.25.) önkormányzati  rendelethez


1. A Rendelet 7. melléklete a következő 5.1.3. ponttal egészül ki:


(Dönt)

„5.1.3. a társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló önkormányzati rendelet alapján benyújtott pályázatok érvényességéről.”


2. A Rendelet 7. melléklet 5.3.1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


(Javaslatot tesz)

„5.3.1. a polgármester felé az érvényes pályázatokat benyújtó támogatásban részesítendő társasházak önkormányzati támogatás összegére és a kölcsön visszafizetésének futamidejére;”






a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI.06.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló önkormányzati rendelet indokolása


Általános indokolás


A társasházaknak adható önkormányzati támogatások szóló 49/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosítása indokolja a rendelet módosítását a jogszabályi koherencia megteremtése érdekében.


Részletes indokolás


1. §-hoz


A módosítás alapján egyrészt a Városüzemeltetési Bizottság döntési hatásköre kiegészül a társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló önkormányzati rendelet alapján benyújtott pályázatok érvényességével. Másrészt a Bizottság javaslattételi hatásköre kiegészül azzal, hogy a polgármester felé javaslatot tesz az érvényes pályázatokat benyújtó támogatásban részesítendő társasházak önkormányzati támogatás összegére és a kölcsön visszafizetésének futamidejére.


2. §-hoz


Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.